Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tetszik, ahogy a férjem...

Nem tetszik, ahogy a férjem elosztja a szabadidejét a két gyereke között, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Az előző házasságából van már egy kisiskolás gyereke, és egy nolc hónapos közös babánk.

Az a gondom, hogy a szabadideje nagy részét a nagyobb gyerekével tölti, velünk meg szinte alig van.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a férjem heti 3 napot a munkahelyén dolgozik, ilyenkor reggel 8ra megy (a baba még alszik), és este 7 körül ér haza. Ilyenkor a baba gyorsan fürdik, egy fél óra játék, aztán vacsora és alvás.

Heti 2 napot itthonról dolgozik, ilyenkor 9kor kezdi a melót és 4kor fejezi be. Ezeken a napokon lenne több ideje a babával foglalkozni. De mégsincs, mert 4kor leteszi a munkát, gyorsan letusol, aztán megy az elsőszülött gyerekéért és viszi játszóházba, moziba, játszótérre, cirkuszba, stb. És az a vége, hogy este 8ra esik haza, a baba persze már alszik, vagy éppen altatom, így idő ismét nem jut rá.

Maradnak a hétvégék. Havi egy hétvégét bent tölt a munkahelyén, mindkét napon reggel fél 8tól este 8ig, merta cégnél, ahol dolgozik, kötelező havi egy hétvégét túlórázni. (Szerencsére nagyon jól fizetik ezt a kötelező túlórát, így ezt el tudom fogadni.)

A mradék 3 hétvégén a hónapból pedig itt van nálunk az elsőszülött gyereke. És persze olyankor a férjem minden lehetséges időt vele tölt, a két napból egyiken elmennek egész napos közös programra, a másikon pedig filmeket/meséket néznek, együtt játszanak valamit, stb. Nekem marad a főzés, takarítás, stb, és a babával is én foglalkozom, mert a férjem energiáját és idejét leköti a nagyobb gyereke.

Tehát gyakorlatilag a babára szinte semmi ideje nem marad, nekem pedig ez nem igazán tetszik. Nagyon fáj, hogy a férjem lemarad a baba minden fontos fejlődési állomásáról? Értem én, hogy a másik gyerekének is szüksége van az apjára, de ez szerintem már túlzás, és nagyon fáj, hogy ezért a baba fog "apa nélkül" felnőni.

Mit tehetnék, hogy ez változzon, vagy milyen időbeosztás lehetne a megoldás szerintetek?

2015. jún. 2. 07:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:

Akarta. Ő vetette fel először a gyerekvállalás kérdését.

De azért tök jó, hogy amiért a férjem jóval kevesebb időt tölt a babával, mint a másik gyerekkel, még ezért is belém tudtok kötni. Mert biztos a tudtán kívül estem teherbe, vagy pisztolyt tartottam a fejéhez és azzal kényszerítettem rá, hogy felcsináljon. És még én vagyok a rosszindulatú, gyűlölködő, stb.

2015. jún. 2. 07:59
 12/66 anonim ***** válasza:
80%

Szorakoztato hogy hetente kiirsz valami kerdest.

Apukaval nem tudsz kommunikalni? Nem tudom hallottal-e mar rola hogy a csaladban beszelgetni szoktak az emberek.

Amugy meg egyreszt ertem a problemad, masreszrol meg azt kell mondanom hogy igy jartal. A nagyobbik gyereket nyilvanvaloan jobban szereti, ezzel nem tudsz mit kezdeni, ez igy normalis. Ha a kicsi nagyobb lesz talan ez valtozni fog, de nem biztos.

Egy apukanak egy 8 honapos gyerek annyira nem erdekes, mondom ezt neked apukakent, ellenben egy nagyobbal. Plane ha elvalt, lelkiismeretfurdalasa van a nagyobbal szemben, esatobbi esatobbi.

A nyaralassal mi lett, viszed anyukadat es a nagyobbik gyereket is egyszerre?

2015. jún. 2. 08:02
 13/66 anonim ***** válasza:
39%

Szia! Az önmagában normális, hogy egy férfi egy kisbabával nem tudja, mit kezdjen. Ennek következménye (de már kevésbé normális), hogy igyekszik elkerülni a babával töltött időt. Rád amúgy van ideje? Arról nem írtál (de most egyelőre felteszem, hogy igen.)

