Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mostohaszulok! Nektek vannak...

Mostohaszulok! Nektek vannak problemaitok a ferjetek/felesegetek gyerekeivel?

Figyelt kérdés
Az en baratomnak van ket fia a volt felesegetol.Kicsik meg, 7 es 9 evesek.Sokat vannak velunk, minden heten 2-3 napot itt vannak.Eleinte nem volt semmi gaz, de egyszer itt voltak kb 10 napot, es akkor valahogy "megcsomorlottem" toluk.Tudom, csunya kifejezes, de ez van.Iszonyu rossz gyerekek, es eleg neveletlenek is, vagyis mondjuk ugy, h en mashogy nevelnem az en fiaimat.Amikor az apjuk itthon van, meg hagyjan, mert hebe-hoba rajuk szol, de ha neadjisten nekem kell veluk egyedul lenni, egyszeruen nem birok veluk.Egyaltalan nem hallgatnak ram, semmi tekintelyem nincs elottuk.Olik egymast, orditanak, ha valami nem ugy tortenik, ahogy ok akarjak, hisztirohamokat vagnak le(elofordult, hogy belemrugott az egyik, meg ilyet mondott, h undorito vagyok), az egesz lakast felforgatjak, en meg ott allok tehetetlenul, es legszivesebben felpofoznam oket, de nem lehet...Na mindegy, szoval ezalatt az ominozus 10 nap alatt annyira kikeszultem toluk, hogy azota az is nehezemre esik, hogy egy-ket napig elviseljem oket.Szegyellem magam, mert vegulis megiscsak gyerekek, de legszivesebben menekulnek itthonrol, amikor itt vannak.Ti hogy neveltetek meg a ti mostohagyerekeiteket?Nem tudom mit csinaljak, neha ugy erzem, hogy inkabb szakitanom kene a pasimmal...
2010. márc. 1. 21:29
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Helo!

Van már valami fejlemény?Beszélgettetek?

2010. márc. 18. 14:37
 42/44 A kérdező kommentje:
Dehogyis, semmi.Mondjuk halistennek most otthon voltam anyunal egy hetig, szoval nem talalkoztunk.Meg vasarnaptol kezdek ujra dolgozni, 7 napbol 7et, szoval nem igazan fogunk talalkozni ezutan sem.Amguy azt irtam mar sztem, hogy mondtam a pasimnak, hogy nem akarok veluk tobbet egyedul maradni, es bar megsertodott, de sztem vette a lapot.De ez nem segit a koztunk levo problemak megoldasaban:-S Marmint, miutan lattam, h milyen szellemben neveli a gyerekeket, egyaltalan nem vagyok biztos benne, hogy vele akarok maradni....
2010. márc. 19. 11:32
 43/44 anonim ***** válasza:

Én 2 gyermeket "kaptam" így, a végén kiderült, hogy anyjuk teljesen le is mond róluk, ezért velünk maradtak. Egy dolog a fontos: saját szabályok a saját lakásban, és ezt ketten a két felnőttnek kell meghoznia,megegyeznie és a gyerekekkel betartatni, mindkét felnőttnek. A gyerekek képesek a változásra.

Hát, hogy a saját ágyból ki...stb. tipikus példája annak mikor a farok csóválja a kutyát. Nem a gyermekközpontú kapcsolatok a boldog/tartós kapcsolatok, hanem ahol a szülők kapcsolata van előtérben, és a gyerekek alkalmazkodnak. Még akkor is, ha a szülő bűntudatos a válás miatt pl.

Gyerekeknek persze nem könnyű ilyen helyzetben, de szerintem csak így működik. (több mint tíz éve vagyunk ilyen helyzetben)

2010. ápr. 9. 17:24
 44/44 anonim ***** válasza:
Az alkalmazkodást úgy értem, hogy a gyermekek IS alkalmazkodnak, persze nem csak ők.
2010. ápr. 9. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!