Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ilyen anyóssal?

Mit lehet tenni ilyen anyóssal?

Figyelt kérdés

Párommal együtt élünk (nincs még 1 éve sem), és néha amikor találkozunk az anyukájával, akkor mindig ezzel jön, hogy ne főzzünk, ő majd ad kaját.

Engem ez irritál, mert nem vagyok béna tehetetlen, aki ne tudna főzni és akinek főtt kajára lenne szüksége, hanem mindig főzök és beosztom, hogy mikor mit szeretnék készíteni.

Igényes vagyok a környezetemre, megfelelően végzek minden házimunkát (mosás, főzés, takarítás, bármi), mert ezt otthon megtanultam, tehát nem vagyok buta és igénytelen ezekre, csak mert fiatal vagyok.

Páromnak szóltam, hogy valamit ő is tegyen már ezügyben, hogy finoman leszereli az anyukáját, hogy 'köszi anyu, van otthon kaja', de párom csak így jön nekem hogy 'jól van akkor bántsd meg anyumat'.

Én értem, hogy kedves akar lenni meg jószívű, de ha felnőtt nőként eldöntöm, hogy mikor mit akarok főzni, akkor miért szól bele, hogy így néha odarak nekem 3 napra valót?

Nekem ez nem segítség, és valahogyan finoman szeretném leszerelni.

:(

Lehet, hogy lesz itt olyan, aki szerint hálátlan vagyok, de engem ez akkor is zavar.

Mit tegyek?

22N

2015. márc. 4. 13:38
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
41%
Én se kérem meg anyósomat soha,hogy főzzön helyettem. Ha náluk vagyunk hétvégén és csomagol megköszönjük és elhozzuk. Viszont...az én anyósom is olyan,hogy mire hazaérek a gyerekkel az óvodából ő már itt van (nem minden nap de heti 1-szer minimum előfordul),mert szeretne kicsit unokázni. Evvel nem is lenne akkora baj,ha emellett nem szólna bele abba,hogy mit és hogy főzzek és nem pakolná ki a táskájából a hagymát,cukrot,tejfölt avval a jelszóval,hogy "biztos nincs itthon", holott teli a hűtő és mindenre figyelünk. Én mindig mondtam neki,hogy de van itthon minden és köszönjük de ha ezeket itt hagyja tuti nem fogy el. Ezen szerencsére nem sértődött meg,de mikor ezt 2-3 alkalommal is eljátszottuk megunta és nem hozott többet ilyeneket. Kérdező szerintem a párodnak kell vele beszélnie ha a te szavadra nem hallgat. Mond,hogy minden van és megromlik ha ott hagyja ha ez se használ álljon a párod a sarkára. De amúgy biztos aranyos az anyósod csak túlzásba esik.
2015. márc. 4. 15:08
 42/55 gömbicica ***** válasza:
76%

kedves Kérdező: mivel kezdted a kérdést?

"néha amikor találkozunk..."

nekem a néha nem azt jelenti, hogy ott állnék a házad előtt napi rendszerességgel, mikor hazaérsz.

A néha, az havi 2-3 alkalom.

én is járok néha a gyerekeimhez, viszek unokáknak gyümölcsöt, yoghurtot, időnként ha sütök süteményt, és nem azért mert a menyem mujának, hülyének, vagy bármilyen rossznak gondolnám.

A menyem anyukája hetente 3x ott van egész délután, én havonta 1-2 alkalommal. akkor is bekopogok az ablakon és odaadom amit estlegesen a gyreekeknek szántam.

az unokák a másik mamát már várják, engem nem, mivel alig látnak.

most ebben mifranc a jó?

bocs, hogy visszakérdeztem(

2015. márc. 4. 15:25
 43/55 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam el a hozzászólásokat végig, csak az első oldalig.

Én is bármit meg tudok főzni (jól is főzök, mások szerint is), a barátom nagymamája mégis ellát tanácsokkal (pl.: hogy kell a sültkrumplit rendesen kisütni).

csakhogy én ezt nem úgy veszem, hogy oktatgatni akar, hanem segít.

Perzse, hogy tudom, hogy kell megcsinálni rendesen egy sültkrumplit, de akár másodjára-harmadjára is tisztelettel végighallgatom őt.

És nem azért mert én nem tudom megcsinálni...

Kérdező, én nem minősítelek ennyi információból, de ha főzni nem is, tiszteletet és türelmet igenis tanulhatnál...

2015. márc. 4. 15:27
 44/55 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem mit nem értenek azon a válaszadók h a kérdezőnek nem segítség h 3 napi kaját odaad az anyós? Ezért miért rossz ember azért mert neki nem segítség? Miért rossz ember ha mindennap saját kis főztjével akarja a párját meglepni?

Kérdező ha annyira zavar mond meg te az anyósnak, h esztek nála de ne rakosgasson nektek.

2015. márc. 4. 15:56
 45/55 anonim ***** válasza:
91%

Hiszti, hiszti, hiszti.

Mint előttem írták, tanulhatnál egy kis tiszteletet, türelmet.

Egyébként pedig bármikor tanulhatsz újat.. Legutóbb az anyósomnál voltunk és annyira isteni kaját csinált, hogy megkértem mondja el hogy csinálja. Én is nagyon finoman készítem, de ebben volt valami plusz és engem érdekelt. Mindamellett pedig ilyenkor anyósomnak fülig ér a szája, hogy taníthat nekem is valamit. A menyeit a lányaiként szereti, miután egyébként csak fiai vannak.

Aztán persze én is tanítok neki. Van egy süti, amiben ő sose volt jó. Nagyon szereti, de ő maga soha nem tudta jól megcsinálni, én pedig abban vagyok a legjobb. A családban mindenkinek van specialitása, nekem pedig épp az.

