Azt tényleg csak udvariasságból szokták megkérdezni, hogy: hogy vagy?
Figyelt kérdés
Nemtudom ez mennyire illik ide, ha nem ide való kérdés, akkor majd átrakják:D de na. Sokan mondták, hogy ezt csak udvariasságból kérdezik. erről mi a véleményetek?2010. márc. 2. 22:39
1/26 anonim válasza:
Igen,jellemzően a legtöbb ember pusztán udvariasságból kérdezi meg ezt,vagy csak hogy kérdezzen valamit,érdeklődés látszatát keltse,stb.Ez a mai rohanó világban,ahol szinte mindenki elhidegült egymástól,nem is csoda.
2/26 anonim válasza:
Elvileg szívből kéne jönnie, de így rögzült. Megjegyzem, én ennél is jobban utálom, ha csak úgy futtában rámugranak, hogy "Hogy vagy, jól vagy?", és már mennek is tovább. Ergo nem voltam fontos.
Néha ezek szerint elég lenne egy napszaknak megfelelő köszönés és semmi egyéb.
3/26 anonim válasza:
Még régen azt tanultuk erről nyelvtanból, hogy ezzel a hogy vagy? oda-visszával jelezzük, hogy részt kívánunk venni a társalgásban a másikkal.
Ha tényleg érdekel valaki, én általában a "Mi van veled?"-et vagy "Mesélj valamit!"-et használom.
4/26 anonim válasza:
Igen, legtöbbször azért, hogy lássák, nem véletlenül van szája és nyelve is az illetőnek. Ha már azt sem kérdezik meg, na az már valamit jelent!
5/26 A kérdező kommentje:
És ha nem csak úgy kérdezi hogy megy tovább, hanem figyel hogy mit mondok, és leb.sz ha azt mondom semmi, akkor az tényleg érdekli?
2010. márc. 2. 22:55
6/26 anonim válasza:
Udvariasság, társalgás kezdeményezése (mint angoloknál az időjárás, vagy amerikaiaknál a "ki honnan jött"), illetve valós érdeklődés is lehet a hogylét felől (pl. egyik kolléganőm nemrég 2 hétig volt beteg, és mikor első nap jött és mentem dolgozni, első dolgom volt megkérdezni tőle, hogy érzi magát, jóban vagyunk, érdekel).
7/26 anonim válasza:
Akkor valszeg érdekelte a másikat, hogy vagy. Én személy szerint utálom ezt a kérdést, mert illik rá válaszolni valamit, de annak nem szabad túl sablonosnak tűnnie, mégsem lehet több kb. 2 másodpercnél. Ne kérdezzen inkább semmit ha nincs ideje, vagy nem érdekli, köszönjön simán és kész.
8/26 anonim válasza:
Gáz, de én nagyon sokszor összefoglalom mi van velem és elfelejtek visszakérdezni. :S
9/26 anonim válasza:
Én sosem kérdezem udvariasságból, mert azt áludvariasságnak tartom, és engem is zavar. Ha valaki szembejön a folyosón, és azt kérdezi, hogy vagyok, de nem áll meg, hogy megvárja a választ, azt nyilván nem érdekli. Akkor meg minek kérdezi?
10/26 anonim válasza:
Igen, csak udvariasságból.
A sz@rt sem érdekli, mit válaszol rá az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!