Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön kassza? Nekem nem marad...

Külön kassza? Nekem nem marad pénzem.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményekre.

A párommal 2 éve élünk együtt és külön kasszán vagyunk. És itt kezdődik a problémám. Én 120e. Ft keresek Ő 400 vagy felette,én fizetem a kaját,édességet,innivalókat,tajdonképpen mindent amit enni inni lehet, beleértve a tisztítószereket is. Ő fizeti a rezsit kivéve az én telefonszámlámat nem,mert azt magamnak fizetem. Ezenkívül minden szórakozást nyaralást felesben fizetünk. Ezzel még nem is lenne semmi gond de nekem nem marad pénzem már semmi másra. Itt pl.értem ezalatt a ruhát. Egy évben kb. Egyszer tudok magamnak cipőt venni és ruhát is, de leginkább akkor ha kapok évközben valamilyen plusz pénzt. Akkor Neki is veszek mindig valamit. Ha elfogy a pénzem akkor szokaltam töle kölcsön kérni,amit vissza is adok. A tegnapi nap viszont elbizonytalanított. Elmentünk vásárolni Neki ruhákat,tudja, hogy nekem sincs, de annyit nem kérdezett meg, hogy kell e egy pár zokni. Sőt azt mondta ha tetszik valami nyugodtan szóljak ad rá pénzt és a fizetésemnél megadom. Innentől egy kicsit elment a kedvem az együtt töltött időtől. Mert ha kellett volna is valami, hiába vesszük meg vissza kell neki adnom, de akkor meg nem elég a kosztra a pénzem. Nem vagyok anyagias sőt....nagyon kevéssel beérem. Csak nem tudom, hogy ez meddig mehet így. Tényleg nem szokott egy fillérem sem maradni, nem tudok egy sz@ros farmert se venni magamnak, pedig már csak 1 van és azt hordom agyon. Szerintetek nagy elvárás lenne ha néha napján kisegítene az ilyenekben? Neki nem hozom fel a témát mert megalázónak érzem. És semmi extra dologra nem költök, értem ezalatt fodrász( magamnak vágom, festem) műköröm(nincs) szoli(nem járok) nem dohányzunk. Szóval nem szórom a saját pénzem.

2015. márc. 9. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
96%

Az nem külön kassza ha az egyik tételt ő, a másikat te fizeted. A külön kassza lényege, hogy a közös dolgokat, mint rezsi, kaja felesben fizeti az ember, a saját igényeket (ruha, telefonszámla) pedig saját pénzből.

Ha ő csak a rezsit fizeti és nincs bérleti díj, akkor aránytalanul sokat fizetsz te kaja és tisztítószerek miatt. Nálunk félig közös meddig közös kassza van. Ő keres többet, ő fizeti a bérleti díjat, rezsit, enyém a kaja, háztartás, viszont arányaiban ez kevesebbre jön ki, mint amit ő fizet, pont olyan arányban, mint a bevételünk. Ha drágább dolgokra vágyik, mint kóla, édesség, amit én nem eszek megveszi magának.

Esetleg ezt kellene megbeszélni vele, hogy ez így nem teljesen fair. Ha külön kasszán vagytok vagy felezzetek vagy érje be az olcsóbb kajákkal, neked pedig akkor figyelni kell az akciókat, nem a márkásabbat veszed csak azért, mert márka, stb.

2015. márc. 9. 09:57
 12/73 anonim ***** válasza:
93%
A kulon kassza annyit jelent, hogy mindenki ugyanazt a bizonyos osszegeet rakja bele a persejbe. Tehat kiszamoljatok, hogy mennyi kell a szukseges megelheteshez, es annak a felet rakod be te is es o is. Ami megmarad mindkettotoknek, azt felrerakjatok magatoknak.
2015. márc. 9. 10:00
 13/73 anonim ***** válasza:
97%

Így biztos nem folytatnám. Akkor legyen tényleg minden felesbe, rezsi, kaja, tisztítószerek, vegye ki a részét a házimunkából, főzésből,mosásból, aztán majd meglátod, mennyi pénzed marad. De így leírva, istenem nem hiszem el, hogy nem vesz neked egy-egy ruhát, csak ha visszaadod a pénzt. Komolyan elgondolkodnék a kapcsolaton is. Egyáltalán van értelme így együtt lenni?

Mondjuk én ilyenbe bele se mentem volna, együtt lakunk, számomra egyértelmű, hogy akkor egy kassza. Nem is értem. Gondolom nem herdálnád a pénzét, megismerhetett már nem?

2015. márc. 9. 10:00
 14/73 anonim ***** válasza:
68%
Na ezért tartom ostobaságnak a külön kasszát együtt élő párnál. Nálatok miért alakult így?
2015. márc. 9. 10:02
 15/73 anonim ***** válasza:
7%

Ez szomoru.

.Én 2évig kerestem havi 65 000 .12 orába

EZT hogyan ossztanárok be?

2015. márc. 9. 10:04
 16/73 anonim ***** válasza:
82%
Mi lesz,ha te otthon leszel a gyerekkel? Éhen halsz? Nem tudnék így élni.
2015. márc. 9. 10:04
 17/73 A kérdező kommentje:
Soha nem herdálom a pénzt. Nem voltam soha olyan. Mindíg megtervezem a heti kaját is. Tényleg nem költök semm extrára. Nem csak azért mert nincs rá keretem hanem mert igényem nincs rá. Nem szeretem az ékszereket, se a szolit, se a mükörmöt. Egyedül szempilla spirált és szemceruzát szoktam venni 1/4 évente. Ami kb. évi 10 ezer ft.
2015. márc. 9. 10:06
 18/73 anonim ***** válasza:
100%
Ez így szerintem sem külön kassza. Én úgy csinálnám, már ha maradnék egy ilyen kapcsolatban, hogy a bevásárlásokat, rezsit, mindent, felezzetek le. A havi rezsi és a kaja egálban van? Mert szerintem nem. Iszonyat sok el tud menni kajára, főleg ahogy írtad, hogy van nasika meg minden. Csak egy apró kérdés a jövőre nézve. jól meggondoltad Te ezt? Mi lesz ha gyereketek lesz és Te otthon leszel vele?
2015. márc. 9. 10:08
 19/73 A kérdező kommentje:
Gyerekünk nem lesz. Már van Neki is, nekem is. Már 30 felül vagyunk, közelebb a 40 hez.
2015. márc. 9. 10:09
 20/73 A kérdező kommentje:
A gyerek kiadásait direkt nem írtam bele. Mert azt fedezi a gyerektartás és a családi. Ami midig maximálisan a gyerekre van költve.
2015. márc. 9. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!