Ezek apróságok amik segítenek abban, hogy fent maradjon a jó kapcsolat és mindig szeretettel forduljunk a másikhoz. Túl sok energiát sem vesz igénybe...

Az pedig, hogy te készíteni akartál valamit, mert megkért a párod és végül anyóstól kaptatok kaját...komolyan? Majd megcsinálod neki másnap, ha már ott van a kész kaja.

Ne hisztizz feleslegesen, rendkívül gyerekes vagy.

2015. márc. 4. 16:21
 46/55 anonim ***** válasza:
78%

Anyósom nem tud főzni (a baj az, hogy néha megpróbálja) elképzelem, hogy áthozná... hát, lehet, ott romlana meg. A fia képes volt inkább vajas kenyeret enni, a család többi része is, annyira nem tud főzni...

Anyósom tesója viszont pont ilyen, és ő, mivel öreglány, szintén anyósnak hiszi magát :D

Amikor jön, mindig hoz kaját, és olyankor nem kell főznöm két napig :) hát, a gyerekek és állandó rohanás, mindennapi-másnapi főzés után azért jól is esik ilyen szünet, és hidd el, pár év múlva neked is jól fog :)

2015. márc. 4. 16:33
 47/55 gömbicica ***** válasza:
87%

Kedves 45-ös nálad a pont!

tökéletesen megfogalmaztad.

egy kaján sokszor apróságokon mulik a siker.

Én mondjuk roppant népszerü vagyok fasirtban! Kismenyem valamelyik nap megkérdezte, hogy az Övé vajon miért nem lett olyan mint az enyém.

Prézli gond volt! Ilyen egyszerü. Az Ő fasirtja nem kapott olyan finom sült kérget mint az enyém :-)

hát hoztam Neki egy zacskó morzsát, amit én használok.

Ilyen egyszerü valóban) Ő nagyon finom hidegkonyhai dolgokat készit,én nyertes halászlét :-)......

2015. márc. 4. 18:54
 48/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mi ezzel a gond? Csak kaját ad, nem jár át helyetted főzni. Fogadd el, köszönd meg szépen, otthon meg rakd be a fagyasztóba! Jól fog az jönni majd valamelyik nap, amikor sok meló miatt elúszik az időd és nem lesz időd főzni. Ha meg idő közben esetleg megromlik, akkor kidobjátok a kukába, és kész.
2015. márc. 4. 19:04
 49/55 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező, csak azt nem értem, miért nem próbálod ezt a javadra fordítani? Anyósom bármit szívesen ad. Ha náluk vagyunk hétvégén, mindig rengeteg étel van, bármit vihetnénk. Ha vasárnap este érünk haza tőlük, nyilván nincs se energiám, se nagyon időm másnapra főzni, hogy ebédet tudjunk vinni a munkahelyünkre. Úgyhogy ha már anyós szívesen adja, akkor bizony én kérek tőle vasárnapi ebédmaradékot, egy eltett lecsót, töltött káposztát. Ha nem is másnap esszük meg őket, a lecsó is, töltött káposzta is pont az az étel, eláll hetekig a fagyóban. Ráadásul ezekből jót, egészségest nem lehet tél közepén csinálni, nyáron kell. Anyósnak ott a hatalmas veteményes, rengeteg befőttet, lecsót eltesz. Nekem tök jó, mert imádjuk a lecsót, nekem viszont nem kell csinálnom, mert anyósnál van egy halom. Szóval megoldás? Ha anyós tukmál, akkor tukmálja azt, amit szeretünk. Viszem el tőle folyton a lecsót, paradicsomlevet, stb. Rengeteget spórolok ilyesmivel, anyósnak se áll a kamrában a rengeteg üveg, és nem a konzerv sűrített paradicsomot kell vegyem.

Miért nem csinálod te is ezt? Juditka/anyuka/akárhogy hívod, ne tessék lisztet adni, inkább egy lecsóalap, töltött káposzta nincsen? Tök boldog lesz ő is, meg te is.

Persze azt is ismerem, hogy milyen, ha az emberre azt tukmálják, ami nem kell. A saját édesanyám évek alatt nem értette meg, hogy nem vagyunk édesszájúak, de csak adja a süteményt, nassolnivalót. Dobálom ki, nem eszi senki. Ez nekem is fáj, de nem érti meg, hogy nálunk csak kidobjuk. Ez van. Mondtam neki, hagyja, ne csinálja, ne süssön. De ő is adni akar valamit. Hát akkor hadd adja. Örülj neki, hogy próbálkozik.

Ha meg beállít, és elkezdi mondani, hogy na hogy kell rakott krumplit csinálni? Nyugodtan megmondhatod neki, hogy köszönöm, szoktam csinálni. Tessék valami más receptet mutatni! Te is tanulsz belőle, és még jó viszony is lehet köztetek. Fordítsd ezeket a javadra.

Amúgy meg párom nagyszüleinél pl. a fasírtot senki se csinálja jobban. Öröm volt látni múltkor, hogy csinálják.

2015. márc. 4. 21:09
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hisztis vagy és infantilis a nagy igyekezeteddel, hogy bebizonyítsd, milyen tökös és életrevaló vagy. Meg hogy a párod nem gondol szegény rád. Lehet, hogy az anyukája túlbuzgó, de te meg túlbunkó vagy. "Felnőtt nőként el akarom dönteni"...hol tanultad ezeket a mondatokat? Az bánt, hogy nem vagy még felnőttebb? Nagyon gyerekes a viselkedésed, de majd 20 év múlva rájössz. Ha szerencséd van.
2015. márc. 4. 23:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!