Anya megvert. Hogyan javíthatnék a helyzeten? Öngyilkos leszek
Elegem van mindenből. Anyám nagyon önző, inkább szoláriumra költ mint ételre. Elakart vetetni (lehet jobban járok), de mama (anya anyukája) rábeszélte hogy tartson meg. 12 éves koromig mamánál laktunk, ott biztonságban éreztem magam. Sajnos meghalt a nagyi, elköltözünk onnan. Azóta rettegésben élek.
Ma is megvert, alig tudok lábra állni, a hasam görcsöl (bár lehet meg fog jönni), lek.rvázott. Folyamatosan azt mondja buta vagyok, bár ne lennék, menjek el dolgozni, mert ő már 14 évesen dolgozott stb. Soha nem mondta azt hogy szeret, soha nem dícsért meg. Viszont mindenki előtt eljátsza a tőkéletes anyát, FB-n minden nap kiírja mennyire szeret, miközben itthon bánt.
Az iskolapszichológus kedvesnek tünt, ezért felkerestem-régebben kövérnek éreztem magam, majdnem hánytatáshoz folyamottam-ő annyit mondott majd kinövöm, semmit sem beszélgettünk.
Orvosi egyetemre akarok menni, de anya hallani se akar róla, mert oda akar iratni ahova ő járt. Öngyilkos akartam lenni már 10 évesen is.
Voltam nevelőotthonban is. Soha többet. Ott is veszekedtek, bunkók voltak.
Vagy megszökök vagy öngyilkos leszek. Elegem lett
14/L
Utolsó, szerintem 47-os nem azért írta hogy biztos benne hogy kislány hazudik mert fél információk alapján döntött, hanem szerintem erre reagált:
"Voltunk a városba anyával és a barátnőjével. Azt beszélték ki hogy szokta megverni a gyerekét. Szerintetek normálisak?"
Ennek a mondatnak elég hatásvadász szaga van már nem azért, de elég naívak vagytok ha ezek után még komolynak gondoljátok amit a kislány ír..
De érdekes hogy mihelyt válaszolt egyből meg lett kérdezve hogy amennyiben igaz, mégis mi lehet a kiváltó ok amit esetleg meg lehetne szüntetni és akkor senkinek nem kell szedni a sátorfáját.
Úgy érzem nagyon könnyű azt mondani amit a lány hallani akar "menny el, jó messzire, üss vissza, köpd be valakinek.."
Tudom hogy sokkal bonyolultabb és nem is annyira izgalmas az igazat keresni és lehetőleg békét teremteni anya-lánya között és olyan tanácsokat adni amik megoldják a kettőjük közötti konfliktust, de az isten szerelme minek fröcsögtök itt és pontoztok le kivétel nélkül mindenkit aki kicsit kételkedik??
Miért jó ez?
Olyanok vagytok mint a középkorban játszódó filmekben az emberek akik kővel hajigálják a "bűnöst" holott azt sem tudják mi történt valójában..de ez kell a népnek, hát megkapják.
Ez egy nagy törés lehetett az életében.
Meg kellene próbálnod beszélgetni vele, legyél egy kicsit te az Ő anyukája, hátha rá tudod venni, hogy őszintén kibeszélje neked a problémáit, és utána talán rá tudod venni, hogy kérjen segítséget. Ez nagyon nagy teher neked, de ettől is csak erősödsz, nem is beszélve arról a mérhetetlen kapocsról, ami kialakul köztetek. Szerintem egy pszichológus biztos tudna segíteni neki, és ha megnyugodhatna, akkor szerintem nem bántana többet, és akár még a legjobb "barátnők" is lehetnétek.
Ugyan azt írnám mint az előző.
Lehet azért ilyen veled mert azt hiszi gyűlölöd őt, de ha esetleg kipróbálnád hogyan reagál ha épp bántani akar és te azt mondod "anya szeretlek" nem akarok szentfazék lenni, de bármennyire is gyűlölnék valakit nem lennék képes meg ütni vagy bántani ha ezt mondaná előtte.
Anyukád egy zavart frusztrált ember, az ilyen embereket pedig nagyon könnyű manipulálni. Ha tudod mitől lesz pipa próbáld meg nem csinálni azokat a dolgokat, vagy előtte megkérdezni. Beszélni-beszélni-beszélni ha rád förmed és te elrohansz a szobádba magadra csukva az ajtót akkor pipa lesz, ez egyértelmű, utána ha elkap meg fog tépni.. Próbáld meg elengedni a füled mellett
Csinálj úgy mintha látszólag igazat adnál neki, ha látod hogy felment a vérnyomása, ne engedd hogy hisztirohamot kapjon. Nem vagy még felnőtt, de nem is vagy olyan kicsi hogy teljesen abszolút tehetetlen maradj és az legyen az egyetlen megoldás hogy otthagyod őt.
Bármit is tett veled attól még szerethet. Neki is segítségre van szüksége.
Ha bármi fejlemény van nyugodtan írj ide.
Köszönöm :)
Nincs saját szobám. 30 nm2-es garzonban lakunk.
Vérnyomás problémái vannak 160-180 között van.
Nincs neki fel írva valami vérnyomás csökkentő gyógyszer amit szednie kellene?
Ha nincs akkor kezdetben erről is beszélgethetnétek, mond neki hogy menjen el háziorvosához beszéljék meg mire van szüksége, te nem szeretnéd hogy baja essen és aggódsz az egészsége miatt, emiatt nem hiszem hogy bántani fog.
Ha el utasító ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!