Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tetszik, ahogy a férjem...

Nem tetszik, ahogy a férjem elosztja a szabadidejét a két gyereke között, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Az előző házasságából van már egy kisiskolás gyereke, és egy nolc hónapos közös babánk.

Az a gondom, hogy a szabadideje nagy részét a nagyobb gyerekével tölti, velünk meg szinte alig van.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a férjem heti 3 napot a munkahelyén dolgozik, ilyenkor reggel 8ra megy (a baba még alszik), és este 7 körül ér haza. Ilyenkor a baba gyorsan fürdik, egy fél óra játék, aztán vacsora és alvás.

Heti 2 napot itthonról dolgozik, ilyenkor 9kor kezdi a melót és 4kor fejezi be. Ezeken a napokon lenne több ideje a babával foglalkozni. De mégsincs, mert 4kor leteszi a munkát, gyorsan letusol, aztán megy az elsőszülött gyerekéért és viszi játszóházba, moziba, játszótérre, cirkuszba, stb. És az a vége, hogy este 8ra esik haza, a baba persze már alszik, vagy éppen altatom, így idő ismét nem jut rá.

Maradnak a hétvégék. Havi egy hétvégét bent tölt a munkahelyén, mindkét napon reggel fél 8tól este 8ig, merta cégnél, ahol dolgozik, kötelező havi egy hétvégét túlórázni. (Szerencsére nagyon jól fizetik ezt a kötelező túlórát, így ezt el tudom fogadni.)

A mradék 3 hétvégén a hónapból pedig itt van nálunk az elsőszülött gyereke. És persze olyankor a férjem minden lehetséges időt vele tölt, a két napból egyiken elmennek egész napos közös programra, a másikon pedig filmeket/meséket néznek, együtt játszanak valamit, stb. Nekem marad a főzés, takarítás, stb, és a babával is én foglalkozom, mert a férjem energiáját és idejét leköti a nagyobb gyereke.

Tehát gyakorlatilag a babára szinte semmi ideje nem marad, nekem pedig ez nem igazán tetszik. Nagyon fáj, hogy a férjem lemarad a baba minden fontos fejlődési állomásáról? Értem én, hogy a másik gyerekének is szüksége van az apjára, de ez szerintem már túlzás, és nagyon fáj, hogy ezért a baba fog "apa nélkül" felnőni.

Mit tehetnék, hogy ez változzon, vagy milyen időbeosztás lehetne a megoldás szerintetek?

2015. jún. 2. 07:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
23%
Elég szánalmas, hogy egy kisgyerekre vagy féltékeny... Beszélj a férjeddel, hogy ti is csináljatok közös programokat, de egy kisbabával amúgy sem tud még olyanokat csinálni, mint egy nagyobb gyerekkel. Nyilván a kicsit is szereti, de nem tudom, mit vársz, hogy játszóházba vigye...?
2015. jún. 2. 08:43
 22/66 Andi80018 ***** válasza:
89%

Először is simán ki lehet vinni egy 8 hónapos gyereket a játszóra, ugyanis már általában kapaszkodva lépeget, babahintában is nagyon jól elvan, én mindig vittem, mert nem lehet lakásban lenni állandóan, persze kertes háznál ez más.

A másik, szerintem az embered túlvállalta magát, mert nem elég, hogy van egy gyereke, akivel foglalkozni kell, és nem lakik veletek, ott vagy te is, a meló, plusz még egy baba is. Gondolkozni kellett volna, hogy hoppá, ez így sok lesz, nem bevállalni egy kicsit, ez nem korrekt. Ami nem megy, az nem megy. Viszont ha már így alakult, kötelessége! egyenlő arányban foglalkozni a gyerekekkel, akárhány évesek is. Egy picivel is lehet ám játszani, fürdetni, ugyanúgy törődést érdemel. Persze, már egyszerűbb egy nagy lánnyal, nincsenek gyakorlati dolgok, mint pl etetés, tisztába tevés, gondolom ez neki így kényelmesebb. Én beszélnék vele, hogy ez így nem mehet tovább, mert mi arra a biztosíték, hogy később foglalkozni fog vele, akkor is ott lesz a nagyobb. Meg kellene próbálni pedig közös programokat szervezni, nem mellőzni a kicsit, mert egy idő után ő is meg fogja ám érezni, hogy szarnak rá!

