Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az itthoni "kedves" hozzáállás...

Az itthoni "kedves" hozzáállással mit lehet kezdeni? Otthon élő huszonévesek, nálatok mi a helyzet?

Figyelt kérdés

Bocs a kisregényért így előre is.

23 évesen így állok jelenleg: van munkahelyen, de itthon élek, mivel egyedül nem tudnék fenntartani egy albérletet és teljesen egyedül nem is szeretnék még lakni, összeköltözni nem tudok ismerőssel, idegenekhez meg már nem akarok olyan szinten alkalmazkodni, hogy pl. szobát béreljek egyetemistákkal, ebből már kinőttem.

Sokat dolgozom és későn érek haza, este 7 előtt soha nem vagyok itthon, hosszabb napokon 8 után sikerül hazaesni.

Átlagos, normális ember vagyok, hétvégén sem maradok ki hajnalig, nem hordok haza idegeneket, a fizetésből adok a közösbe, nincs káros szenvedélyem, nem kérem semmi kiadásom finanszírozását. A legnagyobb igényem annyi, hogy mossanak rám, azt a napi 2 mosatlan edényt, amit gyártok, mossák el a többivel együtt meg ha anyám még külön főz hétköznap, akkor másnap abból viszek el ebédre, de legtöbbször vagy rendelek vagy boltban veszek valamit. De ezen felül csak a vizet meg az áramot fogyasztom napi pár órát, szóval csak nem viszek senkit csődbe ennyi "igénnyel". Nagyobb takarítást hétvégén délutánonként szoktam csapni, átporszívózom a lakást, kitakarítom a fürdőt, ha nagyon muszáj, elmosogtok, hétközben mindig megkérdezem, szükséges-e bevásárolni, azt mindig saját pénzből állom. A legnagyobb bűnöm, hogy a saját szobámban néha kupleráj van, de én se járok be senkihez fehér kesztyűben a polcokat végigsimítani, hogy hol van kosz meg mi nincs a helyén...

Na mindezekért cserébe ma kapom az ívet, hogy én SEMMIT se csinálok, meg mertem említeni, hogy hétvégén a lakás nem öntisztul ám (nem így mondtam nyilván, nem hiányzik még az észosztás ezért is), arra annyi volt a válasz, hogy ja hát KÖSZ, az de sok, ugyan elmosogathatnék még legalább esténként. Az meg senkit nem zavar, hogy mindenki már órákkal korábban hazaér és a dél délután meg az egész estéjük szabad, míg nekem van időm megnézni kb. 1 filmet, lefürdök, picit internetezek és mehetek is aludni. Nem, tényleg nem még arra akarok időt szánni, hogy mosogassak, mikor egész nap otthon se voltam, semmi nem az én mosatlanom. Hétévgén még azt mondom, hogy rendben van, de most komolyan ekkora fájdalmat okozna az, hogy legyen este kb 4 nyugodt órám és a saját kis "birodalmamban", minden munkahelyi meg egyéb hülyeségtől távol fel tudjak egy kicsit töltődni?

2015. jún. 11. 23:11
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező, végig olvastam! Inkább ne is legyen társad és gyerek, amíg nem nősz fel.
2015. jún. 11. 23:56
 12/41 anonim ***** válasza:
65%

Annyira buták vagytok, hogy az már fáj! Leírta, hogy eltakarít maga után, leírta, hogy amikor tud ( ez hétvége ) takarít mások után is, és besegít. Azt is leírta, hogy belead a közösbe, nem sok vizet zavar otthon, dolgozik, szóval egy büdös rossz szavatok nem lehet rá.

Most is megcsinál maga után mindent, ha különköltözik majd, akkor is csak ennyit kell neki, és akkor is meg fogja csinálni. Jogos a kiakadása, úgy gondolom. "Másnak is jár a szabadidő" - pontosan erről van szó, hogy a kérdezőnek is jár, és aki hamarabb ér haza a melóból annak bőven több a szabadideje, amit el lehet használni tökvakarás helyett az öt perces mosogatásra.

