Külön kassza? Nekem nem marad pénzem.
Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményekre.
A párommal 2 éve élünk együtt és külön kasszán vagyunk. És itt kezdődik a problémám. Én 120e. Ft keresek Ő 400 vagy felette,én fizetem a kaját,édességet,innivalókat,tajdonképpen mindent amit enni inni lehet, beleértve a tisztítószereket is. Ő fizeti a rezsit kivéve az én telefonszámlámat nem,mert azt magamnak fizetem. Ezenkívül minden szórakozást nyaralást felesben fizetünk. Ezzel még nem is lenne semmi gond de nekem nem marad pénzem már semmi másra. Itt pl.értem ezalatt a ruhát. Egy évben kb. Egyszer tudok magamnak cipőt venni és ruhát is, de leginkább akkor ha kapok évközben valamilyen plusz pénzt. Akkor Neki is veszek mindig valamit. Ha elfogy a pénzem akkor szokaltam töle kölcsön kérni,amit vissza is adok. A tegnapi nap viszont elbizonytalanított. Elmentünk vásárolni Neki ruhákat,tudja, hogy nekem sincs, de annyit nem kérdezett meg, hogy kell e egy pár zokni. Sőt azt mondta ha tetszik valami nyugodtan szóljak ad rá pénzt és a fizetésemnél megadom. Innentől egy kicsit elment a kedvem az együtt töltött időtől. Mert ha kellett volna is valami, hiába vesszük meg vissza kell neki adnom, de akkor meg nem elég a kosztra a pénzem. Nem vagyok anyagias sőt....nagyon kevéssel beérem. Csak nem tudom, hogy ez meddig mehet így. Tényleg nem szokott egy fillérem sem maradni, nem tudok egy sz@ros farmert se venni magamnak, pedig már csak 1 van és azt hordom agyon. Szerintetek nagy elvárás lenne ha néha napján kisegítene az ilyenekben? Neki nem hozom fel a témát mert megalázónak érzem. És semmi extra dologra nem költök, értem ezalatt fodrász( magamnak vágom, festem) műköröm(nincs) szoli(nem járok) nem dohányzunk. Szóval nem szórom a saját pénzem.
Ez nagyon fura kapcsolat lehet. Szeretitek egyáltalán egymást?
Mi nem élünk együtt, de így is veszünk egymásnak ezt-azt időnként. Ruhát is. Egyszerűen csak azért, mert tudjuk, hogy a másik örülne neki és jó meglepni. És akkor meg életed párja ilyen???
Ez így nagyon nem jó. Ha már külön kassza, akkor meg felezzetek igazából mindent. Szerintem a kaja meg tisztítószerek, stb. valószínűleg több, mint a rezsi. Sört vegyen magának. Ásványvízről és simán lemondanék azért, hogy legyen egy kis pénzem. Én egyébként is csapvizet iszom. Rudi, joghurt pedig túlzás minden nap. Nem szabadna hozzászoktatni ehhez a gyereket. Nem is egészséges minden nap nassolni.
Sok a melléduma! Ülj le vele osszatok szorozzatok! ki mennyit fogyaszt annyit fizet! Ennyi! Munkába járás az saját költség vagy együtt mentek? De a párom elsüllyedne szégyenében ha nekem ronggyá hordott farmerben kellene járnom! Biztos hogy hamarabb gondolna rám mint magára! Igaz mi házasok vagyunk nincs előző házasság/ gyerek stb.
De én ezt átgondolnám. Ha szeret, törődnie kellene az igényeiddel. Nem azt mondom hogy havonta vegyen méregdrága ruhákat neked, de azért ez durva! Jah az én párom: anyámnak akar venni egy cipőt mert tudja hogy elszakadt neki! Most le lehet papucsozni stb. de ezt ő találta ki magától (én tőle tudtam meg a cipő elszakadását)! Hát vannak emberek akik nem csak magukra és a saját igényeikre gondolnak! Te is ilyen vagy (írtad hogy megleped) Ő nem ilyen! Gondolkodj el ha nincs változás megszoksz vagy megszöksz.
Nem lehet olyan durva a helyzet, ha ásványízre költesz.
Napi 3 liter az egy héten 21, és ez csak 1 ember.
Kivéve, ha valami nagyon falun éltek, ahol hat feje nő annak, aki iszik a csapvízből.
Kedves Kérdező!
Szerintem itt a pénz beosztásával van a probléma. Bár mi nem élünk külön kasszán és én jelenleg csak gyes-t kapok és van 2 gyermekünk (5 éves és 7 hónapos) megtudom mondani mire mennyit költünk. Havi 20 a dm-be (pelenka,törlőkendő,krém 3 havonta,bébiétel, tápszer, tusfürdő, wc papír stb) és ezen kívül kajára havi 45-nél többet nem úgy,hogy semmiből nem a legolcsóbbat vesszük,minden hétvégén sütök és igen 2-3 naponta főzök. Ja és mi is ásványvizet iszunk bár mi heti 3 kartonnál nem többet. Mi is veszünk túró rudit meg joghurtokat csak be van osztva,hogy minden nap 1 édesség (pl 1 joghurt v rudi) és annyi. A férjem 200-at kap én kb 50-et. Ebből 45 a kaja, 20 a tisztálkodás,60 a rezsi, 30 a tankolás (nem munkaeszköz csak minden hétvégén kirándulunk) és persze ami a gyerekeknek kell az ennivalón és tisztálkodási szereken kívül havonta olyan 30 ezer. De szerintem sokat is mondtam. Ebből természetesen félre rakunk havi 30-40 ezret és a maradékból vásárolunk. Én járok körmöshöz,fodrászhoz kb havi 10-et költök magamra, a férjem is plusz a ruhák de nyilván nem minden hónapban. A férjem tavaszi bevásárlása (kabát,cipő,nadrág) 30 ezer volt de a tartalékból ment. És negyedévente veszünk ilyeneket.
Számold ki,hogy pontosan mennyit költötök egy bevásárlásnál és azt is,hogy ebből mi a "luxus". Luxus számunkra az ha a gyerek napi 2 túró rudit is eszik.
# 45/49 11:29 vagyok!
Szerintem meg nem a kérdező pénzét kell beosztani, illetve tanácsokat adni ezzel kapcsolatban! Attól hogy jobban takarékoskodik ez a felállás még nem fair! Attól hogy jobban beosztja a pénzét a kedves párja még ugyanúgy csak magára fog gondolni! Vagy 2 év együttélésbe nem fér bele hogy 5-10 ezer Ft-ért vegyen neki ajándékba egy farmert? Pláne ilyen kereset mellett? "Akkor Neki is veszek mindig valamit. " Ezt a sort olvastátok egyáltalán??? Ezek után nem lenne nagy elvárás hogy pusztán szeretetből/jófejségből stb. venne egy nyomi farmert. Nem a pénzbeosztással van a baj hanem a párja hozzáállásával. És tartom magam az előző válaszomban leírtakhoz továbbra is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!