Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az itthoni "kedves" hozzáállás...

Az itthoni "kedves" hozzáállással mit lehet kezdeni? Otthon élő huszonévesek, nálatok mi a helyzet?

Figyelt kérdés

Bocs a kisregényért így előre is.

23 évesen így állok jelenleg: van munkahelyen, de itthon élek, mivel egyedül nem tudnék fenntartani egy albérletet és teljesen egyedül nem is szeretnék még lakni, összeköltözni nem tudok ismerőssel, idegenekhez meg már nem akarok olyan szinten alkalmazkodni, hogy pl. szobát béreljek egyetemistákkal, ebből már kinőttem.

Sokat dolgozom és későn érek haza, este 7 előtt soha nem vagyok itthon, hosszabb napokon 8 után sikerül hazaesni.

Átlagos, normális ember vagyok, hétvégén sem maradok ki hajnalig, nem hordok haza idegeneket, a fizetésből adok a közösbe, nincs káros szenvedélyem, nem kérem semmi kiadásom finanszírozását. A legnagyobb igényem annyi, hogy mossanak rám, azt a napi 2 mosatlan edényt, amit gyártok, mossák el a többivel együtt meg ha anyám még külön főz hétköznap, akkor másnap abból viszek el ebédre, de legtöbbször vagy rendelek vagy boltban veszek valamit. De ezen felül csak a vizet meg az áramot fogyasztom napi pár órát, szóval csak nem viszek senkit csődbe ennyi "igénnyel". Nagyobb takarítást hétvégén délutánonként szoktam csapni, átporszívózom a lakást, kitakarítom a fürdőt, ha nagyon muszáj, elmosogtok, hétközben mindig megkérdezem, szükséges-e bevásárolni, azt mindig saját pénzből állom. A legnagyobb bűnöm, hogy a saját szobámban néha kupleráj van, de én se járok be senkihez fehér kesztyűben a polcokat végigsimítani, hogy hol van kosz meg mi nincs a helyén...

Na mindezekért cserébe ma kapom az ívet, hogy én SEMMIT se csinálok, meg mertem említeni, hogy hétvégén a lakás nem öntisztul ám (nem így mondtam nyilván, nem hiányzik még az észosztás ezért is), arra annyi volt a válasz, hogy ja hát KÖSZ, az de sok, ugyan elmosogathatnék még legalább esténként. Az meg senkit nem zavar, hogy mindenki már órákkal korábban hazaér és a dél délután meg az egész estéjük szabad, míg nekem van időm megnézni kb. 1 filmet, lefürdök, picit internetezek és mehetek is aludni. Nem, tényleg nem még arra akarok időt szánni, hogy mosogassak, mikor egész nap otthon se voltam, semmi nem az én mosatlanom. Hétévgén még azt mondom, hogy rendben van, de most komolyan ekkora fájdalmat okozna az, hogy legyen este kb 4 nyugodt órám és a saját kis "birodalmamban", minden munkahelyi meg egyéb hülyeségtől távol fel tudjak egy kicsit töltődni?

2015. jún. 11. 23:11
1 2 3 4 5
 41/41 SzemüvegesPista válasza:

Kérdező: légy szíves, ne foglalkozz a primitív kommentekkel (elhiszem, hoy idegesítő, végigolvastam az egészet, nekem is az volt... csak felhúzod magad rajtuk).

Sajnos az előző (40-essel) tudok egyet érteni: a gyermek munkáját soha senki sem veszi észre (esetleg kb 12 éves koráig, mert addig cukinak hiszik).

A probléma az, hogy úgy látom, most nem volt rá semmilyen "frappáns" válaszod, így lehet, hogy a következő esetnél, amikor belédkötnek, újra előjön. Ekkor - ha lehet - kérdezz rá, hogy mire is gondolnak pontosan. Próbáld magad nem felidegesíteni (ha lehet; tudom, általában nem egyszerű), és hideg fejjel válaszolj olyanokat, hogy pl. "minden héten én takarítom ki a lakást, ti pedig kb heti 7 tányért mostok el utánam, az se időben, se energiában nem ugyanaz" és hasonlókat.

A primitív válaszolókért sajnállak, fogadd részvétem, és sok szerencsét a továbbiakban :)

2019. máj. 10. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!