Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utalom a nevemet! Napi szinten...

Utalom a nevemet! Napi szinten megalaznak es megvernek miatta suliban, szuleim meg semmit nem teszek?

Figyelt kérdés
Komolyan elegem van!! Altalanosban vegig alaztak, megutottek, rugdostak, volt, hogy komolyabban meg is vertek es gunyt uztek a nevembol. Gimiben meg rosszabb. :( ki vagyok kozositve. A ezeteknevem is eleg durva, plane errefele. De a keresztnevem :( Nem ertem miert kaptam ezt a nevet. Arra hivatkoznak otthon hogy anya, nagyi, dedi es onnan mindenkit igy hivnak. Ma osszerugdostak a labamat, tiszta veralafutas. Sirva konyorogtem, hogy valtoztasuk meg. Ha kihivnak felelni, mindenki hangosan nevet, tavaly biziosztaskor ahogy mondtak a nevemet sikitozott az osszes lany a nevetestol, elegem van, legszivesebben megolnem magam:(( annak aki nem a mi megyenkben lakik(borsod) leirom privatban, de az a kerdese, hgy ilyekor meltanyosagbol nem lehet annak ellenere megvaltoztatni h csak 15 vagyok? Esetleg meltanyossagbol? :((
2015. márc. 4. 22:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 Költőnő? ***** válasza:

jól írták az előttem szólók... :(

Én ismerek egy testvérpárt ahol Oláh a vezetéknév és a két fiú Larion és Ariel... Sosem nevette ki őket senki. S nem azért mert esetleg cigányok voltak. A vezetéknevük ugyan erre utalna, de nem. Tanárokon kívül mit tudsz tenni a védelmed érdekében? Mert írtad h a Tanárok nem tesznek semmit (ami azért furcsa, mert hivaítalból intézkedniük kéne ilyen esetben, de ezt tényleg hagyjuk).

A névváltoztatás a Te esetedben teljesen felesleges.

2015. márc. 5. 06:54
 42/75 anonim ***** válasza:

Nekem is leírnátok a nevét?

Komárom-Esztergom megye

2015. márc. 5. 07:00
 43/75 anonim ***** válasza:
Azért piszkálnak, mert könnyű célpont vagy, vannak ilyen emberek sajnos. Ha nem a neved, akkor hajad, öltözködésed, stb miatt. Mi a neved?
2015. márc. 5. 08:24
 44/75 anonim ***** válasza:
Engem is nagyon érdekelne mi az a szörnyű név. Annyira nem lehet rossz. Pest megye am.
2015. márc. 5. 08:27
 45/75 anonim ***** válasza:

Nekem is küldheted (Baranya), bár én sem hiszem, hogy a neved miatt szívatnának, az inkább csak ürügy lehet.

A legtöbb osztályban, közösségben úgy megy ez, hogy néhány hangadó kipécéz egy-egy áldozatot, a többi pedig megy a hangadók után, belül mindegyik attól tartva, hogy ne ő legyen az áldozat. Gyerekkoromban magam is megtapasztaltam, volt ahol áldozatként, volt amikor, és ezt nagyon bánom, én is beszálltam más cseszegetésébe. Mondjuk nekem gimnázium végére stabilizálódott a helyzet, mert a hangadók elmentek a suliból, emellett addigra már abbahagytam a csapatsportot, ahol még durvább volt a helyzet korábban.

Az a helyzet, hogy sajnos nem nagyon lehet mit tenni. Az alapszemélyiségedet nem változtathatod meg, ahhoz, hogy ne te legyél az áldozat, el kellene fedned, meg kellene játszanod magad (ahogy egyébként feltehetőleg az osztálytársaid többsége meg is teszi. Volt olyan ismerősöm, aki sulit váltott, ezzel az a baj, hogy az új gyerek alapból célpont, amíg nem bizonyít, nyilván ő évek óta tartó áldozat szerep után nem tudott bizonyítani. Nálad mondjuk a fizikai bántalmazás miatt lehet, hogy meggondolandó lenne a váltás, hogy esetleg olyan suliba kerülhetnél, ahol csak lelki terror folyik, ugyanakkor az biztos, hogy túl kell élned valahogy ezt az időszakot, és közben meg utána keresned azokat az embereket, akikkel megtalálod a közös hangot. Felnőtt korban már jobban megválogathatod kikkel lehetsz, elkerülheted az agresszorokat, de egy rossz munkahelyi környezet is jobb, mint egy rossz suli környezet, mert a felnőtt emberek nyíltan már nem csinálják ezt.

Ha bírja az idegrendszered, nézd meg az Osztály című észt filmet (youtube-on megtalálod), de előre szólok, hogy pont erről szól, és nagyon durva.

2015. márc. 5. 08:36
 46/75 anonim ***** válasza:
51%
Hozzáteszem, azokat a pszichológusokat meg egy életre el kellene tiltani a szakmától, akik abban látják a megoldást, hogy az áldozat típus tanuljon meg ne áldozatként viselkedni. Ugyanis egy ilyen közösségben ennek az is része, hogy be kell szálljon más cseszegetésébe. Áldozat pedig mindig akad, tehát ezzel a probléma nem oldódik meg.
2015. márc. 5. 08:40
 47/75 anonim ***** válasza:
MI a neved?
2015. márc. 5. 08:43
 48/75 anonim ***** válasza:
Költőnő, én is őket ismerem..azaz, ismertem, régen.
2015. márc. 5. 08:44
 49/75 anonim ***** válasza:
Nem fura a neve, egyáltalán, csak ma már ritka. De pont ezzel kell visszavágni..hogy nem tucat Anna, Hanna, Lili, stb.
2015. márc. 5. 08:47
 50/75 anonim ***** válasza:
Most már én is kíváncsi vagyok, mi lehet az a név. (BP)
2015. márc. 5. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!