2015. jún. 2. 08:59
 23/66 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván beszéltetek már erről.

Én azt csinálnám, hogy amikor megy a naggyal, mi is mennék vellük. Egy 8 hónapossal a felsorolt programok mindegyikén részt lehe venni, én nem tudom, sok válaszoló látott már 8 hónapost? Ebben a korban már van olyan gyermek, aki JÁR! Ha még nem, akkor ülni már minden bizonnyal. A játszótéren simán tud hintázni, homokozni, nézelődni, van nekik való háromkerekű motor...

A játszóházban is simán tud játszani.

Miért nem mész velük? AMikor a nagyot viszi, cuccolj fel te is, és menj velük, elvégre a nagynak a te 8 hónapos gyereked a féltestvére! Itt a nyár, még öltözködni se kell órákig, elég egy napozó, és irány a szabad!

2015. jún. 2. 09:06
 24/66 A kérdező kommentje:
Cirkusz, mozi, stb nem való még a babának. Amikor meg játszótér, játszóház a program, néhányszor (igaz, nem sokszor) felvetettem már, hogy mennénk mi is velük. Akkor az volt a válasz, hogy "inkább ne, mert a nagynak szüksége van az apjával kettesben töltött időre". Egy idő után feladtam a próbálkozásokat, ha kettesben akarnak lenni, nem nagyon tudok mit tenni.
2015. jún. 2. 09:16
 25/66 anonim ***** válasza:
52%

" Egy 8 hónapossal a felsorolt programok mindegyikén részt lehe venni,"

nyilvan lehetne egyutt menni, de valamilyen oknal fogva megsem megy anyuka, ezt a kerdezo tudna megmondani hogy miert nem.

Az nem megy hogy apuka viszi egyedul mindket gyereket, a masodik ehhez egyszeuruen tul kicsi, plane ha egyebkent nem is szokott vele foglalkozni.

Mondjuk a mozi, cirkusz, ilyesmi az nem neki valo.

A kerdezonek rengeteg problemaja van az elozo gyerekkel, annak az anyjaval, mar amikor terhes volt akkor irta folyamatosan a kerdeseket. Ez kabe a 10x amit tole olvasok, nagyon jol beazonosithato a korulmenyekbol meg a stilusbol.

Ebbol mondjuk az is kovetkezik hogy akinek ennyi problemaja van masokkal meg a helyzettel, azzal szemely szerint is valamilyen problema van. Ezek a szituaciok egyebkent is erosen szurtek, a kerdezo szemszogebol vannak elmeselve. Ha apukat megkerdeznenk lehet egy teljesen mas kep rajzolodna ki.

Sokszor mondtak mar neki, es tok igaz: ezert nem kell olyan ferfival kezdeni akinek mar van gyereke az elozo hazassagabol, mert SOHA nem lesz elegedett a helyzettel, plane ha olyan szemelyisege van.

