Mi indít egy felnőtt embert a XXI. században arra, hogy gyerekeik házastársaival, az unokáik anyjával, apjával magáztassák magukat?
Elnézést a nyakatekert fogalmazásért.
Ők ettől többnek érzik magukat?
Már leírtam a másik kérdéshez is, hogy szerintem nem a magázódással van a baj, hanem ezekkel az állítólag szívélyes kapcsolatot jellemző frázisokkal mint a csókolom, néni, bácsi, hogy tetszik lenni?
Ha szívélyes a kapcsolat, akkor tegeződjünk, ha magázódni akarnak, akkor én had legyen távolságtartó a jó napottal, önözéssel. És igaza van annak a válaszolónak, aki írta a csendőrpertut, ha magázódunk, akkor magázzanak ők is, mint pl. munkahelyen, vagy egyetemen a tanárok.
A kérdés még mindig kizárólag nagyszülőkről, szülőkről és unokákról szól! Gondolkozzatok már, hogy nézz már az ki, hogy a nagyszülő esetleg magázza az épp tíz éves unokát csak, mert ő az illemtan alapján tőle magázást vár el? Vagy hogy néz ki ugyanez a lánya, vagy fia felé? :D Ne nevettessétek már ki magatokat!
Pl. Nagyi a kis unoka felé: "Megmondtam magának, hogy tanulnia kell Önnek?" :D
Vagy másik példa Nagyi és a Lánya felé: "Lányom ide hozná nekem a poharamat?" :D
Ugyanez vissza fele viszont teljesen normális! De azért további jó kötekedést!
Engem nem zavarna, ha a sógornőm eddigi minden párjának nem ajánlották volna fel már első találkozásnál a tegeződést (hasonló korúak vagyunk, tehát a kor nem lehet indok). Ezenkívül mindenki tegezi őket, a rokonoktól és barátoktól kezdve a szomszéd unokájának a feleségéig bezárólag. Saját magamon kívül nem is ismerek senkit, aki magázná őket.
Mi a férjemmel 10 éve ismerjük egymást, 3 éve vagyunk házasok és gyerekünk is van. Nekem még ezek után sem ajánlották fel. Mostmár ha felajánlanák se fogadnám el az holtbiztos. Utólag belegondolva talán jobb is nekem a hűvös viszony, legalább nem szólnak bele az életünkbe:)
Hogy többnek érzik-e magukat ettől, nem tudom, de ők szívnak, mert úgy néz ki csak egy unokájuk lesz és a férjem olyan típus, hogy soha nem mesél semmit, úgy kell harapófogóval kihúzni belőle bármit is,szóval nem ártott volna szorosabb kapcsolat velem, ha kíváncsiak mi van az unokával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!