Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mostohaszulok! Nektek vannak...

Mostohaszulok! Nektek vannak problemaitok a ferjetek/felesegetek gyerekeivel?

Figyelt kérdés
Az en baratomnak van ket fia a volt felesegetol.Kicsik meg, 7 es 9 evesek.Sokat vannak velunk, minden heten 2-3 napot itt vannak.Eleinte nem volt semmi gaz, de egyszer itt voltak kb 10 napot, es akkor valahogy "megcsomorlottem" toluk.Tudom, csunya kifejezes, de ez van.Iszonyu rossz gyerekek, es eleg neveletlenek is, vagyis mondjuk ugy, h en mashogy nevelnem az en fiaimat.Amikor az apjuk itthon van, meg hagyjan, mert hebe-hoba rajuk szol, de ha neadjisten nekem kell veluk egyedul lenni, egyszeruen nem birok veluk.Egyaltalan nem hallgatnak ram, semmi tekintelyem nincs elottuk.Olik egymast, orditanak, ha valami nem ugy tortenik, ahogy ok akarjak, hisztirohamokat vagnak le(elofordult, hogy belemrugott az egyik, meg ilyet mondott, h undorito vagyok), az egesz lakast felforgatjak, en meg ott allok tehetetlenul, es legszivesebben felpofoznam oket, de nem lehet...Na mindegy, szoval ezalatt az ominozus 10 nap alatt annyira kikeszultem toluk, hogy azota az is nehezemre esik, hogy egy-ket napig elviseljem oket.Szegyellem magam, mert vegulis megiscsak gyerekek, de legszivesebben menekulnek itthonrol, amikor itt vannak.Ti hogy neveltetek meg a ti mostohagyerekeiteket?Nem tudom mit csinaljak, neha ugy erzem, hogy inkabb szakitanom kene a pasimmal...
2010. márc. 1. 21:29
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
AA, szoba sem johet, hogy en aludjak ott vele helyettuk.Mar csak azert sem, mert gaz lenne, hogy latjak, hogy mi egy agyban alszunk.Ok elvileg azt sem tudjak, hogy mi egyutt vagyunk, mert a pasim szerint meg korai, hogy megtudjak....tehat en apa "baratnoje" vagyok.Amugy pont ez az, amitol kivagyok, hogy mindig, teljes mertekben nekem kell alkalmazkodni hozzajuk, mert ok meg kicsik...
2010. márc. 2. 14:30
 22/44 anonim ***** válasza:
84%

Na ne már!És mégis mióta van ez így?!Lehet hogy kicsik,de nem hülyék azok a gyerekek.....

Sürgősen beszéld ezt meg a pasiddal,és ha nem ért meg,rakd ki a szűrét! Közös a lakás,vagy csak a tiéd?

2010. márc. 2. 16:58
 23/44 A kérdező kommentje:
Nem, kozosen bereljuk.Hogy miota van igy?Hat mar vagy egy eve.Mi harom eve vagyunk egyutt, de a gyerekeket kb egy eve ismerem.Amugy most itt vannak mar 4 napja, es ma hazamennek- de holnap jonnek vissza:-S -es en mondtam, hogy vegre a sajat agyamban alhatok, es erre a pasim kozolte, hogy ehhez hozza kell szoknom (marmint az agyatadashoz), mert ez meg sokaig igy lesz!!
2010. márc. 2. 17:02
 24/44 anonim ***** válasza:
57%
A pasid téged nem szeret, rádunt. Vak vagy, ha nem látod.
2010. márc. 2. 19:42
 25/44 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem kell hozzászoknod!!!Tudod mit KELL tenned?Kilépni ebből a "kapcsolatból" de nagyon gyorsan!A saját érdekedben
2010. márc. 2. 20:27
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

A pasidnak te nem vagy fontos. Mi az hogy nem tudják a gyerekek, ki vagy te ebben az egészben? Még jó hoyg tojnak a fejedre, egyszerűen látható módon azonosulnak az apjuk hozzáállásával. Őt tükrözik, csak nyíltan. Az a férfi téged nem tisztel. A gyerekei miért tisztelnének? Ki mutatja nekik, hogy te egy tisztelnivaló valaki vagy? A párodtól nem ezt látják, te magad nem juttathatod ezt kifejezésre, ő tiltja meg.

Azelőtt sarkon kellett volna fordulni, mielőtt az ágyába bújtál. De utólag nyilván könnyű okosnak lenni.

