Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi indít egy felnőtt embert a...

Mi indít egy felnőtt embert a XXI. században arra, hogy gyerekeik házastársaival, az unokáik anyjával, apjával magáztassák magukat?

Figyelt kérdés

Elnézést a nyakatekert fogalmazásért.

Ők ettől többnek érzik magukat?

2015. márc. 19. 12:23
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
75%

Én is magázom a párom szüleit. És már bocsánat, de aki csak úgy letegez valakit, aki korban az apja/anyja lehetne, az elég rosszul nevelt... Ha az idősebb felajánlja a tegeződést, az más. De a párom családjában szokás az idősebb rokonokat magázni, a szüleit pl. tegezi, de a szülei testvéreit ő is magázza. Az én nagynéném meg más személyiség, ő első találkozásnál összetegeződött a párommal. Egyik felfogással sincs semmi baj, fölösleges emiatt lenézni, vagy "aluliskolázottnak" tekinteni a másikat.

Egyébként magázás és magázás között is van különbség, ettől (is) gyönyörű a magyar nyelv. Mennyivel másabb úgy megkérdezni, hogy "Tetszik még kérni levest?", mint hogy "Kér még levest?"

2015. márc. 24. 11:47
 42/42 anonim ***** válasza:
55%

Neveltetés.

Anyukáméknál pl nagymamát az idősebb gyerekei magázzák a mai napig is, viszont anyu és a nővére, a fiatalabb tesó már tegezik a mamámat (a tesók között 20+ a korkülönbség).

Mi, unokák viszont tegezzük mamát, azok is, akiknek a szülei magázzák.

Anyukám meg apám pedig kölcsönösen magázzák egymás szüleit.

Szerintem sok helyen megmaradt még ez a szokás, főleg falun ahogy észrevettem.

2015. márc. 24. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!