Anya megvert. Hogyan javíthatnék a helyzeten? Öngyilkos leszek
Elegem van mindenből. Anyám nagyon önző, inkább szoláriumra költ mint ételre. Elakart vetetni (lehet jobban járok), de mama (anya anyukája) rábeszélte hogy tartson meg. 12 éves koromig mamánál laktunk, ott biztonságban éreztem magam. Sajnos meghalt a nagyi, elköltözünk onnan. Azóta rettegésben élek.
Ma is megvert, alig tudok lábra állni, a hasam görcsöl (bár lehet meg fog jönni), lek.rvázott. Folyamatosan azt mondja buta vagyok, bár ne lennék, menjek el dolgozni, mert ő már 14 évesen dolgozott stb. Soha nem mondta azt hogy szeret, soha nem dícsért meg. Viszont mindenki előtt eljátsza a tőkéletes anyát, FB-n minden nap kiírja mennyire szeret, miközben itthon bánt.
Az iskolapszichológus kedvesnek tünt, ezért felkerestem-régebben kövérnek éreztem magam, majdnem hánytatáshoz folyamottam-ő annyit mondott majd kinövöm, semmit sem beszélgettünk.
Orvosi egyetemre akarok menni, de anya hallani se akar róla, mert oda akar iratni ahova ő járt. Öngyilkos akartam lenni már 10 évesen is.
Voltam nevelőotthonban is. Soha többet. Ott is veszekedtek, bunkók voltak.
Vagy megszökök vagy öngyilkos leszek. Elegem lett
14/L
Először is aki nem tud normális választ írni az inkább ne írjon!
Onnan tudom hogy apám nem kíváncsi rám, mert rajta van a bírósági papíron. Próbálok mindig a kedvébe járni, de semminek sem tud örülni.
Nincsenek barátaim. Senkinek sem hiányoznék
De kíváncsi vagyok 14 évesen hova tudok menni dolgozni. Ha tudtok ilyen helyet írjátok le nyugodtan. Mert diákmunkát is 16 éves kortól lehet végezni (vagyis nálunk) :) :)
Szörnyű lehet. Ne haragudj, hogy egy idézettel jövök, de annyira ez jut az eszembe: "i never met a strong person with an easy past".
14 évesen én sem hiszem, hogy lehet munkát vállalni, max valami napszám, vagy gyümölcsszedés nyáron. én is 16 évesen dolgoztam először, de az is csak nyári munka volt
én a helyedben utána néznék a legjobb gimiknek az országban, kiválasztanám a legszimpibbet, ami lehetőleg messze is van, és tepernék a tanulással, hogy bejussak, és akkor hamarosan irány a kollégium
nagyon nehéz lehet már ilyen fiatalon ennyire egyedül lenni, de ha nem adod fel, belőled nagyon erős ember lehet, ha orvos leszel, ha nem. kitartás
gyakran ver egyébként? jobban vagy már?
még az jutott eszembe, ha esetleg van egy olyan tanárod akivel jóba vagy és megbízol benne, vele is beszélhetnél. nem konkrét segítségkérésre gondolok, csak arra, hogy megbeszéld egy felnőttel. az iskolapszichológus meg egy vicc...
Jah,mondom az életutadat: pszichiátriai gondok,depressziós,pánikbetegség,migrén stb.,étkezési zavarok,önutálat..kapaszkodsz a tanulásba,szép terveid vannak majd rájössz,hogy pénz nélkül nem mehetsz az orvosira,nem ment emg semmitől az egyetem nem biztos,hogy jobban fogsz élni. érnek a csapások folyton,ha össze is szedsz nagy nehezen pár barátot vagy rajtad fogják kitölteni a saját lelkinyomorukat vagy megunják az örökös rossz kedved...amiről pedig nem te tehetsz. Végül cigizel,iszol,verekszel...dolgozol még húsvétkor is...
hasonló sorsú 19 éves lány.
Ó szegénykém. :( Átérzem. Engem is nagyon sokat vertek és megaláztak gyerek és kamasz koromban.
Sokszor akartam én is elszökni, csak nem volt hova. Rengetegszer imádkoztam, hogy ha van isten, a következő verésbe halljak bele. Az öngyilkosságot is fontolgattam, de gyáva voltam hozzá.
