Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tetszik, ahogy a férjem...

Nem tetszik, ahogy a férjem elosztja a szabadidejét a két gyereke között, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Az előző házasságából van már egy kisiskolás gyereke, és egy nolc hónapos közös babánk.

Az a gondom, hogy a szabadideje nagy részét a nagyobb gyerekével tölti, velünk meg szinte alig van.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a férjem heti 3 napot a munkahelyén dolgozik, ilyenkor reggel 8ra megy (a baba még alszik), és este 7 körül ér haza. Ilyenkor a baba gyorsan fürdik, egy fél óra játék, aztán vacsora és alvás.

Heti 2 napot itthonról dolgozik, ilyenkor 9kor kezdi a melót és 4kor fejezi be. Ezeken a napokon lenne több ideje a babával foglalkozni. De mégsincs, mert 4kor leteszi a munkát, gyorsan letusol, aztán megy az elsőszülött gyerekéért és viszi játszóházba, moziba, játszótérre, cirkuszba, stb. És az a vége, hogy este 8ra esik haza, a baba persze már alszik, vagy éppen altatom, így idő ismét nem jut rá.

Maradnak a hétvégék. Havi egy hétvégét bent tölt a munkahelyén, mindkét napon reggel fél 8tól este 8ig, merta cégnél, ahol dolgozik, kötelező havi egy hétvégét túlórázni. (Szerencsére nagyon jól fizetik ezt a kötelező túlórát, így ezt el tudom fogadni.)

A mradék 3 hétvégén a hónapból pedig itt van nálunk az elsőszülött gyereke. És persze olyankor a férjem minden lehetséges időt vele tölt, a két napból egyiken elmennek egész napos közös programra, a másikon pedig filmeket/meséket néznek, együtt játszanak valamit, stb. Nekem marad a főzés, takarítás, stb, és a babával is én foglalkozom, mert a férjem energiáját és idejét leköti a nagyobb gyereke.

Tehát gyakorlatilag a babára szinte semmi ideje nem marad, nekem pedig ez nem igazán tetszik. Nagyon fáj, hogy a férjem lemarad a baba minden fontos fejlődési állomásáról? Értem én, hogy a másik gyerekének is szüksége van az apjára, de ez szerintem már túlzás, és nagyon fáj, hogy ezért a baba fog "apa nélkül" felnőni.

Mit tehetnék, hogy ez változzon, vagy milyen időbeosztás lehetne a megoldás szerintetek?

2015. jún. 2. 07:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
82%
Te jó ég, miért szólják le ennyien a kérdezőt? olvasom a válaszokat és nem értem. Ebben a kérdésben semmi provokatív nincs.
2015. jún. 2. 21:09
 52/66 anonim ***** válasza:
42%

"nagyon fáj, hogy ezért a baba fog "apa nélkül" felnőni."

- az nem fáj ugye, hogy szegény nagyobb gyerektől irigyled el? örülhetnél, mert ha a tiéd nagyobb lesz, vele is foglalkozni fog, ha addig nem irigykeded, telhetetlenkeded el magatok mellől.

" ez változzon, vagy milyen időbeosztás lehetne a megoldás"

Most pedig dolgozom egy órarenden, amihez a felnőtt férfinek, ki rengeteget dolgozik, hogy nektek legyen- majd alkalmazkodnia kötelező lesz!

-hisz ezt kérted tőlünk. Ő nem tudja szegényke kigondolni mi jó az új asszonykának. Majd küldöm.

2015. jún. 2. 21:17
 53/66 anonim ***** válasza:
14%
51 tanulj meg a sorok között olvasni a kérdező csak ki akarja túrni az elöző gyereket
2015. jún. 2. 21:56
 54/66 anonim ***** válasza:
58%
Sosem értettem, miért erőltetik manapság a mozaikcsaládot, mikor nyilvánvalóan nem működik.
2015. jún. 3. 08:07
 55/66 A kérdező kommentje:

"- az nem fáj ugye, hogy szegény nagyobb gyerektől irigyled el? örülhetnél, mert ha a tiéd nagyobb lesz, vele is foglalkozni fog, ha addig nem irigykeded, telhetetlenkeded el magatok mellől."

Tényleg? Az elsőszülöttnek járt, hogy az apja foglalkozzon vele naponta legalább 1-2 órát, de a második gyereknek erre nyilvánvalóan nincsen szüksége, ugye? Nem azt mondtam, hogy a nagyobbal ne töltsön időt az apja, hanem azt, hogy ne MINDEN idejét vele töltse. Ha ezt nem bírod felfogni, kívánom neked, hogy legyél majd ilyen szituban mint én, majd akkor meglátjuk, változik-e a véleményed.

2015. jún. 3. 08:12
 56/66 A kérdező kommentje:
Ja, és te mit szólnál, ha a gyereked apja azt mondaná, hogy "bocsi, de majd csak akkor foglalkozom a gyerekünkkel, ha nagyobb lesz"? Talán amíg kicsi, addig nem igényel figyelmet és törődést? Idióta.
2015. jún. 3. 08:13
 57/66 anonim ***** válasza:
18%

"Talán amíg kicsi, addig nem igényel figyelmet és törődést?" "Idióta."

Kedve Idióta! (így írtad alá, ez talán a helyes megszólítás)

Amíg kicsi csecsemő, az édesanyjától igényel nagyon sok figyelmet. Ha nagyobb lesz, az édesapjától is.

Az első gyermek ezalatt szenvedte el, hogy egy viszketeg némber elcsalta a családtól az apját. Ennek ellenére az félretámolygó apa MÉGIS FIGYEL RÁ.

Nagyon becsülendő, és a jövőre nézve rátok is jó jel.

Nyugodjál már le.

2015. jún. 3. 08:21
 58/66 A kérdező kommentje:

"Amíg kicsi csecsemő, az édesanyjától igényel nagyon sok figyelmet."

Nem kicsi csecsemő, hanem 8 hónapos baba. Ilyenkor már meg tudja különböztetni az őt körülvevő személyeket, pontosan tudja hogy ki az anyja és ki az apja, valamint nagyon sokmindent meg is ért, szavakat, egyszerűbb mondatokat, stb. Nem újszülött, nem csecsemő, hanem baba, aki hamarosan járni és beszélni fog.

A "viszketeg némber" kitételre pedig nem is reagálnék inkább, kedves zsíros hajú, túlsúlyos, lestrapált, egyedülálló ősanyuka. :) Gondolom azért vagy ennyire frusztrált, mert lelépett mellőled a férjed, amikor anyukaként a fotelban chipset zabálva felszaladt ráéd 40-50 kiló felesleg. ;) (Csak mert ha már te vagdalkozol, akkor én miért ne tehetném.)

2015. jún. 3. 08:32
 59/66 A kérdező kommentje:
Az aláírásról pedig még annyit: nem teszünk utána írásjelet, és a folyószövegtől vagy kötőjelekkel, vagy pedig sortöréssel elkülönítve használjuk - legalábbis azok, akiknek minimum érettségijük van, te nyilvánvalóan nem tartozol ebbe a táborba, ha ezt nem tudod. Agyhalott. (gy.k.:rád vonatkozik az illusztris jelző)
2015. jún. 3. 08:42
 60/66 anonim ***** válasza:
20%

" és nagyon fáj, hogy ezért a baba fog apa nélkül felnőni"

Ezt tekinthetjük egy ösztönös megérzésnek? Ha így folytatod, hogy be a akarod osztani a társad idejét, jó esélye van.

2015. jún. 3. 12:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!