Mi lesz a következménye, ha a volt feleségem gyámügyhöz fordul ezzel a dologgal? Láthatást megvonják?
Utolsó: itt nem az apa hozzáállásával van gond, hanem az anyáéval.
Ha egy 16 éves gyerek nem mehet sehová hétközben, csak az idkolába, utána meg otthon kell lennie, az nem normális. Ilyen korban már kellene, hogy barátokkal is lehessen valamennyit, illetve hogy legyen élete az iskolán kívül is.
A normális az lenne, hogy hétköznap is, ha kész a házifeladat, akkor 8-ig símán mehet valamerre, hétvégén meg még a 9-10-ig sem lenne annyira nagy proléma.
Az anya teljesen életképtelenre nevelné a gyereket, még szerencse, hogy az apja lazább. Az, hogy egy évben egszer elöfordult, hogy az apa születésnapján megivott egy doboz sört, nem jelenti azt, hogy az apa ivásra, züllésre neveli a gyereket.
#8-as:
NEM arról volt szó, hogy így szórakozik. Hát könyörgöm már, nehogy egy 16 éves srác ne ihasson meg az apjával (!) egyetlen doboz sört, ez viccnek is rossz...
Legalább megtanulja, hogy sört inni nem csak azért lehet, hogy berúgjon mint az albánszamár.
Meg aztán, egy doboz sörtől senkinek nem lesz baja, nem lesz részeg, és nem lesz alkoholista sem.
De végülis, igazad van, 18 éves koráig kizárólag Bambit ihat.
Meg nem ehet vörösboros pörköltet sem, abban is van alkohol.
"Ez a lehető legrosszabb, amikor egy gyereket a 2 szülő 2 felé nevel, nem ugyanazt engedik meg, és tiltják mindketten"
Ez nagyon fontos.
Szerintem sokkal jobb ha azt a doboz sört az apjával issza mint ha pl egy osztálykiránduláson.
Tudományosan bizonyított tény, hogy akit kiskorában nem tiltják az alkoholtól (ez nem azt jelenti, hogy lerészegedik, hanem megiszik egy pohár sört...) annak kevesebb az esélye, hogy a későbbiekben alkoholistává válik. Mondd ezt el neki.
Egyébként ez olyan ország ahol a 14 évest is pálinkával kínálják (továbbra is mértékkel...).
Ha a képen nem kortyol bele akkor semmi nem bizonyítja hogy ivott. Csak poénból is a kezébe vehette h ezzel menőzzön a barátai előtt.
Amúgy nyugi, mire lezárulna a per, addigra a fiad úgyis betölti a 18-at aztán hozzád is költözhet ha akar. Szóval ha be is perel, csak húzd ameddig lehet az egészet.
Amúgy te is kérhetnéd a gyerekelhelyezés megváltoztatását. 16 évesnél már figyelmbe veszik mit akar. B
Nézd, ezt hiába fogják itt relativizálni vagy elbagatellizálni az egymillió alkoholista országában, de az alkohol idegméreg.
Az, hogy "semmi baja nem lesz egy sörtől", az nem azt jelenti, hogy a sör MIATT nem lesz baja, hanem azt, hogy egy sörnyi káros méreganyagot még tud kompenzálni a szervezete, azaz annak ELLENÉRE nem lesz baj, hogy alkohollal itattad a kiskorú gyermekedet.
Biztos vagy abban, hogy ez a követendő, hogy erre akarod szocializálni? Hogy a felnőtt, a férfias, a menő, a szórakozás elengedhetetlen része a sörivás? Menyiben építi ez őt, mennyiben tesz hozzá az életéhez, mennyiben hasznos ez a számára? Ha ezen csak egy pillanatra elgondolkodsz, már megérte ezt megírnom.
A fénykép miatt szerintem ne aggódj. A kétéves fiam is le van fotózva a papa kezében és épp hajol a sörösüveg felé, amit a két pici kezével szorongat. Akkor én rossz anya vagyok?
Egyébként jól írják előttem, ülj le beszélgetni a volt feleségeddel. Már csak azért is, mert ha nincs köztetek összhang, a gyerek érzi meg legjobban a feszültséget, és az ugyanolyan rossz neki, mint hogy nem ihat sört.
3: "Kiskorúnak alkoholt innia tilos"
Ez így konkrétan nem igaz.
Kiskorút alkohollal kiszolgálni tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!