Körülmetélést melyik szülőnek van joga eldönteni?
Nemsokára megszületik a fiúnk. Egyikőnk sem zsidó a gyakorlatban, de nekem vannak zsidó őseim. Én szeretném körülmetélni majd, de a párom ellenzi.
Nem vagyunk házasok, nem is leszünk, egyszeri alkalom adta ajándék lett.
Szerintetek nekem vagy neki van nagyobb beleszólása abba, hogy körül legyen e metélve? A családban nálunk mindenki átesett ezen pici baba korában.
Természetesen ő elismeri az apaságot, az ő vezetékneve is és az enyém is benne lesz a nevében, de beleszólhat abba, hogy elvégezzük e a körülmetélést vagy ne?
# 37/40-es: azért neveztem páromnak, mert ugyan nemrég ismerkedtem meg vele, de jártunk már 3 hónapja mikor megtörtént az első alkalom és nem megfelelően védekeztünk. most bonyolult a kapcsolatunk, ő nem akart házasságot és gyereket én meg abortuszt nem, így most a szakítás szélén állunk, nincs jövője a dolognak, de még mellettem van és támogat.
a családom részéről meg eléggé erős a nyomás és én is egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy kéne a körülmetélés még amikor pici, mert lehet, hogy később úgyis akarná és akkor már tényleg sokkal rosszabb.
Vagy nem akarná és azt a részt amit levágtok nem lehet neki visszarakni:)
18 évesen meg ha akarja 5 perces műtét és megoldódik. Ha meg nem akkor miért kényszeríted rá?
Nem tudom miért gondolják sokan, hogy felnőttként rosszabb. Maximum talán annyiban, hogy el van foglalva a pénisz tulajdonosa az élettel: tanulás, munka, stb. amiből nem mindig egyszerű kimenőt kérni.
De minden más tekintetben a felnőtt korban elvégzett körülmetélés jobb (nem jó, jobb):
– a pénisz és főleg a makk már eleve érzéketlenebb (mert emberünk többet használta),
– a makkról a fityma már levált, nem kell feltépni a normális sejtes letapadást ezzel még több roncsolást okozva a pénisznek
– az illető a saját testéről dönt (jobb esetben a helyzet jó ismeretében), nem fordulhat elő, hogy a szüleit hibáztatja ha nem tetszik neki felnőttként
– olyan lesz a pénisze, amilyennek akarja, mert megbeszéli az orvossal
– a nagyobb, kifejlett testrészen sokkal pontosabban lehet elvégezni a műtétet, mint egy ujjbegynyi valamin egy rugdalózó gyereken
– ja igen és a kisbabát nem mindig érzéstelenítik, főleg nem a brisznél (de a mohel szájába veszi a gyerek péniszét a vért leszívandó, „csudajó” dolgokat átadhatva neki a seben keresztül...)
Szeretnél iszonytató fájdalmat okozni a kisfiadnak? Ezzel akarod köszönteni az életben? Most komolyan?
És még egyszer: nem vagy vallásos. Akkor meg minek a vallás egyik (és csak az egyik) szokását ráerőltetni a gyerekre?
Az öröklés szerint nem lesz se inkább, se kevésbé zsidó. Cserébe egy egészséges kisbaba lehet ha nem bántod.
Vágják le az egyik melled kisanyám, és később 15 évesen megkérdünk ugye jó hogy levágtuk.
Felakasztanám aki gyereken ezt a borzalmakat végrehajtja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!