Hogy szoktassam le a családomat erről a gusztustalan szokásról?
Vidéken élnek, én pestről havi 1x hazamegyek és van egy dolog amin állandóan vitázunk, nem bírjuk elfogadni a másik szokását..
25 éve, mióta élek az a szokás a családban hogy spóroljanak a vízzel hogy lefürdik a kádban anyám, ugyanabban a vízben öcsém, majd apám (ekkorra tiszta szutyok a víz). És ezzel anyám felmos meg beleönti a tárcsás mosógépbe, azzal is mos...
Gyerekkorban úgy oldottam meg h én mentem elsőnek, ma már nehezen de elfogadják h leeengedem és külön vizet csinálok a fürdéshez.
Mondtam nekik h azér allergiásak meg vakaróznak mer visszamossák magukraa szutykot amit lemosnak...
Undorító... És már hatni sem tudok rájuk, mit tegyek?
Köszi szépen a válaszoakat.
Hát igen, lehet hogy jobb lenne beletörődnöm abba hogy ilyen igénytelenek és hogy nem változtatnak. Csak tudjátok ez olyan kényes téma. Így is én vagyok a nagy fővárosi burzsuj aki "megváltozott" és "lenézi őket". Közben meg csak már nem tudom elviselni ezeket a proli dolgaikat. Nem tudol azonosulni velük és talán tényleg le is nézem őket emiatt.
De hát a csládom, mit tegyek?!
Viták voltak emiatt (is)
A zuhanyzásra mondják épp azt hogy "pocséklás mert elfolyik a víz".
Az öcsém behódol anyámnak, szaal esélytelen a "lázadás". De ez a törölközős dolog is érdekes amit a 14-es válaszoló említett.
Inkább belenyugszok és kész.
Amgy vannak hasonló dolgaik még, otthon a kaját nem is szeretem mert anyám felszedi a földről a hozzávalókat ha az leesik,és simán belerakja a kajába, aztán csodálkozok ha hajszál van benne.
A kaja smúgy minden esetben a legolcsóbb tescós alapanyagokból készül és szégyellem de ha jönnek fel és hoznak kaját, automatice kuka... Volt olyan hogy a műanyag ételhordóolyan bűzös volt alapból hogy sztűitkozódva dobtam ki ...
Sajnálom hogy ilyenek...
Mennyi az orvosi számla a vakarózás és emiatti fertőzések miatt?
Avval a számlával lehetne meggyőzni őket.
És avval, hogy tudsz egy ennél spórolósabb fürdési módszert:
Venni kell egy kis lavórt (van kis lavór meg még kisebb lavór, egy 3literes elég lesz), azt feltölteni meleg vízzel, és a kád mellé tenni.
Zuhannyal leöblíteni a testet, hogy nedves legyen. Azután a lavórból végigszappanozni a kívánt testrészeket. Azután zuhannyal leöblíteni. Ez 10 liter alatt van. Személyenként kevesebb, mint a teli kád víz.
És persze nem kell minden nap megfürödni tetőtől talpig, lehet lavórból is mosakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!