Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy érhetném el, hogy elköltö...

Hogy érhetném el, hogy elköltözzön? Ti mit tennétek a helymben?

Figyelt kérdés

Élettársammal már több mint egy éve nagyon megromlott a kapcsolatunk. Nagyon sokszor átvert, hazudott nekem, és én újra és újra esélyt adtam neki, újra hittem az ígéreteinek, hogy megváltozik, de egyre nehezebb volt. Azért sem léptem ki, bár sokszor a határán voltam - mert van egy most 2,5 éves kisfiúnk, és miatta nem akartam szétszakítani a családot. Most 3 hete viszont megint hazudott, kijátszott, tönkretette az egész anyák napját, végigsírtam miatta megint több napot, és végképp megelégeltem ezt az életet.

Már a legutóbbi (októberi) majdnek elköltözök volt az utolsó utáni utáni utáni esély, és ezt nagyon jól tudta. Azóta már én sem tudtam úgy viszonyulni hozzá, ingerlékeny vagyok vele, nem vonzódom hozzá stb., lényeg a lényeg, hogy nem tudom elképzelni, hogy folytassuk ezt a kapcsolatot, és úgy érzem, tönkremegyek, ha így maradunk tovább.

A helyzet: ő sokkal jobban keres mint én. Jelenleg egy albérletben élünk, amit két éve vettünk ki, tehát a mostani albérletárakhoz képest sokkal kevesebbet fizetünk, a főbélő meg megígérte, hogy nem fogja emelni a közeljövőben. Én ezt még éppen tudnám fizetni egyedül is, de ugyanekkora (2 szobás) lakást, egy másikat a jelenlegi árak mellett nem tudnék fenntartani. Ő viszont bőven. Meg a kicsinek is jobb lenne, ha itt lenne a megszokott helyén.

Ő viszont nem hajlandó elköltözni, mert a fejébe vette, hogy akkor is "visszahódít", és nem fog innen elmenni. Nem tudom, mit lépjek. Szülőkhöz nemtudok menni, ez az egyetlen lehetőségem van, hogy itt maradunk a kicsivel. Viszont az állandó zaklatását sem tudom már elviselni, és nem érti meg, hogy nem tudok benne megbízni, a végtelenségig eltávolodtam tőle, és ha eddig 6 esélyt nem adtam, akkor egyet sem, és midnegyiket kijátszotta! Nem tudok hinni megint a nagy ígéreteinek.

Ti mit tennétek a helyemben?

2015. máj. 28. 09:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
A gyerek miatt nem költözöl el? Éppenhogy a gyerek miatt kéne elköltözni,szerinted neki milyen úgy felnőni,hogy a szülei folyamatosan veszekednek, ingerlékenyek, anyuka sír stb... még ha nem is előtte csináljátok,e érzi,hogy valami nem jó.
2015. máj. 28. 10:25
 12/31 anonim ***** válasza:
75%
ja és 2,5 éves gyerekkel még valami kis garzonba menni se gáz/kellemetlen. mire nagyobbacska lesz remélhetőleg találsz egy jobbat/nagyobbat
2015. máj. 28. 10:25
 13/31 anonim ***** válasza:
Ha költözz el barátnőhöz,valamelyik család taghoz vagy albérletbe (tudom,h drágák),de ezzel a vérszívóval nem érdemes egy fedél alatt élni!Vagy nagyon határozottan megmondod neki,mihez tartsa magát!Buta ne legyél sokadjára,ne hagyd kihasználni magad!
2015. máj. 28. 10:29
 14/31 A kérdező kommentje:

7-es: nem kellene látatlanban ítélkezni! 1, nem szar kapcsolatba szültem, akkor még nem voltak ezek a problémák. 2, nem tervezett baba volt, még akartunk 1-2 évet várni, de így alakult. 3, volt megtakarításunk, abból vettünk meg anno neki mindent (a gyereknek), aból rendeztük be az akkori lakásunkat. Most nem fogom tudni, és nem is akarom az egész életünket leírni, de hidd el, hogy senki nem így tervezi, amikor belevág egy ilyenbe. Ráadásul ne álszentzz le...mint az előző kommentben is írtam: az ember gyerekkel nem száll ki az elsőnehézségnél, hanem - legalábbis én - a végletekig megpróbáltam esélyt adni a dolognak. Nem sikerült. Most van ideje a lépésnek.

Amúgy meg ternészetesen, ha nem rendeződik a dolog, akkor meg fogom találni a megoldást arra, hogy mi költözzünk. Ezt a kérdést azért tettem fel tanácsért, hogy van-e valakinek építő ötlete, hogy lehetne megtartani ezt a lakást. A többi más kérdésre tartozik.

2015. máj. 28. 10:31
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Elköltözöl, kéred a gyerektartást, problem solved.
2015. máj. 28. 10:33
 16/31 A kérdező kommentje:
MOst nézem megint. 28-34 nm-es lepukkant lyukakat kínálnak jelenleg 70+ rezsiért a környéken. Iszonyatosan felmentek az árak.
2015. máj. 28. 10:38
 17/31 anonim ***** válasza:
74%

hát az élettársad nem bírja felfogni , hogy részedről vége, azért akar maradni , hogy meggyőzzön hogy maradj vele, ha jól értettem..

közöld vele mégegyszer, hogy részedről vége, rajta áll hogy elköltözik -e. esetleg menj is el randira vagy vigyél fel pasit amikor nincs otthon a gyermeked. nem kell komolyan, elég ha megkérsz valakit, hogy játsza el hogy tényleg randiztok. hátha leesik neki a tantusz és elköltözik.

mert tényleg a gyermeke érdekét kéne a szeme előtt tartani és neki amúgyis könnyebb lesz boldogulnia több fizetésből 1 főre, míg neked kevesebből 2re..

szóval én bevetnék mindent, hogy elmenjen, ha aszép szó nem használ

2015. máj. 28. 10:43
 18/31 anonim ***** válasza:
39%

Le kell vele ulnod és egyenesen megmondani, hogy ezt befejezed, nem akarsz tole semmit sem. Kap 1-2 honapot, hogy albérletet szerezzen magának. Esetleg elmagyarázod, hogy nektek miért kell ebben a lakásban maradnotok. Még azt is mond meg neki, hogy az 1-2 honap leteltével ígyis, úgyis osszepakolod a cuccait és mehet ahova akar (hogy ne reménykedjen).

28N

2015. máj. 28. 11:02
 19/31 anonim ***** válasza:
Igen első problémánál nem,de leírtad hogy nem ez volt az első és folyamatos a rossz hangulat,veszekedés. Állj a sarkadra és vagy mond meg neki hogy menjen akár össze is pakolhatod a cuccait, vagy menj te.
2015. máj. 28. 11:15
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs bejelentve oda, akkor simán kirakhatod a lakásból. Hívd rá a rendőrséget, rakasd ki.
2015. máj. 28. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!