23 éves apa vagyok. Az a helyzet, hogy az exemtől van egy közös gyerekünk, fél éves. Mit tegyek?
dolgoz
3 éves korig nem is viheted el
amúgy huzz gumit
Egyedül a 2-es válaszoló adott értelmes tanácsot, a többiek csak az apukát becsmérlik, holott leírta, hogy adna ő többet ha lenne miből. Ha az exed és a családja így viselkedik, és esetleg ezt folytatják majd a felügyelt láthatás alkalmával, akár el is vehetik tőlük a gyereket, illetve folyamodhatsz felülvizsgálatért szerintem. Elég baj hogy ilyen fiatalon már ezt a nyakadba kell vedd, de a gyereked érdeke lebegjen a szemed előtt. Ha a jelenlegi körülményei nem megfelelőek, akkor a te felelősséged, hogy nagy korára jobb feltételeket teremts neki.
Az anyának és gyereknek joga van a pénzhez, de az apának meg a láthatáshoz és a normális körülményekhez. Úgy tudom, hogy az állam is ad nekik pénzt pluszba, nem?
A bíróságon pontosan mondd el, azt, amit itt is leírtál.
És igen, kérjél felügyelettel láthatóságot.
"Úgy tudom, hogy az állam is ad nekik pénzt pluszba, nem?"
Az allam "is"? Sanszos hogy csak az allam!
Amúgy tud itt valaki számolni?
Ha a srác nem csupán munkanélküli, hanem jár még neki a munkanélküli segély, az azt jelenti, hogy a baba fogantatásakor még bejelentett munkahelyen dolgozott.
Azt ne mondjátok már, hogy mást még életében nem rúgtak ki!
Ráadásul a kevésből is fizeti a törvényben előírtat.
Kedves kérdező! Tényleg az a megoldás, ha kéred a felügyelet melletti láthatást, közben ezerrel keresel új munkahelyet. Azt azért ne reméld, hogy ha többet tudsz fizetni, jobban elfogadnak! Ezért jó a felügyelet melletti láthatás. Nincs veletek egy légtérben az anyuka, csak az erre kijelölt szakember, nyugodtan foglalkozhatsz a gyerekeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!