Szeretnék is meg nem is gyereket. Más is van így rajtam kívül?
"hanem azért, mert igazából akkor tudja/érti/érzi meg, mi az igazi nagybetűs szeretet"
Nincs gyerekem, megmagyaráztok valamit? Az idézet mondathoz hasonlókat miért csak pici babákkal vagy 7-8 éves korig mondanak? Soha nem hallottam még olyat, hogy "és amikor a 14 éves gyereked rád néz, elönt a szeretet".
"Nincs gyerekem, megmagyaráztok valamit? Az idézet mondathoz hasonlókat miért csak pici babákkal vagy 7-8 éves korig mondanak? Soha nem hallottam még olyat, hogy "és amikor a 14 éves gyereked rád néz, elönt a szeretet"."
Bocs,ezt cáfolnám. 21 éves gyerekem van, és elönt a szeretet, ha ránézek. :) Azt hiszem jól neveltük, normális, helyes fiatal lett belőle.. ez valószínűleg amíg élek, így marad nálam..
Érdekes ez ez egész. Azt, hogy milyen ha van gyereked, nem lehet elmagyarázni olyan valakinek, akinek nincs.
Kb. olyan, mintha nekem valaki azt magyarázná, milyen lottómilliomosnak lenni, vagy Ausztráliában élni... :D
Meddő próbálkozás meggyőzni egymást erről vagy arról, hogy mi a jó.
Mindenki felnőtt ember, eldöntheti mi fontos az életében. A pénz, vagy a család... SZerencséseknek mindekttő összejöhet.
"Nincs gyerekem, megmagyaráztok valamit? Az idézet mondathoz hasonlókat miért csak pici babákkal vagy 7-8 éves korig mondanak? Soha nem hallottam még olyat, hogy "és amikor a 14 éves gyereked rád néz, elönt a szeretet"."
Elmesélem az én példámat.Engem anyukám 20éves fejjel szült, mindenki mondta neki, hogy vetessen el, mégis úgy döntött, hogy megtart.Apukámmal nem voltak sokáig együtt, nem is ismerem apámat.Mostanra ugyan rendbejött az életem, de kamaszkoromban rengeteg probléma volt velem, rendőrségi ügyek, kirúgás az iskolából, stb. Viszont Anya mégis mindig azt mondja, hogy élete legjobb döntése volt, hogy megszült engem :-)
Kérdező, szerintem te csak szimplán pánikolsz amin mindenki átesik a gyerekvállalás előtt. Még várjatok egy kicsit hátha kibújik az anyai ösztön, de az tényleg igaz hogy más gyerekénél nem fogod soha azt érezni amit majd a sajátodnál fogsz. Én ugyanígy voltam mint te, sőt már terhes voltam amikor még mindig rengeteg kételyem volt, jó anya leszek-e, szeretni fogom-e, fogok e kötődni hozzá, rettenetesen féltem, hogy nem leszek jó anya. És megszületett az imádott lányom, azóta azon gondolkodom hogyan tudtam élni nélküle. :) És már igazán nem baba lassan kamasz lesz, nos kijelentem a mai napig elolvadok ha ránézek és szerintem így lesz 100 éves koromig. Sok olyan emberrel beszélgettem már aki nagyon megbánta, hogy nem vállalt gyereket, megkockáztatom hogy gyakorlatilag mindenki legfeljebb nem vallják be. Olyannal viszont sosem találkoztam aki szült és nem szerette volna. Ne szalaszd el.
Aki meg azt irta hogy a gyerek teher, valószínűleg nem sok szeretetet kapott a szüleitől, remélem a tizennyolcadik abortusz után majd elgondolkodik a felelősségteljes fogamzásgátlásról, ha egyáltalán tudja mi az.
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat, kommenteket! Sokat segítettek! :)
Még van pár év, amíg nyugodtan meggondolhatom magam. Remélem így lesz... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!