Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tetszik, ahogy a férjem...

Nem tetszik, ahogy a férjem elosztja a szabadidejét a két gyereke között, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Az előző házasságából van már egy kisiskolás gyereke, és egy nolc hónapos közös babánk.

Az a gondom, hogy a szabadideje nagy részét a nagyobb gyerekével tölti, velünk meg szinte alig van.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a férjem heti 3 napot a munkahelyén dolgozik, ilyenkor reggel 8ra megy (a baba még alszik), és este 7 körül ér haza. Ilyenkor a baba gyorsan fürdik, egy fél óra játék, aztán vacsora és alvás.

Heti 2 napot itthonról dolgozik, ilyenkor 9kor kezdi a melót és 4kor fejezi be. Ezeken a napokon lenne több ideje a babával foglalkozni. De mégsincs, mert 4kor leteszi a munkát, gyorsan letusol, aztán megy az elsőszülött gyerekéért és viszi játszóházba, moziba, játszótérre, cirkuszba, stb. És az a vége, hogy este 8ra esik haza, a baba persze már alszik, vagy éppen altatom, így idő ismét nem jut rá.

Maradnak a hétvégék. Havi egy hétvégét bent tölt a munkahelyén, mindkét napon reggel fél 8tól este 8ig, merta cégnél, ahol dolgozik, kötelező havi egy hétvégét túlórázni. (Szerencsére nagyon jól fizetik ezt a kötelező túlórát, így ezt el tudom fogadni.)

A mradék 3 hétvégén a hónapból pedig itt van nálunk az elsőszülött gyereke. És persze olyankor a férjem minden lehetséges időt vele tölt, a két napból egyiken elmennek egész napos közös programra, a másikon pedig filmeket/meséket néznek, együtt játszanak valamit, stb. Nekem marad a főzés, takarítás, stb, és a babával is én foglalkozom, mert a férjem energiáját és idejét leköti a nagyobb gyereke.

Tehát gyakorlatilag a babára szinte semmi ideje nem marad, nekem pedig ez nem igazán tetszik. Nagyon fáj, hogy a férjem lemarad a baba minden fontos fejlődési állomásáról? Értem én, hogy a másik gyerekének is szüksége van az apjára, de ez szerintem már túlzás, és nagyon fáj, hogy ezért a baba fog "apa nélkül" felnőni.

Mit tehetnék, hogy ez változzon, vagy milyen időbeosztás lehetne a megoldás szerintetek?

2015. jún. 2. 07:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
80%

Támadjátok a kérdezőt, pedig igaza van. Ha az apa nem töltene annyi időt az előző kapcsolatából származó gyerekkel, akkor rohadt szemét. Most hogy a jelenlegi házasságából származó kicsivel alig tölt időt, megbocsátható, mi több, dicséretes dolog, hiszen még úgy is kicsi, meg egyébként is, mit akar a jelenlegi feleség, örüljön, hogy elvették.

Az az érzésem, ide rengeteg bosszúszomjas ex jár, akik abban élik ki magukat, hogy szapulják a jelenlegit és torz vigyorral a képükön pontozgatnak le mindenkit, aki szerint ugyanannyi idő járna a picinek, uram bocsá' a feleségnek, mint a nagyobb gyereknek. Tök mindegy, hogy pici a gyerek, vagy sem, ez nem indok arra, hogy mindig lelépjen.

Tanuljon meg egyszerre kettővel foglalkozni, mert akkor is ezt kellene, ha egy család lennének.

2015. jún. 3. 12:39
 62/66 anonim ***** válasza:
96%
Én nem hiszem, hogy a kérdező ki akarná utálni a gyereket. Az én exférjemnél is látom, hogy amióta megszületett a kicsi, néha túlkompenzál a nagynál. Pedig nálunk osztott felügyelet van, tehát Ő is sokat van a kislányunkkal. Nincsen semmi gond a mozaik családokkal, ha minden fél képes a gyerekek érdekeit a sajátja elé helyezni. Továbbra sem tartom magam különlegesnek, és igen, voltak olyan kikötéseim amik másnak hisztinek tűnnek, az exemnek voltak még olyanabbak is, de azért nekem fontos, hogy a lányom szeresse a kistesót, jól kijöjjön az új barátnővel. Semmi másért nem fontos, mint a gyerekem lelki fejlődése szempontjából. De ehhez 4-en kellünk, mi, a szülők és az új párjaink. Én megveszem az ajándékot a kicsinek Karácsonyra, hogy a lányom elvihesse neki és ha a lányom sütit akar velem sütni a barátnőnek megsütöm. Nem teszek keresztbe a programoknál, nem uszítom a gyereket. Nagyon melós dolog, de a gyereket kell nézni. De egyedül ehhez kevés vagy. Ha a beszélgetés nem segít, muszáj valamit tenned, ami felrázza a férjed, különben hamar ex leszel te is.
2015. jún. 3. 15:10
 63/66 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, teljesen jogosan esik rosszul neked ez az aránytalanság, a miértjét pedig se te, se mi nem tudjuk..

Itt egyetlen megoldás van, leülni, és őszintén elmondani a férjednek ezt az egészet. Erőszakoskodni nem lehet, te ha ő is értelmes ember, akkor meg tudjátok ezt beszélni.

Azzal nem értek egyet, hogy egy 8 hónapos babának csak az anyjára lenne szüksége. Az apuka is akarta, és megcsinálta a gyereket, egyensúlyban kellene kivenni a hozzá tartozó nehézségekből is a részt.

2015. jún. 3. 15:28
 64/66 anonim ***** válasza:

Tehát: 3 nap: este félóra,

2 nap otthon: reggel félóra,

3 hétvégén 1-1- óra közös program biztos adódik,

- havonta szinte csak az egy ügyeleti hétvége, mely napokon nincs a kisgyermekkel. Ez ahhoz képest, hogy nem túl jó időbeosztásban és sokat dolgozik, nem kevés.

2015. jún. 4. 14:09
 65/66 anonim ***** válasza:
85%
Bxxátok meg, én hülyét kapok, amikor egy pasi azért nem foglalkozik az egy év alatti gyerekével, mert az még nem olyan érdekes, mint egy nagyobb gyerek. Az anyának sem túl szórakoztató egy olyan kicsivel foglalkozni, aki semmit nem csinál az evésen meg a pelenka telerakásán kívül, csak az anyától elvárja a világ, hogy örömmámorban ússzon emiatt. A szoptatáson kívül mindenre képes az apa is. Nyugodtan meg lehet mondani neki, hogy "holnap kérlek, gyere haza hétre, mert szeretném, ha te fürdetnéd Józsikát", és aztán szépen, nyugodtan elmondani neki, hogy érez az anyuka. Az meg röhej, hogy a pasas azért nem viszi a kicsit, mert "nem tud két gyerekre figyelni". Sok embernek van két, három, négy gyereke és képes figyelni rájuk (ráadásul a kisiskolás már értelmes, ez nem olyan, mint amikor egy két-, egy háromévessel és egy csecsemővel kell felszállni a buszra).
2015. jún. 4. 15:28
 66/66 anonim ***** válasza:
Mi történt veletek azóta?
2017. máj. 26. 01:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!