Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás a pénzügyek...

Mi a megoldás a pénzügyek rendezésére?

Figyelt kérdés
Egész életemben magam ura voltam, 18-39ig spóroltam, hogy legyen pénzem mindig, ne legyek kiszolgáltatva.Későn házasodtam.A férjem szeretné ha közös bankszámla lenne, de én nem, mert azt a pénzt nem azért gyűjtöttem, hogy feléljük. (házasság előtt szerzett vagyon nem közös , úgy tudom. Legalább is amíg a nevemen van)És nem áll stabil lábakon a házasság, bizony tartok tőle, hogy válás lesz.(Szeretjük egymást most, de folyton veszekszünk) Nem szeretném ha felesbe menne az, amiért én dolgoztam és spóroltam. Eközben neki 23 éves munkaviszonya van jó keresettel, neki nem kell félnie a nyugdíjtól. Nekem nincs munkám, viszont van egy gyerekem, akit fel kell nevelnem adott esetben egyedül. Neki fáj a bizalmatlanság, én meg a félelmeimben élek, hogy meg leszek rövidítve.Mi volna a megoldás?

2015. jún. 24. 22:26
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

14-nek:

"Belekényszerít kamu dumával. Ne légy már hülye, hogy 20 év kemény munkáját önként átpasszolod neki. Mert ő erre megy a leírtak alapján."

Férjem szerint minden házasságban közös bankszámla van, csak nálunk nincs, mert én nem családban gondolkodom, mindig a szétmenésre gondolok....ez a vád.

Kamu duma? Tudom, volt már rá példa a történelemben, hogy a nőt a pénzéért veszik el. DE: neki is van elég; szerelmet kell színlelnie évekig és akkor nagyon jól játssza jelenleg- ez sántít. Végül pedig eléggé társfüggő. Én már menekültem többször, de nem enged. Létezik, hogy valaki évekig húzza a házasságot, hogy öt év múlva átvágja a nejét és neki még több pénze legyen???

2015. jún. 24. 23:26
 22/40 anonim ***** válasza:
81%
Még csak annyit, sokáig egyedül éltél, és most a legócskább pasinak is hiszel, mert hajlandó veled lenni és kihasználni?????
2015. jún. 24. 23:29
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Inkabb valok minth a penzemet kozos szamlata rakjam, mivel utana ha ő kezdemenyezi a valast akkor befellegzett, es ha mar most nem vagy biztos, h egyut maradtok akkor meg ne tegyetek egy szamlara, en amugy sem tudom megerteni mi ez a közös szamla dolog, amit megkerestem az az enyem amit megkerestel az a tied es kesz, szamlak kaja felere
2015. jún. 24. 23:34
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy közös legyen a számla !!!

Ha magadra nem is, legalább a gyerekedre gondolj basszus, nehogy bedőlj már neki!! Inkább kösd le azt a pénzt a gyereknek, X éves koráig, mert úgy látszik nagyon befolyásolható vagy, nehogy mégis rávegyen!

2015. jún. 24. 23:34
 25/40 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is legyen közös bankszámlátok, de a házasság előtti pénzed legyen külön. Teljesen elfogadható indok, hogy azt a nyugdíjra raktad félre és nyaralást nem fizetsz belőle. Vész esetén kölcsön azért lehet belőle korlátos összeget venni, azzal, hogy azt vissza is rakjátok azonnal. Itt egy házassági szerződés kellene, de az is lehet ha elég a közjegyő is, hogy papír legyen róla, hogy az a különvagyonod. Régen volt olyan szabály, hogy 20 év után a külön vagyon is közössé válik, arra figyeljetek.
2015. jún. 25. 00:03
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Hozzám is akart már pasi beköltözni, mert nem volt neki hová, és előadta a nagy szerelmet :)

Nos, dobtam ki. Ne nézzenek baleknek :D

2015. jún. 25. 00:12
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

"Férjem szerint minden házasságban közös bankszámla van, csak nálunk nincs, mert én nem családban gondolkodom, mindig a szétmenésre gondolok....ez a vád. "

Vannak BUTA nők, akiket kihasználnak, és ha nem lépsz időben, te is az leszel.

2015. jún. 25. 00:21
 28/40 anonim ***** válasza:
39%

Csak tudnám hogy miféle 5 évről hadoválsz???

A házasság előtti vagyon SOHA nem lesz közös!

A házasság alatt szerzett (kivéve örökség, ajándék) viszont az első perctől az.

Ugyanakkor ha ekkora a bizalom, mi a ráknak házasodtatok?

2015. jún. 25. 02:47
 29/40 anonim ***** válasza:
55%

Mennyi sok okos ember van itt Istenem!

A férfiak alapvetően önzőek,zavarja ha a nőnek van olyan pénze amire ők nem tehetik rá a kezüket,de nem biztos,hogy szélhámos aki csak erre hajt.

Viszont azt gondolom hogy nagyon jól,helyesen gondolkodol,hogy nem akarod,hogy rá tegye a kezét vagy hogy hozzáférhessen bármilyen módon a pénzedhez.

Nálunk is hasonlóan hozzátok,nekem van külön bakszámlán megtakarításom.Nem adtam belőle senkinek semennyit,ha 1-2 rokon bepróbálkozott,vagy ha a párom megpendítette,hogy mire gyűjtöm én azt,akkor azt feleltem,hogy a gyerekem életkezdésére gyűjtöm,vagy a tanítattására stb,és ezzel rövidre is zárom a dolgot.Úgy gondolom nem is kell magyarázkodnom emiatt.

2015. jún. 25. 07:42
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás, hogy a spórolt pénzedet egy külön bankszámlára teszed, amiről nem tud, és valamennyi pénzzel pedig engednéd, hogy legyen közös számlátok.
2015. jún. 25. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!