Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, van értelme...

Mit gondoltok, van értelme így folytatni?

Figyelt kérdés
Nyolc éve együtt vagyok a párommal, és nyolc éve változatlanul szeretem. A probléma az, hogy 16 éves voltam, amikor megismerkedtünk. Nekem azelőtt nem voltak igazán nagy volumenű kapcsolataim, így örültem neki, hogy egy lány komolyabban érdeklődik irántam, ráadásul számomra is szimpatikus volt. Eleinte nem hittem, hogy ebből hosszabb kapcsolat fog kibontakozni, mégis az lett. Mivel ő volt az egyetlen lány az életemben, pár év elteltével többen "megtámadták" a kapcsolatunkat, amiért azelőtt nem igazán volt senkink, nincs viszonyítási alapunk, több embert is meg kellene ismernünk ahhoz, hogy egy komoly kapcsolatba belevághassunk. Nem szálltam velük vitába, ám nem éreztem törvényszerűnek, hogy emiatt x számú lánnyal össze kellene jönnöm, hogy utána tapasztalatokkal felvértezve megismerhessem az "igazit". Megvolt az egésznek a varázsa, sőt különlegesnek éreztem emiatt magam, hogy elsőre sikerült. Telt-múlt az idő, és hirtelen 24 éves lettem, teljesen átkalibrálva, más világnézettel, célokkal, stb. A varázs immáron elmúlt, és nem érzek mást, mint elpazarolt nyolc évet. Végig egyetlen nőre fókuszáltam, a szociális életem konvergál a nullához, a barátaim eltűntek. Kinyíltak a gondolataim a világ felé, új kapcsolatokra vágyom, kalandokra, és röstellem magam érte, de szabadságra. Igaza volt mindenkinek, hogy egy nővel nem lehet, de ez mégsem lehet indok egy szakításra. Szeretem most is azt a lányt, ahogy írtam változatlanok az érzéseim, de az ambícióink mások. Ő házasságot, később gyereket, családot, ilyesmiket szeretne, viszont az én elképzeléseim szöges ellentéte ezeknek. Úgy érzem magam, mint aki maga mögött hagyott 30 év házasságot, és nem élt egy percet sem. Ezt szeretném vele is megosztani, de a világ legborzasztóbb érzése megbántani azt, akit szeretek. Mit gondoltok a helyzetről? Tipikusan se vele, se nélküle.
2015. máj. 13. 11:10
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség. Mi az, hogy ".. nem élt egy percet sem...) ? Élni mindenhogy lehet és a jó párkapcsolat valójában semminek nem akadálya. Most éppen abban a lelkiállapotban vagy, amikor muszáj valami külsődleges tényezőt okolni, hiszen saját maga tehetetlenségét mégsem szívesen ismeri be az ember.
2015. máj. 13. 11:49
 12/35 anonim ***** válasza:
70%

" a jó párkapcsolat valójában semminek nem akadálya."

Dehogynem. A jo parkapcsolat a kompromisszumkeszsegen alapul. Namost a kompromisszum az bizony akadaly. Az mar mas dolog, hogy az ember ezzel egyutt tud elni, hiszen fontos neki a kapcsolat.

A kerdezo eljutott valoszinuleg arra a pontra, hogy a kapcsolattal tobbet veszit mint nyer (vagy ugy erzi, ez szubjektiv). Innentol kezdve neki kell eldonteni mit akar az elettol.

2015. máj. 13. 11:52
 13/35 anonim ***** válasza:
37%

Szia, én azt mondom, lépj le. Inkább most, mint házasság és kicsi gyerekek után.

Mondom ezt úgy, hogy 19 évesen jöttem össze a férjemmel, és 28 voltam, mikor váltunk, már gyerekkel.

Bárcsak éltem volna még...most itt vagyok, lassan 32 éves egyedülálló anyuka.

2015. máj. 13. 11:53
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Neked a társaság hiányzik vagy más nők?

Én nem értem, hogy egy hosszú kapcsolat miért jelenti a barátaid eltűnését és a szociális élet lenullázódását.

Ha párod van, komoly párod, akkor is csinálhatsz programot barátokkal, akkor is lehet saját hobbid, amit egyedül vagy másokkal csinálsz, akkor is lehetnek munkatársaid, akikkel eljársz ide-oda.

Ezen kéne változtatni, mert ez minden kapcsolatodban gond lesz, ha esetleg mással próbálkoznál.

Én csak ezért nem szakítanék, mert ez úgy is működhet, ha közben kapcsoltban vagy.

Persze, ha te más nőket is "kipróbálnál" akkor mondd el minél hamarabb a lánynak, ne húzzátok egymás idejét.

2015. máj. 13. 11:54
 15/35 anonim ***** válasza:
63%

Nincs viszonyítási alapod.

Nem tudhatod, hogy amiben épp benne vagy, az jó-e.

Barátnődnek vannak-e esetleg hasonló gondolatai? Beszéltetek már erről a témáról?

2015. máj. 13. 11:55
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, miért nem lehet párral élni az életet. Nekem nagyon sok minden van, amit a párommal csináltam először, ahova vele jutottam el először. Nekem ezek az emlékek nagyon fontosan és örülök neki, hogy vele élhettem át.

A barátokat sem zárja ki egy kapcsolat. Ezt sem értem.

Ha nem lenne barátnőd, akkor lennének barátaid?

Nagyon nehéz megfelelő párt találni, akit szeretsz is. Ezt becsüld meg. És ennek tudatában döntsél.

Nem biztos, hogy mindent el kell dobni. Ha csak barátkozni akarsz, nem csajozni.

2015. máj. 13. 11:59
 17/35 anonim ***** válasza:
55%

Hiába mész bele új kapcsolatba, azt is megunod idővel. A férfiak biológiailag ilyenek, ez a fajfenntartás. A társadalmi rend azonban azt hozta magával, hogy családban kell boldogulni, mely irányzat alól a huszadik század vége és a 21. század eleje próbál(t) kitörni.

Szerintem a kapcsolatotokat rendezni kéne, nem eldobni magadtól 8 év munkáját.

2015. máj. 13. 12:00
 18/35 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem szabad lenullázni a barátokat, csak mert szerelmes vagy. Ezt a hibát követted el.

Illetve szerintem nem az a baj, hogy hamar jöttetek össze, hanem hogy ennyi év után derült ki, hogy te nem családot, hanem kalandokat akarsz. Őszintének kellett volna mindig lenni.

2015. máj. 13. 12:14
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Csak szólok, hogy hiába szakítasz, attól még sem barátaid, sem hobbid, sem olyan ragyogó életed nem lesz, mint Leonardo Dicaprionak... ugyanaz a magánakvaló, besavanyodott, szürke, unalmas kis veréb maradsz, csak ráadásul magányos is. Sok hülye, aki a párkapcsolatát okolja azért, mert ő maga nem elég érdekes ahhoz, hogy baráti köre legyen, ezt sosem fogom megérteni.
2015. máj. 13. 12:29
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Simán működhet hosszú távon, akár egy életre szólóan is az első nagy szerelem (ismerek ilyen házaspárt, már gyerekekkel, boldogan, igaz, ritkaság), az viszont már nem törvényszerű (és nem is egésséges), hogy ezzel együtt elmaradnak a barátok és lenullázódik a társasági életed (visont ez akkor is megtörténhet, ha sok kapcsolatod lesz az Igaziig, ha olyan beállítottságú vagy, hogy hajlamos vagy ilyenkor elszigetelődni - ami szerintem óriási hiba).
2015. máj. 13. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!