2015. jún. 12. 00:04
 13/41 A kérdező kommentje:

Mi a bánat, hogy utánam takarítani?? Mit mégis? Azt a kemény 1 darab edényt még elmosni meg az összes többi ruhával együtt az enyémet is betenni mosásba?? Aaaazta, tényleg borzasztó vagyok...

10.: "Mi az, hogy aki előbb hazaér, az csinálja." - be van osztva, csak az értő olvasás neked sem megy. A nagyobb takarítást ÉN csinálom hétvégén. Az apróságokat meg igenis ráhagynám másra, mert amíg és hazaérek este, más rész otthon van órák óta. Nehogy már akkor én ugorjak. Mindenkinek jár a szabadidő, ja hogy nekem akkor nem? Aha...

Ja, képzeljük el mi lenne, ha egyedül élnék. Hazaérek: nincs egész napos mosatlan, túl sokat nem vagyok otthon, így nagyon nincs mit pakolni meg takarítani, nem tudom nálatok mi a divat, de én nem hordok fel mocskot a lakásba, hogy takarítani kelljen utánam. Lehet te igen, ezzel most én mit csináljak?

Never_Say_Never te meg kiváló emberismerő vagy, azt leszámítva, hogy.

Annak azért örülök, hogy egy embernek sikerült végigolvasni és megérteni, hogy mi a problémám (#12-es)

2015. jún. 12. 00:10
 14/41 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező!

Ha a ma esti csak egy alkalmi eset volt, akkor szerintem egyszerűen felejtsd el.

Ha viszont rendszeresen előhozzák ezt a témát, az nehezebb helyzet. Ebben az esetben tanácsot sajnos nem tudok adni; legfeljebb együttérzésemről biztosíthatnak.

2015. jún. 12. 00:12
 15/41 A kérdező kommentje:
Köszi. Csak borzasztó rosszul esett, mert azt is szarba veszik, amit meg becsülettel megcsinálok. Szívem szerint pár hétig hozzá nem nyúlnék semmihez, mondván "nem csinálok itthon semmit, így akkor még igazad is lehet" alapon.
2015. jún. 12. 00:14
 16/41 anonim ***** válasza:
36%
Én teljesen megértem, bár nem dolgozom így van időm takarítani stb. (apámmal élek). :D Azonban ha dolgozni fogok, már most gondolkozom azon, hogy egy takarítónőt fogok felfogadni segítségül, ugyanis a francnak lesz kedve mindent egymagam csinálni (inkább csak hétvégén, mint neked), mert apám nem egy házi munka "mániás". :D Bár legalább mosogat és néha kertészkedik. Szóval én megértem, mivel fiatal vagyok, mint te. Ez itt a legnagyobb ok, a fiatalok még kicsit máshogy gondolkodnak. Takarítasz te a hétvégén szóval nem vagy egy lusta barom, teljesen átérzem a helyzetet. :D Bár nálatok van nő nem kell takarítónőt felfogadni nálunk más a helyzet. :D
2015. jún. 12. 00:16
 17/41 anonim ***** válasza:
45%

Bocs, "biztosíthatnak" helyett "biztosíthatlak"-ot akartam írni.

14-es

2015. jún. 12. 00:17
 18/41 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, azért megnyugodtam, hogy mégiscsak érthető, mi bajom van és miért. Valamikor meg karriert is el kéne kezdeni egy kicsikét építeni és talán nem 40 évesen... Ehhez meg rá kell szánjam az időt.

Magával a takarítással amúgy nincs para, mert apámra pl. majdnem mindent rá lehet bízni a slozipucoláson kívül, úgyhogy ez nem ügy, ha kitelne a pénzből, szívesen fizetnék takarítót, aki heti egyszer alaposan kisuvickolja a lakást, csak pénzben nem tartok még ott.

2015. jún. 12. 00:54
 19/41 anonim ***** válasza:
42%

" és talán nem 40 évesen.."

AKkor éppen a 2-at fogod kezdeni :D :D

2015. jún. 12. 01:35
 20/41 anonim ***** válasza:
57%
Amúgy milyen hatalmas karriered van, hogy nem tudsz különköltözni? :D
2015. jún. 12. 01:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!