Mit lehet tenni ilyen anyóssal?
Párommal együtt élünk (nincs még 1 éve sem), és néha amikor találkozunk az anyukájával, akkor mindig ezzel jön, hogy ne főzzünk, ő majd ad kaját.
Engem ez irritál, mert nem vagyok béna tehetetlen, aki ne tudna főzni és akinek főtt kajára lenne szüksége, hanem mindig főzök és beosztom, hogy mikor mit szeretnék készíteni.
Igényes vagyok a környezetemre, megfelelően végzek minden házimunkát (mosás, főzés, takarítás, bármi), mert ezt otthon megtanultam, tehát nem vagyok buta és igénytelen ezekre, csak mert fiatal vagyok.
Páromnak szóltam, hogy valamit ő is tegyen már ezügyben, hogy finoman leszereli az anyukáját, hogy 'köszi anyu, van otthon kaja', de párom csak így jön nekem hogy 'jól van akkor bántsd meg anyumat'.
Én értem, hogy kedves akar lenni meg jószívű, de ha felnőtt nőként eldöntöm, hogy mikor mit akarok főzni, akkor miért szól bele, hogy így néha odarak nekem 3 napra valót?
Nekem ez nem segítség, és valahogyan finoman szeretném leszerelni.
:(
Lehet, hogy lesz itt olyan, aki szerint hálátlan vagyok, de engem ez akkor is zavar.
Mit tegyek?
22N
Ezért nem kell utálni, mert nem vagyok életképtelen.
Szerintem neki sem lenne jobb, ha olyan párja lenne a fiának, aki nem tud semmit.
Egyébként meg nem vagyok eltelve magamtól, elég szerény típus vagyok, de nyilván ahhoz hogy valamit megítéljetek valamit fel kell hogy vázoljak magamról. Szóval én nem hangoztatom egyáltalán, hanem csendesen megcsinálom, ami a dolgom, de muszáj vagyok leírni, hogy mit hogyan csinálok, mielőtt jönne az elítélés, hogy biztosan igénytelen vagyok és buta, azért adja.
A harombol itt te vagy az aki kilog. Ez a kapcsolat nem fog sokaig tartani igy.
Nagyon dicsered anyukadat, mert o segit, akarmit kerhetsz. Miert nem fogadod ezt el az anyostol is?
Anyukámtol sem fogadom el, mert nincs rá szükségem, emiatt nem is igazán kínálkozik, sose jött oda hogy na most megmutatja hogyan kell ezt vagy azt csinálni, mert voltam eleget mellette és tudja, hogy normális embert nevelt belőlem.
Semmivel nem segít többet, és nem is akaszkodik rám.
Magamra számíthatok.
Én megértelek kérdező. Nagyon sokan nem értik, hogy mi a valódi segítség lényege. Hogyha valamiben segítségre szorulsz, megkérsz valakit, hogy segítsen és ez a személy segít is, na ez az igazi segítség. Nekem sem lenne segítség például, ha az anyósom átjárna takarítani hozzánk, mert én úgy érzem jól magam, ha magam takarítok ki. És biztosan van minden egyes válaszolónak olyan tevékenysége, amit ő maga szeret megcsinálni, elvégezni. A kérdezőnek a főzés ilyen.
Szóval az szerintem nem segítség NEKED/NEKTEK, hogy az anyósod érvényesíti az akaratát az 'én csak segíteni akarok' címszó alatt. Lehet, hogy másnak az lenne, mert ő nem szeret főzni, de a kérdezőnek nem az. Ezt kéne megértenetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!