Mi a megoldás a pénzügyek rendezésére?
Mi 10 éve vagyunk együtt, házasok is vagyunk, de a közös bankszámla eddig egyszer sem merült fel. Pedig nálunk tényleg minden közösnek számít, sőt, van, hogy egymás bankkártyáját használjuk, de azt akkor sem értem, miért kellene közöset nyitni. Nem mondom, hogy ellene vagyok, ha azt kérné a férjem, hogy legyen közös, mert valami oknál fogva úgy látja jónak, észérvekkel meg tudna győzni. De nálunk nincs házasság előtti megtakarítás, meg semmi ilyesmi.
Viszont ha a Te helyedben lennék, akkor meg biztos nem nyitnék közös számlát. Na nehogy már azt akarja közösen bitorolni, amit én 20 évig lemondások árán összespóroltam - és majd "költjük" egy olyan autóra, amibe gyakorlatilag bele sem ülhetek -.- . Így elsőre olyan jutott eszembe, hogy én ebbe a helyzetben azon lennék, hogy mielőbb munkát találjak - gondolom ezzel Te is így vagy - és ha megvan a munka, ergo van miből, akkor kezdjünk közösen megtakarítani egy közös számlán, ha már neki ennyire fontos az a közös számla, de a házasságunk előtti spórolt pénzem nem tenném a közösbe.
Kedves KErdezo! Eloszor is, ne torodj azokkal, akik itt elik ki magukat es nem a kerdesre valaszolnak, hanem jonnek a hipotetikus elmeleteikkel, h ok milyen kapcsolatba ne mennenek bele...Kit erdekel?!! A kerdesre kell valaszolni :D
En azt mondom Neked, ne legyen kozos kassza. Miert lenne??!! Ettol nem mukodhet a hazassag? Vagy ha lesz kozos kassza, akkor attol megjavul??
Az a Te penzed, Te sporoltad ossze es ha tenyleg nem all biztos labakon a hazassag, akkor ne bonyolitsd azzal, h kozos kasszat nyitsz a ferjeddel.
Nalunk is kulon szamlan van a sajat penzem es a ferjeme is, de tudjuk, kinek mennyi van es ha van vmi nagyobb kiadas, akkor azt megbeszeljuk es kozosen fizetjuk. A gyerekeknek nyitottunk kulon takarekszamlat, amire nekik teszunk felre es majd 18 eves korukban adjuk oda nekik. Ezen kivul most fogunk majd egy kozos szamlat nyitni, de azert, m vettunk egy hazat es az arra torteno kiadasok miatt konnyebbnek latjuk, ha van egy kozos szamla.
Szoval, jol teszed, ha nem adod be az osszes penzed a kozosbe. En is ezt tennem a helyedben.
Neki van lekötött pénze. Azzal közös számla esetén mi lesz? Bedobja a közösbe? Nyilván marad külön, lekötve.
Na ezt te is megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!