Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Körülmetélést melyik szülőnek...

Körülmetélést melyik szülőnek van joga eldönteni?

Figyelt kérdés

Nemsokára megszületik a fiúnk. Egyikőnk sem zsidó a gyakorlatban, de nekem vannak zsidó őseim. Én szeretném körülmetélni majd, de a párom ellenzi.

Nem vagyunk házasok, nem is leszünk, egyszeri alkalom adta ajándék lett.

Szerintetek nekem vagy neki van nagyobb beleszólása abba, hogy körül legyen e metélve? A családban nálunk mindenki átesett ezen pici baba korában.

Természetesen ő elismeri az apaságot, az ő vezetékneve is és az enyém is benne lesz a nevében, de beleszólhat abba, hogy elvégezzük e a körülmetélést vagy ne?

2015. máj. 29. 20:35
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

# 37/40-es: azért neveztem páromnak, mert ugyan nemrég ismerkedtem meg vele, de jártunk már 3 hónapja mikor megtörtént az első alkalom és nem megfelelően védekeztünk. most bonyolult a kapcsolatunk, ő nem akart házasságot és gyereket én meg abortuszt nem, így most a szakítás szélén állunk, nincs jövője a dolognak, de még mellettem van és támogat.

a családom részéről meg eléggé erős a nyomás és én is egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy kéne a körülmetélés még amikor pici, mert lehet, hogy később úgyis akarná és akkor már tényleg sokkal rosszabb.

2015. jún. 4. 20:40
 42/45 anonim ***** válasza:
75%

Vagy nem akarná és azt a részt amit levágtok nem lehet neki visszarakni:)

18 évesen meg ha akarja 5 perces műtét és megoldódik. Ha meg nem akkor miért kényszeríted rá?

2015. jún. 4. 20:45
 43/45 anonim válasza:
63%

Nem tudom miért gondolják sokan, hogy felnőttként rosszabb. Maximum talán annyiban, hogy el van foglalva a pénisz tulajdonosa az élettel: tanulás, munka, stb. amiből nem mindig egyszerű kimenőt kérni.

De minden más tekintetben a felnőtt korban elvégzett körülmetélés jobb (nem jó, jobb):

– a pénisz és főleg a makk már eleve érzéketlenebb (mert emberünk többet használta),

– a makkról a fityma már levált, nem kell feltépni a normális sejtes letapadást ezzel még több roncsolást okozva a pénisznek

– az illető a saját testéről dönt (jobb esetben a helyzet jó ismeretében), nem fordulhat elő, hogy a szüleit hibáztatja ha nem tetszik neki felnőttként

– olyan lesz a pénisze, amilyennek akarja, mert megbeszéli az orvossal

– a nagyobb, kifejlett testrészen sokkal pontosabban lehet elvégezni a műtétet, mint egy ujjbegynyi valamin egy rugdalózó gyereken

– ja igen és a kisbabát nem mindig érzéstelenítik, főleg nem a brisznél (de a mohel szájába veszi a gyerek péniszét a vért leszívandó, „csudajó” dolgokat átadhatva neki a seben keresztül...)

Szeretnél iszonytató fájdalmat okozni a kisfiadnak? Ezzel akarod köszönteni az életben? Most komolyan?

2015. jún. 4. 20:59
 44/45 anonim válasza:
72%

És még egyszer: nem vagy vallásos. Akkor meg minek a vallás egyik (és csak az egyik) szokását ráerőltetni a gyerekre?

Az öröklés szerint nem lesz se inkább, se kevésbé zsidó. Cserébe egy egészséges kisbaba lehet ha nem bántod.

2015. jún. 4. 21:01
 45/45 anonim ***** válasza:

Vágják le az egyik melled kisanyám, és később 15 évesen megkérdünk ugye jó hogy levágtuk.

Felakasztanám aki gyereken ezt a borzalmakat végrehajtja.

2021. szept. 30. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!