Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi indít egy felnőtt embert a...

Mi indít egy felnőtt embert a XXI. században arra, hogy gyerekeik házastársaival, az unokáik anyjával, apjával magáztassák magukat?

Figyelt kérdés

Elnézést a nyakatekert fogalmazásért.

Ők ettől többnek érzik magukat?

2015. márc. 19. 12:23
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
43%

Már leírtam a másik kérdéshez is, hogy szerintem nem a magázódással van a baj, hanem ezekkel az állítólag szívélyes kapcsolatot jellemző frázisokkal mint a csókolom, néni, bácsi, hogy tetszik lenni?

Ha szívélyes a kapcsolat, akkor tegeződjünk, ha magázódni akarnak, akkor én had legyen távolságtartó a jó napottal, önözéssel. És igaza van annak a válaszolónak, aki írta a csendőrpertut, ha magázódunk, akkor magázzanak ők is, mint pl. munkahelyen, vagy egyetemen a tanárok.

2015. márc. 19. 18:58
 32/42 anonim ***** válasza:
52%
31: a tanárokkal, profokkal más a helyzet. Plusz, hogy te meg akivel egyetértesz mit gondoltok az a ti magánügyetek, attól még az írott illemtan szabályai adottak, és azon változtatni nem tudtok. Max. jogotok van leszarni, de kb. ennyi.
2015. márc. 19. 19:30
 33/42 anonim ***** válasza:
69%
Az illemtan íratlan szabályaira gondolsz esetleg. Az írott szabályban világos magázásra magázással kell felelni. Tudom, hogy az idősebbnek kell felajánlania a tegezést, eszembe sem lenne letegezni anélkül, de ha illem, akkor magázódjunk kölcsönösen.
2015. márc. 19. 19:46
 34/42 anonim ***** válasza:
48%
Én is a csendőrpertus válaszolóval értek egyet. 37 évesen, orvosként mentem férjhez a nálam 4 évvel fiatalabb férjemhez. Anyósom akkor 51 éves volt, tanulatlan ember (az iskolázottság szerintem a mi történetünkben fontos). Köztünk mindössze 14 év van. Ő engem tegezni akart, kislányomnak szólított, nekem őt magázni kell és megkért, hogy anyukának szólítsam. Természetesen a magázást megtartottam vele ezek után, de megmondtam neki, hogy én csak az édesanyámat szólítom anyukának, és mivel ő max. a nővérem lehetne az életkora alapján, egyébként is közel álltam már akkor a 40-hez, kértem, ne szólítson kislányomnak és maradjunk a kölcsönös magázásnál. A férjemtől tudom, hogy nem tudja elfogadni, hogy idősebb vagyok nála. Sok esetben bizony ez van a háttérben...
2015. márc. 19. 19:48
 35/42 anonim ***** válasza:
52%

A kérdés még mindig kizárólag nagyszülőkről, szülőkről és unokákról szól! Gondolkozzatok már, hogy nézz már az ki, hogy a nagyszülő esetleg magázza az épp tíz éves unokát csak, mert ő az illemtan alapján tőle magázást vár el? Vagy hogy néz ki ugyanez a lánya, vagy fia felé? :D Ne nevettessétek már ki magatokat!

Pl. Nagyi a kis unoka felé: "Megmondtam magának, hogy tanulnia kell Önnek?" :D

Vagy másik példa Nagyi és a Lánya felé: "Lányom ide hozná nekem a poharamat?" :D

Ugyanez vissza fele viszont teljesen normális! De azért további jó kötekedést!

2015. márc. 19. 20:02
 36/42 anonim ***** válasza:
65%
Nem, itt az anyós, após - meny, vő közötti tegeződés, magázódás a kérdés.
2015. márc. 19. 20:05
 37/42 anonim ***** válasza:
0%
Előző, ok, ez igaz, ezt benéztem! ez esetben javítok, és valóban, ha a nagyszülő elvárja a menytől, vejtől a magázást, akkor neki is úgy kell tennie! Félre értettem a kérdést!
2015. márc. 19. 20:09
 38/42 anonim ***** válasza:
21%
31. Hol van az leírva,hogy felnőtt embernek bárkinek is csókolommal kellene köszönnie? Azt a kisgyerekek szoktak. Egy udvarias jó napot, vagy napszaknak megfelelően köszönteni valakit, vagy üdvözlöm, pont jó. Én sok idősebb emberrel, akikkel tegeződök úgy vagyok, hogy szervuszal köszöntöm, de bácsi/nénizem. Pl: Szervusz Pista bácsi/Gizi néni.
2015. márc. 19. 20:22
 39/42 anonim ***** válasza:
42%

Engem nem zavarna, ha a sógornőm eddigi minden párjának nem ajánlották volna fel már első találkozásnál a tegeződést (hasonló korúak vagyunk, tehát a kor nem lehet indok). Ezenkívül mindenki tegezi őket, a rokonoktól és barátoktól kezdve a szomszéd unokájának a feleségéig bezárólag. Saját magamon kívül nem is ismerek senkit, aki magázná őket.

Mi a férjemmel 10 éve ismerjük egymást, 3 éve vagyunk házasok és gyerekünk is van. Nekem még ezek után sem ajánlották fel. Mostmár ha felajánlanák se fogadnám el az holtbiztos. Utólag belegondolva talán jobb is nekem a hűvös viszony, legalább nem szólnak bele az életünkbe:)

Hogy többnek érzik-e magukat ettől, nem tudom, de ők szívnak, mert úgy néz ki csak egy unokájuk lesz és a férjem olyan típus, hogy soha nem mesél semmit, úgy kell harapófogóval kihúzni belőle bármit is,szóval nem ártott volna szorosabb kapcsolat velem, ha kíváncsiak mi van az unokával.

2015. márc. 19. 21:27
 40/42 anonim ***** válasza:
77%
Ebben mi a furcsa? Szüleim mind a ketten magázzák az anyósaikat, apósaikat. 20 éve házasok, nagyon jó a kapcsolatuk egymás szüleivel. De így szokták meg. Szimplán csak megszokás.
2015. márc. 21. 23:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!