Ha egy családtagod/barátod/ismerősöd (lány) megkérne, kihordanád a gyerekét? Ha ő nem tudja betegség miatt.
Sajnos más baj is van ezzel. Jelenleg az első gyerekemet várom, és a barátnőm csak akkor fogadná el tőlem ezt az "űldozatot", ha már megszültem az összes gyereket, akit a férjemmel akarunk. Ez minimum 6 év, mert hármat szeretnénk. Mire ez a 6 év eltelik, a barátnőm - aki most 45 éves - kifut az időből.
Biológiailag is, és jogilag is. 45 évnél több ugyanis nem lehet az örökbefogadó szülő és örökbefogadott gyermek között, még akkor sem, ha a gyermeknek genetikailag ők a szülei. Azaz hiába hordanám ki, nem fogadhatnák örökbe, csak hosszas jogi procedúrával perelhetnék el tőlünk (pl első körben apaság vélelmének megdöntése, mivel házasságban élek, és akit én szülök, annak automatikusaz a férjem az apja hivatalosan).
Szóval nem egyszerű. De örülök, az infónak, hogy Németországban csinálnak ilyet, és törvényesen. Annak meg pláne örülök, hogy tesódnak sikerülni fog, és megcsinálják! :-))) Nagy-Britanniában is végeznek ilyet, utánajártam alaposan. Csak sajnos pár éve változtattak egy picikét a törvényen: csak azoknak végzik el a beavatkozást, akik állandó brit lakcímmel rendelkeznek.
A nővéremét vagy a legjobb barátnőmét igen, de pl unokatestérét, vagy egyéb ismerősömét nem.
És borzasztóan nehéz lenne. Nem csak nekem, hanem a három éves kisfiamnak, a férjemnek és a nővéremnek/barátnőmnek is.
L25
A családomból bárkinek kihordanám a babáját. Ismerősöknek, haveroknak nem. Mert őket nem szeretem úgy, mint a családomat, ezért nem is hoznék értük ilyen áldozatot.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!