Mit gondoltok, van értelme így folytatni?
" a jó párkapcsolat valójában semminek nem akadálya."
Dehogynem. A jo parkapcsolat a kompromisszumkeszsegen alapul. Namost a kompromisszum az bizony akadaly. Az mar mas dolog, hogy az ember ezzel egyutt tud elni, hiszen fontos neki a kapcsolat.
A kerdezo eljutott valoszinuleg arra a pontra, hogy a kapcsolattal tobbet veszit mint nyer (vagy ugy erzi, ez szubjektiv). Innentol kezdve neki kell eldonteni mit akar az elettol.
Szia, én azt mondom, lépj le. Inkább most, mint házasság és kicsi gyerekek után.
Mondom ezt úgy, hogy 19 évesen jöttem össze a férjemmel, és 28 voltam, mikor váltunk, már gyerekkel.
Bárcsak éltem volna még...most itt vagyok, lassan 32 éves egyedülálló anyuka.
Neked a társaság hiányzik vagy más nők?
Én nem értem, hogy egy hosszú kapcsolat miért jelenti a barátaid eltűnését és a szociális élet lenullázódását.
Ha párod van, komoly párod, akkor is csinálhatsz programot barátokkal, akkor is lehet saját hobbid, amit egyedül vagy másokkal csinálsz, akkor is lehetnek munkatársaid, akikkel eljársz ide-oda.
Ezen kéne változtatni, mert ez minden kapcsolatodban gond lesz, ha esetleg mással próbálkoznál.
Én csak ezért nem szakítanék, mert ez úgy is működhet, ha közben kapcsoltban vagy.
Persze, ha te más nőket is "kipróbálnál" akkor mondd el minél hamarabb a lánynak, ne húzzátok egymás idejét.
Nincs viszonyítási alapod.
Nem tudhatod, hogy amiben épp benne vagy, az jó-e.
Barátnődnek vannak-e esetleg hasonló gondolatai? Beszéltetek már erről a témáról?
Én sem értem, miért nem lehet párral élni az életet. Nekem nagyon sok minden van, amit a párommal csináltam először, ahova vele jutottam el először. Nekem ezek az emlékek nagyon fontosan és örülök neki, hogy vele élhettem át.
A barátokat sem zárja ki egy kapcsolat. Ezt sem értem.
Ha nem lenne barátnőd, akkor lennének barátaid?
Nagyon nehéz megfelelő párt találni, akit szeretsz is. Ezt becsüld meg. És ennek tudatában döntsél.
Nem biztos, hogy mindent el kell dobni. Ha csak barátkozni akarsz, nem csajozni.
Hiába mész bele új kapcsolatba, azt is megunod idővel. A férfiak biológiailag ilyenek, ez a fajfenntartás. A társadalmi rend azonban azt hozta magával, hogy családban kell boldogulni, mely irányzat alól a huszadik század vége és a 21. század eleje próbál(t) kitörni.
Szerintem a kapcsolatotokat rendezni kéne, nem eldobni magadtól 8 év munkáját.
Szerintem nem szabad lenullázni a barátokat, csak mert szerelmes vagy. Ezt a hibát követted el.
Illetve szerintem nem az a baj, hogy hamar jöttetek össze, hanem hogy ennyi év után derült ki, hogy te nem családot, hanem kalandokat akarsz. Őszintének kellett volna mindig lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!