Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy érhetném el, hogy elköltö...

Hogy érhetném el, hogy elköltözzön? Ti mit tennétek a helymben?

Figyelt kérdés

Élettársammal már több mint egy éve nagyon megromlott a kapcsolatunk. Nagyon sokszor átvert, hazudott nekem, és én újra és újra esélyt adtam neki, újra hittem az ígéreteinek, hogy megváltozik, de egyre nehezebb volt. Azért sem léptem ki, bár sokszor a határán voltam - mert van egy most 2,5 éves kisfiúnk, és miatta nem akartam szétszakítani a családot. Most 3 hete viszont megint hazudott, kijátszott, tönkretette az egész anyák napját, végigsírtam miatta megint több napot, és végképp megelégeltem ezt az életet.

Már a legutóbbi (októberi) majdnek elköltözök volt az utolsó utáni utáni utáni esély, és ezt nagyon jól tudta. Azóta már én sem tudtam úgy viszonyulni hozzá, ingerlékeny vagyok vele, nem vonzódom hozzá stb., lényeg a lényeg, hogy nem tudom elképzelni, hogy folytassuk ezt a kapcsolatot, és úgy érzem, tönkremegyek, ha így maradunk tovább.

A helyzet: ő sokkal jobban keres mint én. Jelenleg egy albérletben élünk, amit két éve vettünk ki, tehát a mostani albérletárakhoz képest sokkal kevesebbet fizetünk, a főbélő meg megígérte, hogy nem fogja emelni a közeljövőben. Én ezt még éppen tudnám fizetni egyedül is, de ugyanekkora (2 szobás) lakást, egy másikat a jelenlegi árak mellett nem tudnék fenntartani. Ő viszont bőven. Meg a kicsinek is jobb lenne, ha itt lenne a megszokott helyén.

Ő viszont nem hajlandó elköltözni, mert a fejébe vette, hogy akkor is "visszahódít", és nem fog innen elmenni. Nem tudom, mit lépjek. Szülőkhöz nemtudok menni, ez az egyetlen lehetőségem van, hogy itt maradunk a kicsivel. Viszont az állandó zaklatását sem tudom már elviselni, és nem érti meg, hogy nem tudok benne megbízni, a végtelenségig eltávolodtam tőle, és ha eddig 6 esélyt nem adtam, akkor egyet sem, és midnegyiket kijátszotta! Nem tudok hinni megint a nagy ígéreteinek.

Ti mit tennétek a helyemben?

2015. máj. 28. 09:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

#20: A bérleti szerződés közös néven van, ez számít, nem az, hogy ki hova van bejelentve.

A kérdező eleve nem rakhat ki onnan senkit, mert nem ő a tulajdonos.

2015. máj. 28. 11:25
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire vagy jóban a tulajjal, de ha megtudod beszélni vele, hogy mondja fel a jelenlegi szerződést és utána kössön csak veled.

Ha a párod elmegy, eleve új szerződés kell írni, mert ő már akkor nem bérlő.

A 3 hónap bérleti felmondás neki is jár, amit nyilván nem te, hanem a tulaj biztosít neki.

2015. máj. 28. 11:32
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig az előzményeket, lehet már írtak hasonló választ. Ha a bérleti szerződés közös, de csak te meg a gyermek vagytok oda bejelentve tartózkodási helyként, akkor igazából a tulajdonossal kellene összefognotok, azaz őt kéne megkérned, hogy segítsen kitenni őt. Ő a bérleti szerződést változtathatja atéren, hogy kinek akarja kiadni az albérletet, viszont jogilag te szerintem mivel a bérleti szerződés közös nem. Esetleg, ha elfajulnának köztetek a dolgok, ezt arra írtam, hogy zaklat téged, de ez komolyabbra fordulna akkor jogi úton ügyvéd segítségével kérhetsz távoltartásit is úgy tudom, és akkor ha akar, ha nem el kell hagynia az albérletet. De a legegyszerűbb megoldásod az lenne, hogyha a tulajdonos segítene ebben neked, próbálj beszélni erről velük.
2015. máj. 28. 11:40
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Én azért a lakás tulajdonosával beszélnék előbb. Benne van a pakliban, hogy csak neked nem fogja kiadni akkor sem, ha a párod elmegy, mert mondjuk tudja, hogy te vagy anyagi tekintetben a gyengébb fél. De tegyük fel, hogy írtok új szerződést... mi van, ha a mostani piaci árakhoz igazítja a bérleti díjat, mert nem teljesen hülye...? Aztán sok hűhó semmiért az egész.

Meg oké, hogy többet keres, de akkor most béreljen ő drágábban. Persze fizesse a gyt-t is... az ő szemszögéből nézve meg ez nem fair. Ja meg a gyerek az övé is, az elhelyezéséről döntöttetek már vagy elvárod, hogy ő csak lelépjen és fizessen, mint a katonatiszt és egy szava ne legyen?

Legtisztább, ha felnőtt emberekként leültök és megbeszélitek a dolgokat. Ne nevettess, nem szappanopera, hogy ő nem megy, mert nem fogja fel hogy vége, te maradsz, mert dacoskodsz és álindokokkal jössz... Ha ő ovis szinten van, neked még nem kell lealacsonyodnod ugyanoda. (amúgy lehet, hogy jó a gyereknek a megszokott környezet, de az nem, hogy ott van "apa fotelja" meg "apa bögréje" meg "apa helye" csak épp apa nincs a megszokott helyén... csak mondom)

2015. máj. 28. 12:00
 25/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. A tulajdonos egy elég körülményes idősebb néni, de megpróbálok vele beszélni.
2015. máj. 28. 12:01
 26/31 anonim ***** válasza:
75%
Írtad,hogy a szüleid a környéken laknak.Nem tudnál odaköltözni addig,amíg találsz megfelelő albérletet a számotokra?
2015. máj. 28. 12:16
 27/31 A kérdező kommentje:
A legkisebb testvérem még otthon lakik. Hárman laknak 2 szobás panelban, szóval az nem lehetséges.
2015. máj. 28. 12:22
 28/31 anonim ***** válasza:
59%

"fektetés után éjjel 1-2ig dolgozom, azt nem tudom csinálni az alvó gyerek mellett. "

Miért is nem?

Hacsak nem prosti, műbútorasztalos vagy lakatos vagy - gondolom nem - akkor egy függöny megoldja, hogy a gyerek aludjon, te meg dolgozz.

Kifogások, kifogások, kifogások. Hegyekben.

2015. máj. 28. 14:48
 29/31 anonim ***** válasza:
35%

Azért akik idejönnek okoskodni, gondolkozzanak már el magukon. A kérdező nem az egész életére kiterjedő tanácsokat várt, annyi érdekelte őt, hogy hogy tehetné ki az élettársát. Maradjanak már a válaszok is ennyinél meg.

Kérdező: az nem baj, ha idős néni, neki jogai vannak ahhoz, hogyha megérti a helyzetedet kitehesse az élettársadat, őt ezért semmilyen károsodás nem érheti.

2015. máj. 28. 18:51
 30/31 anonim ***** válasza:

#29:

SEHOGY nem teheti a kérdező ki, mert az élettársa is ugyanolyan bérlő, mint ő maga. Egyikük sem tulajdonos.

2015. máj. 28. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!