Nem tetszik, ahogy a férjem elosztja a szabadidejét a két gyereke között, mit tehetek?
Az előző házasságából van már egy kisiskolás gyereke, és egy nolc hónapos közös babánk.
Az a gondom, hogy a szabadideje nagy részét a nagyobb gyerekével tölti, velünk meg szinte alig van.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a férjem heti 3 napot a munkahelyén dolgozik, ilyenkor reggel 8ra megy (a baba még alszik), és este 7 körül ér haza. Ilyenkor a baba gyorsan fürdik, egy fél óra játék, aztán vacsora és alvás.
Heti 2 napot itthonról dolgozik, ilyenkor 9kor kezdi a melót és 4kor fejezi be. Ezeken a napokon lenne több ideje a babával foglalkozni. De mégsincs, mert 4kor leteszi a munkát, gyorsan letusol, aztán megy az elsőszülött gyerekéért és viszi játszóházba, moziba, játszótérre, cirkuszba, stb. És az a vége, hogy este 8ra esik haza, a baba persze már alszik, vagy éppen altatom, így idő ismét nem jut rá.
Maradnak a hétvégék. Havi egy hétvégét bent tölt a munkahelyén, mindkét napon reggel fél 8tól este 8ig, merta cégnél, ahol dolgozik, kötelező havi egy hétvégét túlórázni. (Szerencsére nagyon jól fizetik ezt a kötelező túlórát, így ezt el tudom fogadni.)
A mradék 3 hétvégén a hónapból pedig itt van nálunk az elsőszülött gyereke. És persze olyankor a férjem minden lehetséges időt vele tölt, a két napból egyiken elmennek egész napos közös programra, a másikon pedig filmeket/meséket néznek, együtt játszanak valamit, stb. Nekem marad a főzés, takarítás, stb, és a babával is én foglalkozom, mert a férjem energiáját és idejét leköti a nagyobb gyereke.
Tehát gyakorlatilag a babára szinte semmi ideje nem marad, nekem pedig ez nem igazán tetszik. Nagyon fáj, hogy a férjem lemarad a baba minden fontos fejlődési állomásáról? Értem én, hogy a másik gyerekének is szüksége van az apjára, de ez szerintem már túlzás, és nagyon fáj, hogy ezért a baba fog "apa nélkül" felnőni.
Mit tehetnék, hogy ez változzon, vagy milyen időbeosztás lehetne a megoldás szerintetek?
Akarta. Ő vetette fel először a gyerekvállalás kérdését.
De azért tök jó, hogy amiért a férjem jóval kevesebb időt tölt a babával, mint a másik gyerekkel, még ezért is belém tudtok kötni. Mert biztos a tudtán kívül estem teherbe, vagy pisztolyt tartottam a fejéhez és azzal kényszerítettem rá, hogy felcsináljon. És még én vagyok a rosszindulatú, gyűlölködő, stb.
Szorakoztato hogy hetente kiirsz valami kerdest.
Apukaval nem tudsz kommunikalni? Nem tudom hallottal-e mar rola hogy a csaladban beszelgetni szoktak az emberek.
Amugy meg egyreszt ertem a problemad, masreszrol meg azt kell mondanom hogy igy jartal. A nagyobbik gyereket nyilvanvaloan jobban szereti, ezzel nem tudsz mit kezdeni, ez igy normalis. Ha a kicsi nagyobb lesz talan ez valtozni fog, de nem biztos.
Egy apukanak egy 8 honapos gyerek annyira nem erdekes, mondom ezt neked apukakent, ellenben egy nagyobbal. Plane ha elvalt, lelkiismeretfurdalasa van a nagyobbal szemben, esatobbi esatobbi.
A nyaralassal mi lett, viszed anyukadat es a nagyobbik gyereket is egyszerre?
Szia! Az önmagában normális, hogy egy férfi egy kisbabával nem tudja, mit kezdjen. Ennek következménye (de már kevésbé normális), hogy igyekszik elkerülni a babával töltött időt. Rád amúgy van ideje? Arról nem írtál (de most egyelőre felteszem, hogy igen.)
Mindenképpen beszéld meg a férjeddel, hogy ez szerinted így nem jó, nem igazságos. Próbáld meg minél kedvesebben megbeszélni, nézz utána az ilyen technikáknak (pl. én-üzenet). Kérdezd meg tőle, hogy lehet-e az a baj, hogy nem tudja, hogyan kéne a kisbabával foglalkozni. Ha igen, akkor többféle út van, vagy hagyod ezt a helyzetet, amíg nagyobb lesz a baba, vagy javaslod, hogy vigyétek el együtt sétálni, esetleg menjetek el négyesben játszóterezni.
"esetleg menjetek el négyesben játszóterezni."
egy 8 honapossal?
"Rád amúgy van ideje? Arról nem írtál (de most egyelőre felteszem, hogy igen.)"
Rám se valami sok, mert este ér haza, olyankorra én már alig állok a lábamon, nincs túl sok kedvem már semmi értelmes elfoglaltsághoz. De én felnőtt vagyok, nem feltétlenül igénylem hogy foglalkozzanak velem, ellentétben a babával.
" egy 8 hónapos gyereket kivittek a szabad levegőre"
Setaltatni nyilvan, de jatszoterre?
16os! Bár rongyosra nyomják nálad a piros pacsit egyetértek veled. A kérdező minden szavát kiforgatják és szinte a puncijában matatnak.
Kezdem én is azt hinni ,hogy itt tényleg csak unatkozó elvált nők vannak. A második feleségnek , a közös gyerekeknek kuss a neve.
Érdekes, ha az lenne hogy az apa az édestestvérek közt tesz ekkora különbséget, ő lenne a napi szarapa.
De így ő a hős.
Hölgyeim(uraim?) lehetőség szerint a kérdésre válaszoljanak, ne kötekedni jöjjenek és megbántani, megalázni másokat. Ugyanis, bár nem látják, a kérdés mögött egy másik, érző ember ül.
Köszönöm, és elnézést kérek az offolásért.
A ferjed nyilván próbál kompenzálni.
Teljesen megértelek, amúgy.
Őszinte leszek: soha nem kezdtem, és nem is fogok olyan férfivel összejonni, akinek már van kiskorú gyereke. Rentgeteg konfliktusforrás.
Ha meg panaszkodsz, akkor még te vagy a gonosz mostoha, mert mindenki szegény "elváltszülőkgyerekét"sajnálja.
Ha a férjed nem érti meg a problémáidat, és titeket elhanyagol, akkor kemény évek várnak rátok.
Ilyen esetben, az első gyereknek próbálnak mindent megadni, minél több időt, pénzt, energiát ráfordítani, és elfeledkeznek arról, hogy a második család is igényli a minőségi együtt töltött időt.
Sokan azt hiszik, hogy az már elég a boldogsághoz, ha teljes családban nő fel a gyerek, pedig attól még férj, feleség, gyerek lehet elhanyagolva.
Szóval értelek, a férjedet is, és kívánom, hogy megtaláljátok a középutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!