Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy szoktassam le a családoma...

Hogy szoktassam le a családomat erről a gusztustalan szokásról?

Figyelt kérdés

Vidéken élnek, én pestről havi 1x hazamegyek és van egy dolog amin állandóan vitázunk, nem bírjuk elfogadni a másik szokását..

25 éve, mióta élek az a szokás a családban hogy spóroljanak a vízzel hogy lefürdik a kádban anyám, ugyanabban a vízben öcsém, majd apám (ekkorra tiszta szutyok a víz). És ezzel anyám felmos meg beleönti a tárcsás mosógépbe, azzal is mos...

Gyerekkorban úgy oldottam meg h én mentem elsőnek, ma már nehezen de elfogadják h leeengedem és külön vizet csinálok a fürdéshez.

Mondtam nekik h azér allergiásak meg vakaróznak mer visszamossák magukraa szutykot amit lemosnak...

Undorító... És már hatni sem tudok rájuk, mit tegyek?

2015. jún. 19. 23:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Mi van, ha valaki menstruál? Aki utána megy, az a véres nyálkahártyájában fürdik, aki meg előtte, attól összeszed valami fertőzést?
2015. jún. 20. 01:25
 12/23 anonim ***** válasza:
94%

Hű!

Ez nagyon komoly...ki ragaszkodik ennyire ehez a szép szokáshoz?

Én biztos nem fürdenék..inkább kibirnám egy napig, megoldanám vizes pzsvel..az viszont , hogy ők mit csinálnak, már menthetetlen..ennyi idő után..

Ne érdekeljen , szerencsére nem laksz otthon.

2015. jún. 20. 06:46
 13/23 anonim ***** válasza:
59%

Megmondom őszintén, én már magát a fürdést sem tartom igazán higiénikusnak, elvégre csak a saját mocskomban úszok fél órát, akkor már sokkal jobb a zuhany. Máséban meg kifejezetten igénytelen.

Oké hogy spórolás, de ér ez ennyit?

2015. jún. 20. 09:37
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Ha a szüleidet nem tudod leszoktatni erről, azért az öcsédet megpróbálhatnád rábeszélni, hogy ugyanúgy tiltakozzon ez ellen, mint te.

Ha neked megengedték hogy tiszta vizet használj, akkor előbb-utóbb talán az öcsédnek is megengedik.

Akkor már csak a szüleid fürödnek egy vízbe.

Olyat már hallotta, hogy az egész család 1 törölközőt használt, amit naponta cseréltek, de mire a 4. ember törölközött, már csupa víz volt.

2015. jún. 20. 09:38
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
Zuhanyzót kell használni. Beáll a kádba, megnedvesíti magát, elzárja a csapot, megszappanozza magát, leöblíti. Kb 2 liter vizet használ így el. Mosógéphez tiszta vizet kell használni, ehhez az udvaron lehet gyűjteni az esővizet például. A mosógépből leeresztett vízzel lehet a WC-t leöblíteni. Meg sem merem kérdezni, hogy az edények mosogatása hogyan történik....
2015. jún. 20. 11:47
 16/23 anonim ***** válasza:
77%
Ismerős...nem fogod tudni leszoktatni őket, mert azt hiszik, ezzel spórolnak, közben meg egy nagy fenét. Nekem a nagyszüleim ilyenek, de már lassan a szüleim is kezdik...nálunk mindig a csapból van botrány. A csapnak épphogy csak csöpögnie szabad, nem szabad folynia, mert akkor már ÖMLIK és pazarlok.:D Nagyon idegesítő, amikor öt percenként rám szólnak ezért. Sőt, a nagyszüleim odáig is elmentek, hogy beszereltek valamit a csapba, amitől nem jön belőle semmi...beszélni nem lehet velük, én már rég feladtam.:D A slusszpoén az egészben, hogy elvileg ezzel spórolnak, de közben a másik oldalon meg folyik ki a pénz az ablakon, mert papám iszik, így soha nincs pénzük:DDD Röhej.
2015. jún. 20. 11:48
 17/23 anonim ***** válasza:
79%

Én a helyedben kifizetném nekik azt a havi 1500 forintot, amibe kerülne hogy lefürödjenek. De egyébként amíg ezt csinálnák nem mennék haza, az tuti.

De ettől még az is jobb, ha csak kétnaponta fürödnek. Más seggöblögető vizében biztos nem mosnám meg az arcom..

2015. jún. 20. 12:02
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

Na ez undorító. És mivan akkor ha valaki menstruál/nemibeteg/bőrbeteg??? Vannak dolgok amik a vízben is ugyanolyan jól fertőznek mint máshol...

Tuti nem aludnék náluk, vagy megmondanám nekik, hogy itt a pénz, de én normálisan lezuhanyzom. Öcsédet is szoktasd le erről, mert ez gusztustalan.

A menszeszes vízzel is mos??? O.O

2015. jún. 20. 16:34
 19/23 anonim ***** válasza:
89%

Fillérb#szás.

Ne vedd magadra, láttam már ennél cifrább "takarékossági" szokásokat. Nem valószínű, hogy le tudod szoktatni őket, talán ha már lesz saját kereseted, kifizethetnéd nekik fejenként azt a köbméter vizet, amit egy hónap alatt naponta elfolyatnának, ha tusolnának.

2015. jún. 20. 20:40
 20/23 anonim ***** válasza:
Jezusom , hat ne aludj ott vagy ne is jarj haza ha ilyen retkesek. fujjj
2015. jún. 21. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!