Mit lehet tenni ilyen anyóssal?
Párommal együtt élünk (nincs még 1 éve sem), és néha amikor találkozunk az anyukájával, akkor mindig ezzel jön, hogy ne főzzünk, ő majd ad kaját.
Engem ez irritál, mert nem vagyok béna tehetetlen, aki ne tudna főzni és akinek főtt kajára lenne szüksége, hanem mindig főzök és beosztom, hogy mikor mit szeretnék készíteni.
Igényes vagyok a környezetemre, megfelelően végzek minden házimunkát (mosás, főzés, takarítás, bármi), mert ezt otthon megtanultam, tehát nem vagyok buta és igénytelen ezekre, csak mert fiatal vagyok.
Páromnak szóltam, hogy valamit ő is tegyen már ezügyben, hogy finoman leszereli az anyukáját, hogy 'köszi anyu, van otthon kaja', de párom csak így jön nekem hogy 'jól van akkor bántsd meg anyumat'.
Én értem, hogy kedves akar lenni meg jószívű, de ha felnőtt nőként eldöntöm, hogy mikor mit akarok főzni, akkor miért szól bele, hogy így néha odarak nekem 3 napra valót?
Nekem ez nem segítség, és valahogyan finoman szeretném leszerelni.
:(
Lehet, hogy lesz itt olyan, aki szerint hálátlan vagyok, de engem ez akkor is zavar.
Mit tegyek?
22N
- csak segiteni akar, NEM bosztani a haztartasodat
Tudo,d mikor tenne azt? Ha mindig takaritana, mosna, vasalna keretlenul is, vagy ezekbe pfazna bele
- nekunk is szokott csomagolni leendo anyos es irtora orulok neki, mert akkor par napig la.fozni nem kell
Az mar mas kerdes, hogy a parod nem all ki melletted - most meg csak ebben (bar felesleges is), de eselyes, hogy esetleg majd masban sem fog, ha szembekerul az anyjaval.
Van olyan ember, aki azzal fejezi ki a szeretetét, hogy főz. Én elég sok ilyet ismerek. Ha a szüleimhez megyünk, ők legalább háromféle kajával várnak, hogy mindenkinek legyen fogára való. Ha anyósomékhoz, ő meg süt legalább kétféle süteményt. De olyan barátnőm is van, akihez ha megyünk vendégségbe, előtte két napig süt-főz. És egyikük sem azért csinálja, mert én biztos nem tudok főzni. Sőt, szüleimtől és anyósoméktól is szoktunk hozzávalókat is kapni, anyósom a saját kertjéből szokott adni, apukám meg nagy vásárló, és ha meglát egy szép húst, és épp megyünk vendégségbe, előfordul, szeretetből megveszi nekünk. És nem azért, hogy megmondja, hogy mindenképpen másnap abból főzzek és azt egyek. Próbáld meg átgondolni, hogy párod anyukája miért csinálhatja ezt.
Ha meg szeretnéd neki bebizonyítani, hogy mennyire jól tudsz főzni, néha hívjátok át őt ebédre, amikor Te főzöl.
20-as!
Végre valaki megérti...
Ja, igen. Anyos most nem teged minosit, habem segiteni akar, fogadd el. Sok szulo, nagyszulo eteti a gyereket, unokat, amit ertelmes no nem tragediakent fog fel, hanem, dejo, hetfon tobbet lehetek a kedvessel, mert van kaja.
Nem kell halalkodni anyukanak, sem lekotelezve/megbantva erezned magad, senki nem mondja, hogy kevesebb vagy, mert o csomagol neha ennivalot.
Tul komolyan veszed magad, eleg baj. Vagy majd az unokajanak sem adhat enni, mert uritsten?!
20-as meg ugyanolyan eretlen, mint te, nem csoda, hogy arra rogton ugrasz.
De abba is gondolj bele, ha gyereked lesz, kuldenel nekki kajat, mert szereted oket, erre a menyed leszolna, hogy de minek, meg milyen ize vagy. Gondolom, remekul esne.
Igazság szerint lett volna pl. egy étel amit el akartam készíteni a páromnak, mert kérte, hogy az legyen a kaja, majd miután anyuka bejelentette, hogy ne főzzünk, már nem is kellett az amit kért, hanem az volt, hogy nehogy megbántsuk anyucit, és el lett felejtve a jószándékom.
És ilyenkor párom nem nézi azt, hogy szegény barátnője valamit el akart készíteni neki és ezzel most megbántott engem a párom is hogy más lett fontos, miközben én neki akartam a kedvébe járni csak...
Tipikusan ha nincs igazi probléma, majd csinálunk magunknak...
Kérdező, nem vagy képtelen ja, csak a szádat nem tudod kinyitni és szólni anyósodnak...
"Köszönjük szépen, de ne tessék ránk is főzni, tele a hűtőnk és nem akarjunk hogy bármi ránk rohadjon." Csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!