Hogyan érhetném el, hogy jó kapcsolatom maradjon a férjem elozo házasságábol származo gyermekével?
Ne aggódj, nálunk is ugyanez a helyzet. A párom kislánya szintén öt éves, és az anyja próbálja ellenem, illetve ellenünk nevelni. De a gyerek nem hogy elhidegülne emiatt tőlünk, hanem egyre gyakrabban mondogatja, hogy "anyának nem szabad mindent elhinni", és ezt nem tőlünk hallja, hanem a saját tapasztalata mondatja vele.
A gyerekek nagyon jól megérzik, hogy ki közelít feléjük jó szándékkal és őszinte szeretettel. Szóval szerintem ne aggódj emiatt, ahogy idősebb lesz, egyre tisztábban fog látni, az anyuka ezzel az undorító, manipulatív viselkedéssel csak saját maga alatt vágja a fát. :)
Ja, ami még fontos, hogy te soha ne szállj be ebbe a hülye játszmába, te soha ne mondj semmi rosszat a gyerek anyjára, sőt, inkább beszélj róla tisztelettel a kiscsaj előtt. Én is így csináltam, és nincs is semmi probléma, a gyerek imád engem az anyja minden mesterkedése ellenére is. :)
Igaza van az előzőknek, a gyerekek az érzéseik után fognak menni. Annyit viszont mindenképpen tudatosítsatok benne, hogy bármit mond az anyukája, nyugodtan megkérdezheti tőletek, hogy igaz-e. Nem azért, hogy így tudjátok csekkolni az anyukát, hanem mert így lehet megelőzni, hogy hazudjon a gyereknek (pl. hogy a férjed megcsalta veled a házasságuk alatt).
A másik dolog meg az, hogy a férjednek illene azért kicsit elbeszélgetni a volt feleségével, elvégre mindennek van határa. Nem tudom, milyen viszonyban vannak, de akkor is, ez aljas és megengedhetetlen.
Mikor az én szüleim elváltak és édesanyámmal maradtam, akkor is állandóan azt hallgattam, hogy apám mekkora egy ...... Mondjuk nálunk kicsit más volt a helyzet, mert apám tényleg elég gáz személyiség, de még ebben az esetben sem szabad a gyereket ellene hangolni.
Ne akarja az anyja, szülője lenni ( ettől még szeretheted, finoman nevelheted)
És SOHA ne minősítsd, semmilyen szinten az anyát
Ez a kettő tuti szükséges, a többit majd hozza az élet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!