Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás a pénzügyek...

Mi a megoldás a pénzügyek rendezésére?

Figyelt kérdés
Egész életemben magam ura voltam, 18-39ig spóroltam, hogy legyen pénzem mindig, ne legyek kiszolgáltatva.Későn házasodtam.A férjem szeretné ha közös bankszámla lenne, de én nem, mert azt a pénzt nem azért gyűjtöttem, hogy feléljük. (házasság előtt szerzett vagyon nem közös , úgy tudom. Legalább is amíg a nevemen van)És nem áll stabil lábakon a házasság, bizony tartok tőle, hogy válás lesz.(Szeretjük egymást most, de folyton veszekszünk) Nem szeretném ha felesbe menne az, amiért én dolgoztam és spóroltam. Eközben neki 23 éves munkaviszonya van jó keresettel, neki nem kell félnie a nyugdíjtól. Nekem nincs munkám, viszont van egy gyerekem, akit fel kell nevelnem adott esetben egyedül. Neki fáj a bizalmatlanság, én meg a félelmeimben élek, hogy meg leszek rövidítve.Mi volna a megoldás?

2015. jún. 24. 22:26
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

9-esnek. Értem, de gazdasági okokból is szeretné a közöset, mivel luxus két bankszámlát tartani. Úgy akar egyet, hogy a sajátokat felszámolnánk.

Te írtad, hogy "utálom, ha baleknak néznek" - és igen, valami ilyesmit érzek én is. De ha a férjem baleknak néz, akkor régen rossz. Akkor el kell hagynom. De akkor csak megjátssza, hogy szeret?

2015. jún. 24. 23:12
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

KORREKT pasi eleve NEM kéri el a nője pénzét!!!

Kapj már észbe, mert itt fogsz sírni hamar, hogy kihasználtak, de én úgy bíztam.....

Ne légy áldozat!

2015. jún. 24. 23:14
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

"mivel luxus két bankszámlát tartani"

Te ilyen hülye vagy? AZ havi kb. 1500 Ft. Ha egy pasinak 1500 Ft luxus, akkor lépj le. Erre nem tudok mást mondani. HÜLYE vagy, és BEKAMUZNAK téged.

2015. jún. 24. 23:15
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

"A férjem szeretné ha közös bankszámla lenne, de én nem,"

EZ mindent elárul. TE nem akarod. Akkor mi a kérdés??? Belekényszerít kamu dumával. Ne légy már hülye, hogy 20 év kemény munkáját önként átpasszolod neki. Mert ő erre megy a leírtak alapján.

2015. jún. 24. 23:19
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

Lakossági folyószámláról van szó?

Az ingyenes, ha jön rá havi 120 000 Ft.

Nekem pedig egyáltalán nincsen.

Szakítottam a bankokkal évekkel ezelőtt, mert hócipőm teli a szolgáltatókkal, senki nem ért semmihez, és ha valamit félregépelnek, hónapjaim mennek el a nyomozással, ügyintézéssel. Leredukáltam a kapcsolattartást a kikerülhetetlen szolgáltatókra. Bankra nincs szükség, azt kiiktattam.

Ha valahova nélkülözhetetlen, az anyuéra kérem a nekem küldött pénzt, de évente 1 ilyen alkalom van.

Az egész családban egyetlen bankszámla van.

16/40 A kérdező kommentje:

konkrét eset, amin minap vesztünk össze. Összetört az autója- csak munkába járáshoz használja, minket alig visz vele, mert drága.Városban tömegközlekedünk, és lehetőleg "takarékoskodjunk a vonaljeggyel". A benzint a cége részben elszámolja, dea közösből fizetjük.Tény, hogy ő többet ad haza, több mint felét mint én.

Szóval, új autót akart venni, mert már 2x tört az autó, és nemrég csináltatta meg (részben közösből). Új autót vett, összes mozdítható pénzét kivéve. Megteheti. De a nyaralásunk második részletét mindjárt fizetni kell, és neki egy vasa se maradt (a többi lekötve), a közösből élünk,a nyaralást meg akkor nekem kell jórészt fizetni, mondván egy család vagyunk. Akár így is lehet nézni, de valahogy nem érzem korrektnak.

17/40 anonim ***** válasza:
100%

"De akkor csak megjátssza, hogy szeret?"

AMilyennek Te lejössz nekem, tuti mosol, főzöl neki és ellátod. Második Mama vagy, és pénzed is van. Naná nem lesz hülye ezt kihasználni, ha ilyen szánalmas lélek.

2015. jún. 24. 23:21
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

"de valahogy nem érzem korrektnak."

Ugye NINCS több kérdésed!

2015. jún. 24. 23:22
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Ő mit keres, mit dolgozik, milyen vagyona van? És Neked?

A házasság nem az vagyonilag, aminek ő GONDOLJA, azt a Ptk. szabályozza. Nem ártott volna tisztába kerülnie vele, mielőtt házasságot kötött. Volt már házassága?

" amikor már elege lesz belőlem,csalódik bennem, mert én mondjuk nem úgy gondolom, ahogy ő a házasságot, akkor pontosan az történik, amitől félek: lapátra kerülök"

Hát ugye nem beszéltétek meg, ki hogyan tervezi a párkapcsolatát, mit remél a házasságtól... Ezt megértem 23 évesen, de 40 fölött?....

2015. jún. 24. 23:23
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Már itt passzolná át a TE pénzedet a közösbe, míg a saját, privát vagyonát (autó) növeli.

Te ebből a kapcsolatból vagy most rögtön kiszállsz, vagy meztelen seggel, 0 Forinttal fogod később megtenni.

Többet nem írok. Ha ebből nem értesz, akkor semmiből.

2015. jún. 24. 23:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!