Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy családtagod/barátod/ism...

Ha egy családtagod/barátod/ismerősöd (lány) megkérne, kihordanád a gyerekét? Ha ő nem tudja betegség miatt.

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 15:24
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos más baj is van ezzel. Jelenleg az első gyerekemet várom, és a barátnőm csak akkor fogadná el tőlem ezt az "űldozatot", ha már megszültem az összes gyereket, akit a férjemmel akarunk. Ez minimum 6 év, mert hármat szeretnénk. Mire ez a 6 év eltelik, a barátnőm - aki most 45 éves - kifut az időből.

Biológiailag is, és jogilag is. 45 évnél több ugyanis nem lehet az örökbefogadó szülő és örökbefogadott gyermek között, még akkor sem, ha a gyermeknek genetikailag ők a szülei. Azaz hiába hordanám ki, nem fogadhatnák örökbe, csak hosszas jogi procedúrával perelhetnék el tőlünk (pl első körben apaság vélelmének megdöntése, mivel házasságban élek, és akit én szülök, annak automatikusaz a férjem az apja hivatalosan).

Szóval nem egyszerű. De örülök, az infónak, hogy Németországban csinálnak ilyet, és törvényesen. Annak meg pláne örülök, hogy tesódnak sikerülni fog, és megcsinálják! :-))) Nagy-Britanniában is végeznek ilyet, utánajártam alaposan. Csak sajnos pár éve változtattak egy picikét a törvényen: csak azoknak végzik el a beavatkozást, akik állandó brit lakcímmel rendelkeznek.

2010. febr. 15. 16:24
 32/53 anonim ***** válasza:
100%
Csak és kizárólag akkor tenném meg, ha a későbbiekben erre nem térnénk vissza és nem lenne negatív érzés az ismerősömben irántam emiatt.
2010. febr. 15. 16:24
 33/53 anonim ***** válasza:
nekünk is be kell majd jelentkezni németországban, de vannak ott rokonaink szerencsére :)
2010. febr. 15. 16:25
 34/53 anonim ***** válasza:
100%

A nővéremét vagy a legjobb barátnőmét igen, de pl unokatestérét, vagy egyéb ismerősömét nem.

És borzasztóan nehéz lenne. Nem csak nekem, hanem a három éves kisfiamnak, a férjemnek és a nővéremnek/barátnőmnek is.

L25

2010. febr. 15. 16:32
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

A családomból bárkinek kihordanám a babáját. Ismerősöknek, haveroknak nem. Mert őket nem szeretem úgy, mint a családomat, ezért nem is hoznék értük ilyen áldozatot.

19/L

2010. febr. 15. 16:36
 36/53 anonim ***** válasza:
100%
Soha, senkinek! Van 2 fiam. Ha még egy gyereket kihordanék az az én gyerekem lenne, akkor is, ha biológiailag nem én csináltam!Bennem van 9 hónapig, vigyázok rá, járok orvoshoz. Az én hangomat ismeri, az én simogatásomra mozdult.Nem a genetikai állomány dönti el, kié a gyerek!Azé, aki kihordta, megszülte. Nagyon sajnálnám a testvéremet, barátnőmet, de ekkora áldozatra képtelen lennék. Nem vagyok tartály, ahova beteszik a magot, és a kész emberkét kiveszik!
2010. febr. 15. 16:41
 37/53 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem. Egyszerűen képtelen lennék neki odaadni. Van más megoldás is, ezért ha én lennék hasonló helyzetben, eszembe nem jutna erre bárkit is megkérni.
2010. febr. 15. 16:44
 38/53 anonim válasza:
100%
Ha a tesóm kérné vagy a legjobb barátnőm, nekik igen. Őket tiszta szívemből szeretem és bármit megtennék értük, ha csak ez kell a boldogságukhoz.
2010. febr. 15. 16:45
 39/53 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez egy nehéz kérdés, de azt hiszem, hogy nem. Hogy miért: mert 9 hónapig a te pocidban fejlődik az a kis élet, érzed a rugásokat stb. Nem volt még ilyenben részem, remélem majd lesz, ha eljön az ideje, de szerintem egy kismama nagyon hozzá tud nőni ahoz a picihez, akit kihord, megszül. Akár az övé, akár csak béranya (vagy hogy hívják ezt), iszonyú nehéz lehet odaadni...mintha a szívedből tépnének ki egy darabot! (szerintem)
2010. febr. 15. 16:45
 40/53 anonim ***** válasza:
100%
én megtenném olyannak, akit nagyon szeretek, bár lánytesóm nincsen és a legjobb barátnőmről meg nem tudom elképzelni, hogy ilyet kérjen. de ha előfordulna és megtehetnéma, akkor megtenném. egy gyermek kihordása egy csodálatos élmény, kapcsolat, kötődés, de ugyanakkor egy technikai dolog is, egy lehetőség, ami nem adatik meg mindenkinek. mindenki vágyik babára, saját gyermekre és nehéz lehet feldolgozni azt, hogy neki nem lehet, mert "hiba csúszott a gépezetbe", ami más nőknél működik. így ha megtehetném, hogy nyugiban kihordom a babát, aztán odaadom a vér szerinti édesanyjának, akkor megtenném. megpróbálnék nem túl mély érzelmi kapcsolatot kialakítani magamban. számomra az is csodás, hogy egy embernek olyan lehetőséget, csodát adok, amit tőle úgymond elvettek. ha tudnám, hogy nem az én babám egész más érzelmi kapcsolatot alakítanék ki. szerintem nem a kihordás és szülés a legnehezebb a nevelésben. nekem megérné megtenni, mert ebben is van szépség.
2010. febr. 15. 16:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!