Férjemmel vitatkoztunk h van külön feladatuk a nőknek és külön a férfiaknak. Mondtam h manapság ilyen már nincs. Vélemények?
Figyelt kérdés
Szerintem nincs olyan ami azt mondja ez a nő feladata ez meg a férfié. Mert mindig mondja h a főzés takarítás stb. az én feladatom. Megmondtam neki ha megmutatja h hova van leírva ez akkor elhiszem. Erre mondja a házassági papíron. Megmondtam neki h átnéztem de sehol nem volt benne leírva a feleség dolga.2015. máj. 31. 11:32
21/53 anonim válasza:
Annyiszor meg volt ez már itt vitatva.
Ha unatkoztok, legalább olyan vitát keltő kérdéseket írjatok ki ami még nem volt. Bár mindig van 1-2 lökött aki belemegy a vitákba 1000-szer is, azoknak meg a véleménye is kb. annyit ér.
22/53 A kérdező kommentje:
Azt nem értem h a főzés miért nőiesebb? A szakácsok főleg férfiak. Nekem sokkal jobban ízlik amit a férjem főz mint amit én. Jobban eltalálja az ízeket. Látom rajta h mikor én főzök megeszi mert nincs más választása :D
2015. máj. 31. 12:01
23/53 anonim válasza:
Ez szerintem szokás kérdése is, miben nőtt fel az ember. Nálunk inkább a nők főztek, úgyhogy a főzés a számomra inkább nőiesebb jellegű munka.
Meg a férjem amúgy sem tud főzni, én meg tudok is, szeretek is. :)
24/53 anonim válasza:
itt egyesek szerint csak az a munka amit a nő csinál? igaz nem minden nap kell betonozni,fát vágni, de mindig akad a ház körül olyan teendő ami nagy erőt igényelne, vagy esetleg olyan elekronikai jártasságot, ami valljuk be, nem sok nőben van meg. mondom ezt úgy, hogy én is az vagyok.
25/53 A kérdező kommentje:
Tehát ha néha a férfi tesz valamit a ház körül ájuljunk el tőle de ha a nő dolgozik mellette főz és takarít az meg természetes?
2015. máj. 31. 12:12
26/53 anonim válasza:
nem. az a természetes hogy a nő munka mellett mos főz takarít, a férfi pedig munka mellett megcsinálja a nehezebb dolgokat, szereléseket, kapál, veteményez, metsz, füvet nyír.
27/53 anonim válasza:
Nem vagyok feminista, de szomorúsággal tölt el, hogy az itteni és valószínűleg az életben is a férfiak nem fogják fel, hogy a napi 8 óra munka, majd napi szintű többszöri főzés, takarítás és a napi 8 óra munka, heti 1 barkácsolással és javítgatással nem egyenértékű. A fő kérdés nem az, hogy ki milyen munkát végez. Mert persze a nők oldalán fel lehet sorakoztatni, hogy főzés, mosás, takarítás a férfiak oldalán, hogy ház körüli teendők, javítás, barkács. Ez eddig szép meg jó, mert pont egyensúlyban vannak, hiszen 3-3 feladatkörről van szó, na de a képletben nem csak a feladatok száma, hanem a gyakoriság is benne van, mint tényező. És a különbségek itt ütköznek ki, nem pedig a feladatok mibenlétében.
28/53 anonim válasza:
"a férfi pedig munka mellett megcsinálja a nehezebb dolgokat, szereléseket, kapál, veteményez, metsz, füvet nyír."
A panellakásban is? :)
29/53 A kérdező kommentje:
Hát nálunk nem sok "férfimunka" van a ház körül. Tehát ha nincs férfi munka akkor addig ne csináljon semmit?
2015. máj. 31. 12:19
30/53 A kérdező kommentje:
"a férfi pedig munka mellett megcsinálja a nehezebb dolgokat, szereléseket, kapál, veteményez, metsz, füvet nyír." Megszakad a szívem h néha nekik is meg kell mozdulni. A nyár a férfiak rémálma lehet
2015. máj. 31. 12:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!