Mindenképpen beszéld meg a férjeddel, hogy ez szerinted így nem jó, nem igazságos. Próbáld meg minél kedvesebben megbeszélni, nézz utána az ilyen technikáknak (pl. én-üzenet). Kérdezd meg tőle, hogy lehet-e az a baj, hogy nem tudja, hogyan kéne a kisbabával foglalkozni. Ha igen, akkor többféle út van, vagy hagyod ezt a helyzetet, amíg nagyobb lesz a baba, vagy javaslod, hogy vigyétek el együtt sétálni, esetleg menjetek el négyesben játszóterezni.

2015. jún. 2. 08:02
 14/66 anonim ***** válasza:
17%

"esetleg menjetek el négyesben játszóterezni."

egy 8 honapossal?

2015. jún. 2. 08:04
 15/66 anonim ***** válasza:
95%
Igen angyalkám. Előfordult már a világtörténelemben, hogy egy 8 hónapos gyereket kivittek a szabad levegőre:-)))
2015. jún. 2. 08:06
 16/66 anonim ***** válasza:
88%
Durva, hogy mennyire taplók meg rnsszindulatúak egyes hozzászólók... Jellemző a magyarra: ha valaki "nálam" jobbmódú segítséget kér, segítség helyett támadni kell, az anyagi helyzetét firtatni segítség helyett... Gusztustalan... Az irigység... Amúgy ez csak ideiglenes állapot. Ha ő is nagyobb lesz, hidd el, hogy többet fog vele is foglalkozni! De egy nagyobb gyerekkel már többet kell játszani, foglalkozni, mint egy babával. Bár megértem, hogy rosszul esik.
2015. jún. 2. 08:08
 17/66 A kérdező kommentje:

"Rád amúgy van ideje? Arról nem írtál (de most egyelőre felteszem, hogy igen.)"

Rám se valami sok, mert este ér haza, olyankorra én már alig állok a lábamon, nincs túl sok kedvem már semmi értelmes elfoglaltsághoz. De én felnőtt vagyok, nem feltétlenül igénylem hogy foglalkozzanak velem, ellentétben a babával.

2015. jún. 2. 08:15
 18/66 anonim ***** válasza:
10%

" egy 8 hónapos gyereket kivittek a szabad levegőre"

Setaltatni nyilvan, de jatszoterre?

2015. jún. 2. 08:22
 19/66 anonim ***** válasza:
81%

16os! Bár rongyosra nyomják nálad a piros pacsit egyetértek veled. A kérdező minden szavát kiforgatják és szinte a puncijában matatnak.

Kezdem én is azt hinni ,hogy itt tényleg csak unatkozó elvált nők vannak. A második feleségnek , a közös gyerekeknek kuss a neve.

Érdekes, ha az lenne hogy az apa az édestestvérek közt tesz ekkora különbséget, ő lenne a napi szarapa.

De így ő a hős.

Hölgyeim(uraim?) lehetőség szerint a kérdésre válaszoljanak, ne kötekedni jöjjenek és megbántani, megalázni másokat. Ugyanis, bár nem látják, a kérdés mögött egy másik, érző ember ül.

Köszönöm, és elnézést kérek az offolásért.

2015. jún. 2. 08:24
 20/66 anonim ***** válasza:
98%

A ferjed nyilván próbál kompenzálni.

Teljesen megértelek, amúgy.

Őszinte leszek: soha nem kezdtem, és nem is fogok olyan férfivel összejonni, akinek már van kiskorú gyereke. Rentgeteg konfliktusforrás.

Ha meg panaszkodsz, akkor még te vagy a gonosz mostoha, mert mindenki szegény "elváltszülőkgyerekét"sajnálja.

Ha a férjed nem érti meg a problémáidat, és titeket elhanyagol, akkor kemény évek várnak rátok.

Ilyen esetben, az első gyereknek próbálnak mindent megadni, minél több időt, pénzt, energiát ráfordítani, és elfeledkeznek arról, hogy a második család is igényli a minőségi együtt töltött időt.

Sokan azt hiszik, hogy az már elég a boldogsághoz, ha teljes családban nő fel a gyerek, pedig attól még férj, feleség, gyerek lehet elhanyagolva.

Szóval értelek, a férjedet is, és kívánom, hogy megtaláljátok a középutat.

2015. jún. 2. 08:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!