2015. jún. 2. 09:17
 26/66 anonim ***** válasza:
93%
Én "első feleség" vagyok, de szerintem ez nem normális. Én mint anya nem tudom elképzelni, hogy ennyi időt töltsek a gyerekem nélkül, például csak havi 1 hétvégénk legyen együtt. Mielőtt rám zúdulna a nép harag, osztott felügyelet van nálunk, tehát apukánál ugyan annyit van mint nálam. Abban igazat kell adnom, hogy egy naggyal könnyebb már mit kezdenie. Lehet ahogy nő a kicsi majd viszi őt is. De azért az, hogy nem mehettek játszótérre velük? Miért is? Vagy például állatkertbe? Igen is próbálj leülni a férjeddel beszélni. Mondjuk azt viszont eltúlzod, hogy nem látja az első mosolyát, meg hasra fordulást stb. Általában nem látják az apukák mert dolgoznak, nem hiszem hogy minden gyerek kivárja ezekkel míg hazaér az apukája. Milyen a viszony amúgy a két gyerkőc között? Lehet azzal kéne meggyőznöd a férjed, hogy ahhoz hogy jó testvérek legyenek kellenek a közös programok.
2015. jún. 2. 09:31
 27/66 anonim ***** válasza:
61%
Ülj le komolyan a férjeddel beszélni és ne úgy, hogy ti most mennétek velük játszóterezni, hanem mondd el neki, hogy a 8 hónapos még kicsi, tudod, hogy nem sok mindent lehet vele kezdeni, nem lehet játszóházba, cirkuszba stb. vinni, azonban ettől függetlenül IGÉNYLI AZ APJÁT IS! Persze, azzal semmi bajod, hogy az első gyerekével is tölt kettesben időt, de próbálja meg úgy elosztani, hogy nagyjából egyformán töltsön időt a gyerekekkel. Bár azt azért hozzáteszem, hogy tényleg egy 8 hónapossal még nem lehet annyi mindent csinálni, mint egy nagyobbal!
2015. jún. 2. 09:37
 28/66 A kérdező kommentje:
A nagy rühelli a kicsit, hiába próbálkozunk (jobban mondva én próbálkozom, mert a férjemet ez se nagyon izgatja) bármivel, nem hajlandó elfogadni (nem szeretni, mert ugye azt nem várhatjuk el tőle) a babát.
2015. jún. 2. 09:38
 29/66 anonim ***** válasza:
89%

Megdöbbent, hogy egyes válaszadók úgy viselkednek, mintha annak a babának semmi köze nem lenne az apjához. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, aki egy ilyen kérdésnél ennyire primitív, az valószínűleg az élet más területén sem túl felvilágosult.

Kérdező, neked van igazad! Apuka is ott volt, mikor az a gyerek készült, neki is ki KELL vennie a részét a gyereknevelésből. Az nem magyarázat, hogy majd ha nagyobb lesz és lehet vinni cirkuszba, mert egy gyermek 0-24-ig tartó figyelem és felelősség, nem arról szól, hogy ha majd tud olyat csinálni, amit én is élvezek, akkor majd foglalkozom vele. Igenis ültesd le a férjedet és mondd el neki, hogy téged ez bánt, félsz, hogy nem fognak annyira kötődni egymáshoz, meg apukának lenni amúgy sem arról szól, hogy jó helyen, jó időben nem vette ki, hanem pontosan ugyanannyi dolga van a picivel, mint az édesanyának. Kérjél mondjuk havi egy hétvégét, amikor apuka csak veletek van és hétköznap is, amit tud, az csinálja meg a pici körül, miután befejezte a munkát. Ez így fair.

2015. jún. 2. 09:45
 30/66 anonim ***** válasza:
78%

". Kérjél mondjuk havi egy hétvégét, amikor apuka csak veletek van"

Elvileg igazad van csak a gyakorlatban nem fog mukodni, mert ha apuka nem magatol motivalt erre akkor csak konfliktus lesz belole.

De megint a kommunikaciohoz jutunk el, egyszeruen nem fer a fejembe hogy a kerdezo miert ide irogatja a kerdeseit es miert nem az apaval beszel.

Nekem eszembe nem jutna ide kerdest kiirni a csaladi nezeteltereseinkrol, egyszeruen megbeszeljuk, akkor is ha komolyabb a nezetkulonbseg, aztan idovel kompromisszumra jutunk. De hogy a kerdeskiiras miben segit?

2015. jún. 2. 09:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!