Körülmetélést melyik szülőnek van joga eldönteni?
Nemsokára megszületik a fiúnk. Egyikőnk sem zsidó a gyakorlatban, de nekem vannak zsidó őseim. Én szeretném körülmetélni majd, de a párom ellenzi.
Nem vagyunk házasok, nem is leszünk, egyszeri alkalom adta ajándék lett.
Szerintetek nekem vagy neki van nagyobb beleszólása abba, hogy körül legyen e metélve? A családban nálunk mindenki átesett ezen pici baba korában.
Természetesen ő elismeri az apaságot, az ő vezetékneve is és az enyém is benne lesz a nevében, de beleszólhat abba, hogy elvégezzük e a körülmetélést vagy ne?
Vágjátok/vágassátok rögtön le az egyik karját is.
Sok kretén. Méghogy "úgyis sokmindent eldöntünk a gyerek helyett".
minek hívod párodnak, hogyha nem is vagytok együtt?
szerintem se csináltasd meg. nem véletlenül vagyunk így kitalálva. ha normálisan megtanul tisztálkodni a gyerek, akkor vélhetően sose lesz hátránya , hogy nincsen körülmetélve. de ez csak az én véleményem, akikkel eddig beszélgettem a témáról ők örültek neki, hogy nincsenek körülmetélve
Igazából nem látom értelmét a körülmetélésnek !!!
Kivéve, ha valamilyen betegség lép fel, pl: fitymaszűkület STB.
Pajtikám, mind a ketten kellettek ehhez a döntéshez.
Ha nem boldogultok, akkor kérhetitek a gyámhivatal segítségét a döntésben. De ha az anya nemet mond, ott se fognak igent mondani.
Ha sunyiba elviszed a gyereket és a feleséged megkeresi a gyámhivatalt, hogy te a gyermek testi lelki veszélyeztetted, sanszos, hogy a gyermeked láthatását kockáztatod, akár örökre.
Sokkal kevesebbért szokták eltiltani apucit 1-2 évre. Olyan ügyek miatt, amikor "csak" a lelke sérül a gyermeknek. PL Apuci hozzátartozója a láthatás alatt elárulnak a kisgyermeknek családi titkokat, amin utána nem tud túllépni.
Tömören: Az anya nélkül semmit!!!!
"viszont ez kicsit álszenteskedő vélemény, mert ugye ezen kívül még egy csomó dolgot teszünk a gyerekkel a beleegyezése nélkül"
Áruld már el mit szoktál még levágni a gyereken, ami egész életében olyan marad...
Azért ez nem az a kategória, mint hogy rövidre vágatjuk egy kislány haját akarata ellenére. Az ugyanis visszanő és felnőtt korában úgy hordja, ahogy akarja. Fülbevaló helye is visszanő, ha nem akar később.
Remélem igaza van annak, aki azt írta, hogy mindkét szülő beleegyezése kötelező, mert ez egy olyan dolog, amiben anyukának nem egyedül kéne döntenie, főleg úgy hogy fogalma sincs milyen férfi nemi szervvel élni.
(Mondom ezt nőként.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!