Egy nagymamát "illik" megkérdezni a halott fiáról?
Figyelt kérdés
Tehát az apámról van szó. kb 15év halt meg. és szinte semmit se tudok róla. kb 2-3emlékkképem van róla és szeretnék róla megtudni hogy milyen ember volt stb...
anyám nem igazán mesél róla és őt se igazán tudom,akarom kérdezni... kicsit olyan tabunak tünik a dolog, mint amiről nem szabadna beszélni...
tehát a kérdés, megkérdezhetem,megkérhetem hogy meséljen apukámról? (félek, hogy szomorú emlékeket ébresztek benne és nagyon nem szeretnék ilyet tenni, de más nem ismerek, aki tudna róla beszélni)
2009. aug. 8. 14:19
1/7 anonim válasza:
ne viccelj, jogod van tudni... ha az anyád nem hajlandó mesélni, akkor a nagyanyádnak kell. fáj vagy nem, van, ami elkerülhetetlen, és ezt nekik is tudniuk kell.
2009. aug. 8. 14:22
2/7 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan megkérdezheted. 15 év alatt már belenyugodott,elfogadta, így más mintha 1évvel a halál után kérdeznéd. Jogod van tudni apukádról,éslehet,hogy a nagymamád is szívesen megosztaná veled a jó emlékeit róla. Szerintem mindenképpen érdeklődj róla:)
2009. aug. 8. 14:22
3/7 anonim válasza:
Persze,hogy illik!Én biztos megkérdezném!Egy emlék nem csak szomorú érzéseket hozhat elő és a nagyid lehet örülne mert így nem lett elfelejtve a fia.Meg aztán jogod van ahhoz,hogy megismerd az édesapádat!
2009. aug. 8. 14:24
4/7 anonim válasza:
Én a nagymamád szemszögéből látom talán valamelyest a dolgot,ugyanis nekem is meghalt a kisfiam,igaz hogy még kisgyermek korában,de nekem nem jelent gondot beszélni róla,sőt talán még jót is tesz,felidézni az emlékeket néha.Nekem azóta már született kettő,de minden ellenérzés nélkül mesélek nekik a bátyjukról,mert joguk van tudni milyen volt,mint ahogy szerintem neked is jogod van tudni apukádról.Szerintem kérdezz rá a nagyidnál,hogy mesélne e róla,max azt mondja,nem.De én nem hiszem hogy így lenne.
2009. aug. 8. 14:29
5/7 anonim válasza:
Egyetertek az elottem valaszolokkal, nekem is meghalt apukam, sajnosa lanyom nem ismerhette, de nagyon sokszor beszelek neki rola, majdnem mindennap eszembe jut, es nem rossz rola beszelni, sot, sokszor felvidulok. :)
2009. aug. 8. 14:48
6/7 A kérdező kommentje:
hát köszönöm a válaszokat, majd megpróbálok előhozakodni a témával kapcsolatban...
hát őszintén szóval, nem igazán tudom, hogy érdekel-e egyeltalán apám élete, mert tényleg nem tudok róla semmit(6éves voltam akkor, mikor meghalt) és nem igazán hiányzik... csak hát mégis ő volt az apám
és azért mégis csak "hiányzik" valami... Édesanyám egyedül nevelt, szóval lehet az apa szerep(tanítása) hiányzik...
2009. aug. 8. 14:53
7/7 anonim válasza:
kérdezd meg nyugodtan. nekem másfél éve meghalt a fiam autóbalesetben.borzasztó nehéz nélküle.én nagyon szeretek róla beszélni.jólesik ha valakivel tudok róla beszélgetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!