Mit lehet tenni ilyen anyóssal?
Párommal együtt élünk (nincs még 1 éve sem), és néha amikor találkozunk az anyukájával, akkor mindig ezzel jön, hogy ne főzzünk, ő majd ad kaját.
Engem ez irritál, mert nem vagyok béna tehetetlen, aki ne tudna főzni és akinek főtt kajára lenne szüksége, hanem mindig főzök és beosztom, hogy mikor mit szeretnék készíteni.
Igényes vagyok a környezetemre, megfelelően végzek minden házimunkát (mosás, főzés, takarítás, bármi), mert ezt otthon megtanultam, tehát nem vagyok buta és igénytelen ezekre, csak mert fiatal vagyok.
Páromnak szóltam, hogy valamit ő is tegyen már ezügyben, hogy finoman leszereli az anyukáját, hogy 'köszi anyu, van otthon kaja', de párom csak így jön nekem hogy 'jól van akkor bántsd meg anyumat'.
Én értem, hogy kedves akar lenni meg jószívű, de ha felnőtt nőként eldöntöm, hogy mikor mit akarok főzni, akkor miért szól bele, hogy így néha odarak nekem 3 napra valót?
Nekem ez nem segítség, és valahogyan finoman szeretném leszerelni.
:(
Lehet, hogy lesz itt olyan, aki szerint hálátlan vagyok, de engem ez akkor is zavar.
Mit tegyek?
22N
"Nem értem, mi ezzel a gond? Csak kaját ad, nem jár át helyetted főzni."
Pedig átjár, ezt írta is a kérdező.
Nem jár át, azt nem hagynám.
Csak volt olyan ritkán, hogy hozta a kis alapanyagait, de nem foglalkoztam vele és így nem csinált semmit.
"Csak volt olyan ritkán, hogy hozta a kis alapanyagait, de nem foglalkoztam vele és így nem csinált semmit."
Te tényleg egy hisztis, önelégült p* vagy...
Nem jutott eszedbe, hogy talán így próbál veled kapcsolatot teremteni, közös programot csinálni?
Lehet, hogy ő így próbál kommunikálni veled.
Kedves Kérdező!
Amit most írok, a legkevésbé se vedd személyeskedésnek vagy tmadásnak, sokkal inkább jóindulatú tapasztalatcserének.
Én 36 éves vagyok (a Te irigylésre méltó 22 éveddel szemben, hjajj, de rég volt..! :), de év elején, mikor a várandósságom elejét tapostam és a konyhának még a gondolatától is felfordult a gyomrom fenekestül, akkor bizony anyósom kezét-lábát csókoltam volna, ha főz ránk. De nem tette. Úgy lesz..t a problémámmal együtt, hogy el se hinnéd. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy gondolj arra, jöhet még olyan helyzet az életedben, amikor jó lehet anyósod segítsége ilyen téren. Értem, hogy önérzet, meg minden, de van élet azon túl is, szerintem ne vedd el a kedvé az ilyen irányú késztetéseitől ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!