Mi a fenét kezdjek magammal középiskola után?
semmi elképzelésem nincs milyen irányban tanuljak tovább.
nincsen hobbim, se olyan szakma, ami igazán érdekelne. jóformán nem érekel semmi se.
egyetemre nem akarok menni, mert több oka van, amit most nem írnék le, okj-s szakmákat nézegettem, de ami egy kicsit meg is tetszett, az nincs ebben a megyében(Szabolcs megye).
a pincér az, ami megtetszett, de anyáék lebeszéltek róla és én is olvastam róla dolgokat a neten, hogy itthon nem éri meg pincérnek tanulni.
kipróbáltam már festést, rajzot, gitárt, zene hallgatást, sportot stb, de egyik sem érdekel és nem keltette fel az érdeklődésemet, amivel már a környezetemet is bosszantom.
én vagyok defektes?
18 éves lány
Kezdj el csinálni valamit. Mindegy, hogy mit. Aztán rájössz, hogy mi érdekel. Vagy nem.
Én például lassan a 30-hoz közelítek. Eddig három területen tanultam, művészeti, mérnök és bölcsész. Közben dolgoztam, hol itt, hol ott. Ahogy egyre szélesedik a látóköröm, egyre kevésbé tudom elképzelni, hogy hogy lehet azonosulni egy életen át egyetlen szakmával.
A legújabb diplomám még meg se kaptam, de már most tudom, hogy jövőre beadom a felvételit valamilyen közgázos képzésre, mert ki akarom magam próbálni könyvelőként.
Ne várd, hogy majd egyszer jön az isteni sugallat, hogy neked mi lesz a dolgod. Lehet, hogy jön. De egyáltalán nem biztos. Addig is vágj bele, csinálj valamit. Igazából szinte mindegy is, hogy mit :)
Off: Eloszor azt hittem hogy ezt a tesom irta ki :D
Csakmert mi is szabolcs megyeben vagyunk es szinten nem tudja mit kezdjen magaval.
On: De biztos hogy van valami ami egy nagyon kicsit erdekel.
Mellesleg ha pincer szeretnel lenni akkor ne hagyd, hogy lebeszeljenek. Ha ugy vesszuk akkor ebben az orszagban eleve nem konnyu normalisan fizeto allast talalni, szoval... Bar ha neked is elment a kedved tole az olvasottak alapjan akkor mindegy.
Itt nezelodhetsz:
bahaha, kérdező azért 50 éves korodig valszeg nem kell várnod.
Vagy hát franc tudja, de munkád attól még lehet, hogy nem érdekel semmi konkrét. Vagy, ha megteheted pihenj most 1 évet vagy 2-öt, aztán elmélkedj ezeken.
Nem mindeki tudja mit akar kezdeni magával 18-évesen vagy akár 28 évesen. Lehet elmész majd dolgozni, azt megtetszik a munka, azt elmész valami suliba ami ahhoz kapcsolódik. stb stb
na mind1 defektestől ez messze messze van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!