Olyan maradandó lelki sérüléseket okoztak, hogy máig hátráltatnak az életben.
Kiverték belőlem az összes magabiztosságot. Szinte mindenki áttaposhatott rajtam sokáig, mert úgy gondoltam, csak ezt érdemlem. Nem bírom kezelni a legkissebb boldog érzést sem. Már attól is elsírom magam, ha valaki csak úgy hoz nekem egy kávét a munkahelyemen, mert fáradtnak lát.
Nálam is úgy fordult a kocka, ahogy a nem tudom hanyadik válaszoló nővérénél. Vissza ütöttem anyámnak. Nem kicsit. Onnantól kezdve nem nyúlt hozzám többet.
A hosszú tűrés és szenvedés, míg el nem éred a nagykorúságodat nem biztos, hogy a legjobb megoldás. (Ha más nincs, sajnos muszáj.)
Nekem anno azért nem segített senki, mert anyám szintén álszent volt. Kifelé teljesen más látszott mint ami volt. Ma már tudom, mit kellett volna másképpen csinálnom.
Ha megvert, nem mondtam senkinek.Ha sebeim voltak, eltakartam őket. Tesi órán a mosdóban öltöztem, pulcsiban és harisnyában tornáztam. Ha valaki még is észre vette a nyomokat, mindig hazudtam valamit. Na ezeket nem kellett volna!
Tudom, hogy csúnya dolgot fogok írni, de...ez a gyorsabbik út.:
Provokáld ki anyukádnál az ilyen balhékkor, hogy jobban megverjen. És oda üssön, ahol jól látható nyomai lesznek. Anyukád elől takard el, a suliban viszont ne! Ha megkérdezik a felnőttek, mi történt, süsd le a szemed és mondd szépen el. 3-4 ilyen alkalom után a tanárok szólnak a gyámügyiseknek. Akkor elkerülhetsz nevelő szülőkhöz, ha megtudják győzni anyukádat, hogy lemondjon rólad hivatalosan.
Tudom, ez elég beteg dolog, amit tanácsoltam, de nem fog változni semmi, ha nem látják, hogy nem jó neked. Vagy addig amíg valami súlyos dolog nem történik(pl kórházba kerülsz).
(5 éves voltam, amikor úgy megvert, hogy eltört a csuklóm. A kórházban azt mondta a dolgozóknak, hogy leestem a lépcsőről. Tőlem viszont, az 5 éves kislánytól senki nem kérdezte meg, hogy mi történt.)
Fl a fejjel! Jellemben erősebb vagy Te, mint az a hitvány nő, aki a világra szült. Ami nem öl meg, az megerősít. Csak legyél okos és merj lépni.
Ne legyél így elkeseredve. Keresel egy koleszt és jó lesz. Anyuddal pedig ne foglalkozz. Ha megver nem tudsz ellene mit csinálni, de amikor szavakkal bánt ne is figyelj rá. Csak azért bánt mert te többre viheted mint ő.
Diákmunkát én is úgy tudom hogy 16 évtől lehet vállalni, de ne keseredj el.
ma 00:06
A 200 méternek?:))
14es tényleg sötét mint verem (verem, mert szertem). Csernus, öcsém..
Kicsilány, próbálj beszélni osztályfőnökkel, vagy egy kedvesebb tanároddal, aki segítene. Vagy neve alapján próbáld megkeresni apukádat. lehet nem is tud rólad.
Borzasztóak vagytok, aki kíváncsi lenne mi a valóság és a teljes sztori érdekelné azt lepontozzátok csak mert fel mer tenni olyan kérdéseket amiből kicsit több kiderülne, nem csak az amit a lány mond, 14-es se azt mondta hogy nem, igaz pusztán kérdezett..ha tényleg úgy van ahogy mondja a lány akkor ezekre a kérdésekre is válaszolhatna.
Iszonyatosan elfogultak vagytok.
Nem is azon gondolkoztok hogyan lehetne a jelenlegi helyzetét megoldani, mit tehetne azért hogy ne kelljen elmennie vagy ne adj isten jóba legyen az anyjával.
Nem ehelyett inkább azt mondjátok menjen minél messzebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!