Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, van értelme...

Mit gondoltok, van értelme így folytatni?

Figyelt kérdés
Nyolc éve együtt vagyok a párommal, és nyolc éve változatlanul szeretem. A probléma az, hogy 16 éves voltam, amikor megismerkedtünk. Nekem azelőtt nem voltak igazán nagy volumenű kapcsolataim, így örültem neki, hogy egy lány komolyabban érdeklődik irántam, ráadásul számomra is szimpatikus volt. Eleinte nem hittem, hogy ebből hosszabb kapcsolat fog kibontakozni, mégis az lett. Mivel ő volt az egyetlen lány az életemben, pár év elteltével többen "megtámadták" a kapcsolatunkat, amiért azelőtt nem igazán volt senkink, nincs viszonyítási alapunk, több embert is meg kellene ismernünk ahhoz, hogy egy komoly kapcsolatba belevághassunk. Nem szálltam velük vitába, ám nem éreztem törvényszerűnek, hogy emiatt x számú lánnyal össze kellene jönnöm, hogy utána tapasztalatokkal felvértezve megismerhessem az "igazit". Megvolt az egésznek a varázsa, sőt különlegesnek éreztem emiatt magam, hogy elsőre sikerült. Telt-múlt az idő, és hirtelen 24 éves lettem, teljesen átkalibrálva, más világnézettel, célokkal, stb. A varázs immáron elmúlt, és nem érzek mást, mint elpazarolt nyolc évet. Végig egyetlen nőre fókuszáltam, a szociális életem konvergál a nullához, a barátaim eltűntek. Kinyíltak a gondolataim a világ felé, új kapcsolatokra vágyom, kalandokra, és röstellem magam érte, de szabadságra. Igaza volt mindenkinek, hogy egy nővel nem lehet, de ez mégsem lehet indok egy szakításra. Szeretem most is azt a lányt, ahogy írtam változatlanok az érzéseim, de az ambícióink mások. Ő házasságot, később gyereket, családot, ilyesmiket szeretne, viszont az én elképzeléseim szöges ellentéte ezeknek. Úgy érzem magam, mint aki maga mögött hagyott 30 év házasságot, és nem élt egy percet sem. Ezt szeretném vele is megosztani, de a világ legborzasztóbb érzése megbántani azt, akit szeretek. Mit gondoltok a helyzetről? Tipikusan se vele, se nélküle.
2015. máj. 13. 11:10
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Van erre egy nagyon találó és igaz idézet: Az első szerelem sosem múlik el, de mindig véget ér. Ülj le vele és mondd el neki mindezt amit ide leírtál. Fiatalon jöttetek össze, szabadságra, új kapcsolatokra, emberekre lenne szükséged.
2015. máj. 13. 18:30
 32/35 A kérdező kommentje:

Elsősorban köszönöm mindenkinek a változatos, tartalmas hozzászólásokat, igazán sokat segít ez nekem!

A kérdésemben nem szerettem volna a barátnőmet rossz fényben feltüntetni, így mindenki objektív maradt a válaszát illetően, de sajnos a történethez hozzátartozik, hogy túlnyomó részben miatta lettem elszigetelt, introvertált. Nagyon sok áldozattal, lemondással járt nekem ez a kapcsolat, amit ő nem képes elismerni, szerinte ez a normális.

Viszont nem hagyhatom figyelmen kívül az elmúlt nyolc évet. Néhány hozzászólással lentebb egy válaszoló kísérteties hasonlóságot vélt felfedezni, és tökéletesen leírta, amit érzek ezzel kapcsolatban: számtalan "elsőnk" volt, amit együtt éltünk meg, ketten szálltunk harcba a világ nehézségeivel, egymás mellett nőttünk fel, a bajban tudtuk, hogy van kire támaszkodni.

Nagyon nehéz nekem ezt elengedni, még akkor is, ha ez a kapcsolat már több sebből vérzik. Viszont új élményeket akarok szerezni, kalandozni, és "kaland" szó alatt nem a más nőkkel folytatott szexuális együttlétet értem, ahogy azt itt többen felvázolták. Nem biztos, hogy a párom ehhez asszisztálna, ő nem lépne ki a komfortzónájából értem.

Még egyszer köszönöm az értelmes válaszaitokat! Nem hittem volna, hogy ennyien időt szántok más gondjaira.

2015. máj. 14. 08:09
 33/35 anonim ***** válasza:
Tudod,ha nem értené meg a teljesen ésszerű gondodat és nem lenne benne partner, akkor nem is szeret igazán. Egy igazi, jó kapcsolat kompromisszumokról is szól, áldozatokról is. Te is elrontottad, mert hagytad magad papucsként kezelni.
2015. máj. 14. 09:53
 34/35 anonim ***** válasza:

off:

28-as válaszoló vagyok. Lepontozta valaki a válaszom, pedig fején ütöttem a szöget, a barátnő valóban elmarta a kérdezőtől a barátait, ahogy később beismerte.

on:

kérdező, sok szerencsét a váltáshoz, éld meg az életet, azt, ami kimaradt. 24 évesen barátok nélkül lenni, hát.... igen, te is elrontottad, ahogy már más is írta. Hogy kerülhettél ennyire a barátnőd befolyása alá, hogy engedted, hogy ne legyen senki barátod? És a barátnődnek sincsenek barátnői? Vagy neki vannak, csak neked nem lehetett?

Mindegy is, te már szinte döntöttél, hogy nélküle folytatod. Mondd el neki, hogy mit gondolsz, nem kell csűrni-csavarni, úgy mondd el, ahogy nekünk is leírtad.

2015. máj. 15. 08:42
 35/35 anonim ***** válasza:
Amúgy én és a tesóm is az első szerelmével él házasságban :)
2015. okt. 14. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!