2010. márc. 2. 23:38
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,de ha így áll a helyzet ahogy írtad,akkor igazuk van a többieknek,jobb lenne lépned,ne maradj így vele,tuti,hogy nem szeret téged...
2010. márc. 3. 10:50
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Szia, végigolvastam az összes hozzászólást és kommentet, és nagyon komolyan azt tudom mondani, hogy sürgősen ülj le beszélni a pároddal. Én úgy látom, ő neked ultimátumokat ad, amiben ő nem hajlandó engedni, a te véleményed egyáltalán nem számít. Felháborítónak tartom, hogy rádtukmálja a gyerekeit, ha te azt nem akarod, ráadásul elmondásod szerint mindent megettél azért hogy ez az egész működjön. Az elvált szülőknél a gyerek azért jön ilyenkor az apához, hogy az apját lássa, ezért is hívják ezt "láthatás"-nak. Ha ő nincs ott, miért hozza a gyerekeket? MI az hogy kitúr a saját ágyadból? MI az hogy a gyerekei belédrúgnak, vagy egyáltalán nem tartják tiszteletben azt amit te mondasz, és ezt büntetlenül tehetik? Ez a te otthonod 50 %-ban, tehát ugyanilyen értékű a szavad is. De azt se értem, ha 4 napot ott voltak, miért mennek egy nap után ismét? Ehhez egyszerűen nincs joga, a te beleegyezésed is szükséges hozzá, hogy a közös otthonotokba mikor és kit és mennyi időre visz oda - hiszen a gyerekek nem veletek élnek. És igenis vállaljon fel a gyerekei előtt.. mi az hogy még kicsik ehhez... ahhoz nem voltak kicsik, hogy elváltak, ennek kitették anno a gyerekeiket. A hazugság a legnagyobb rombolóerő, azonkívül nem hülyék a kicsik, pontosan tudják mi a helyzet, sokkal érettebbek már a mai gyerekek, mint mi voltunk ennyi idősen (sajnos).

Itt az idő, hogy te tegyél ultimátumot, és ha nincs azonnali és drasztikus változás, akkor nincs mire várnod. Erős legyél! Sok sikert kívánok!

2010. márc. 4. 22:35
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
én írtam, hogy én is kaptam a férjemmel egy 7 éves kislányt, akit elhagyott az anyukája. én a párod gyerekeit igazából ezek alapján nagyon sajnálom. még jobban mint a nevelt lányomat sajnáltam, pedig szívfacsaró volt az "anyahiány"-a. de ezeknek a gyerekeknek úgy látom, se ANYJUK, se APJUK nincs...egész egyszerűen nem nevelik őket. csak nőnek, mint a gaz. rossz vége lesz ennek nagyon...ha akarsz valami jót tenni, mond el ezt a párodnak, attól függetlenül, hogy elhagyod-e vagy sem. a Ti kapcsolatotokon rontanivalód úgyse nagyon van, de ennek a két gyereknek nevelésre van szüksége. minél előbb, annál jobb. Veled, avgy nélküled, ebből a szempontból mindegy.
2010. márc. 4. 22:41
 30/44 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a valaszokat.A gyerekek azert voltak itt negy napot, mert az anyukajuk korhazban volt, de kozben nekem is korhazba kellett mennem, es ezert mentek haza egy napot.Amugy hala az egnek, nem jottek vissza.Ez a rugdosas-tema nagyon rosszulesett, es aznap, mikor hazamentek, mondtam is a baratomnak, es meg azt is hozzatettem, hogy miutan en minden hetvegen egyutt vagyok az o gyerekeivel, annyi lenne a minimum, hogy jo pofat vag az en baratnomhoz, mikor egy evben egyszer itt van(ugyanis, mikor a baratnom hazament, kozolte, hogy ez a no nem johet ide meg egyszer, mert olyan bunkon viselkedett-ami amugy nem volt annyira sulyos).Erre azt mondta, hogy en nem mereszeljek egy idegen not az o gyerekeivel egy kalap ala venni, ja meg hogy nem kell olyan sulyosan venni azt, hogy a kisgyerek azt mondta ram, hogy undorito vagyok, mert o meg kicsi, es azt se tudja, mit jelent ez a szo.Egyebkent kepzeljetek, hogy pont ma meselte, hogy a nagyobbik fianak a legjobb baratjanak az anyukaja mondta ma neki, hogy a gyerek nem mehet oda tobbet hozzajuk jatszani, mert tulsagosan rossz hatassal van a masikra.Na, akkor ezek szerint nem csak nekem tunik fel, hogy baj van veluk...De mint mar mondtam, szerinte az o gyerekei nagyon okosak, jolneveltek stb.Szoval sztem az egyetlen megoldas az, ha hagyom a fenebe.
2010. márc. 5. 00:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!