Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 hetes a kisbabám, s az...

2 hetes a kisbabám, s az édesapját nem érdekli, mégcsak meg se nézte. Az apai jogait nem hajlandó érvényesíteni. Mi a teendő ilyen estben? A nevére sem veszi, semmi. kötelezhettem hogy a nevén legyen, gyerektartás?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 15:36
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező!

Szerintem sokan szívesen vennék ha hozzászólnál...!

2010. febr. 12. 17:30
 32/52 anonim ***** válasza:
66%
Én azt a picit sajnálom, amiért ilyen szülei vannak, nem hinném, hogy egyik különb lenne a másiknál. Szerintem ha a kedves kérdezőnek fontos a baba, akkor hagyja a fenébe az apukát, és csak a picivel törődjön. Én ismerek olyan nőt, aki úgy vállalta az első gyerekét, hogy összefeküdt fűvel-fával "neki gyerek kell" alapon, aztán össze is jött a baba, csak éppen egyik partnere se vállalta, gondolom, ő se volt őszinte a partnereivel, férjet nem akart, de aztán rájött, hogy nehéz a gyereknevelés, a pénz jól jött volna.
2010. febr. 12. 17:30
 33/52 anonim ***** válasza:
85%

Kicsit OFF-olnék egy rövid történet erejéig.

Egyik rokonunk rövid románcot folytatott egy nős, két gyermekes férfival, aki őszintén elmondta neki, hogy eszébe sincs ott hagyni a családját. De a nő teherbe esett, és megtartotta a kislányt (aki ma már felnőtt nő). A pasas persze tiltakozott, és először kérte a nőt, hogy ne szülje meg a gyereket, aztán, amikor már késő volt, könyörgött, hogy ne vigye perre a dolgot, fizet kézbe havonta, amennyit tud. Na így is lett. De a nő csak nem nyugodott, mert neki a férfi is kellett volna, és a lányába egész gyermekkorában azt sulykolta, hogy "milyen szemét, sz.rházi az apád, nem kellessz neki stb. stb." Máskor meg - amikor a kislány már ezerszer kérdezte, hogy neki mikor jön az apukája - azzal áltatta, hogy "ezen a héten, meg azon a hétvégén..." Persze, a gyerek akkora önbizalom hiánnyal nőtt fel, mint egy ház, és szegény, mindig az apját várta, hátha egyszer mégis kelleni fog neki... Azt hitte, ő az oka az egésznek, benne van valami hiba, nem értette, hogy ő miért nem "igazi" gyereke a pasasnak...

És nyilván, a történetben szereplő férfi nem volt szent, de a nő határozta el, hogy megszüli (a semmire) a gyereket. Ez elkerülhető lett volna, bár szerencsére a kiscsajból értékes felnőtt lett, de nagyon sokat szenvedett az anyja-apja hülyesége miatt.

Lehet, hogy a kérdezőnek egész más sztorija (sőt, egészen biztos), de ezt a hibát sose kövesd el, mert a gyerek fogja látni a kárát!

2010. febr. 12. 17:37
 34/52 anonim ***** válasza:
50%
A 17.30-asnak! Nem elsősorban az anyának jönne jól a pénz, hanem a babát kellene eltartani belőle! És persze jól jönne a kicsinek az apa is, amihez JOGA van és meg is lesz előbb-utóbb. Mindig a gfyermek érdfekeit kell nézni és nem a szülő/k/ felett ítélkezni.
2010. febr. 12. 17:40
 35/52 anonim ***** válasza:
56%

Nem csodálom, hogy szegény kérdező elmenekült. Néhány okos, segítőkész válaszon kívül, amiket kapott, egyesek már egész élettörténetet, sőt jellemrajzot kerítettek neki, igen csúnyán ítélkezve.

Nem mondom, ha kifejtette volna, hogy történt a dolog a párjával, van alap az észosztásra, meg az ítélkezésre.

De így, csupán fikciók alapján?! Magukról a "kedves" válaszolók mindenesetre kiállították a bizonyítványt.

2010. febr. 12. 17:44
 36/52 anonim válasza:
90%

Kedves kérdező!

Természetesen van rá mód, ahogy előttem már elmondták, hogy bíróságon dns teszttel bebizonyítsd, hogy ő az apa, és akkor fizetnie is kell, de tényleg gondold át, érdemes-e. Én is hasonló helyzetbe kerültem az első babánál, nem ismerem a te körülményeidet, csak a sajátomat, én valahol felelőtlen voltam, mert 2 havi ismeretség után maradtam terhes, bár addigra évek óta orvoshoz jártam, hogy nekem csak orvosi segítséggel lehet gyerekem, azaz egyáltalán nem számítottam rá, hogy baba lehet a dologból. Nálunk én akkor felajánlottam a pasinak, hogy ha nem akarja a babát, akkor leléphet, és nem fogom keresni, mert én nem vetetem el a babát, ha már egyszer így alakult, és ki tudja egyáltalán lenne-e másik, ha elvetetném. A pasi akkor odáig volt, hogy hogy képzelem, hogy lelép, meg minden, ő szeret engem, és ő is akarja a babát. Igaz amikor kezdtünk berendezkedni hogy még 2-3hónap és jön a baba, kezdődtek a jelek, hogy ő már nem akarja annyira azt a gyereket, de az apasági nyilatkozatot még ő akarta megcsinálni, így nálunk az megvolt, de mire megszületett a baba a pasi lelépett. Mint utóbb kiderült egy másik nőhöz. De igazából nem ezt akartam írni, hanem azt, hogy utána mindennel a pasit kellett zavarni, hogy jöjjön aláírni ezt meg azt, mert hivatalosan ő volt az apja a gyereknek, de igazából nem látogatta, nem érdekelte a gyerek, és csak a gond volt akárhányszor elő kellet keríteni egy egy aláírás miatt. Fizetni se igazán fizetett utána, mindig arra hivatkozott, hogy nincs pénze, mert éppen nincs munkája. Azaz semmivel sem voltam előrébb, hogy hivatalosan volt apja a gyereknek, csak gondot okozott. Nekem szerencsém volt, mert a későbbi férjem aztán örökbe fogadta a nagylányt is, a vér szerinti apja meg simán lemondott róla, és mi így jártunk a legjobban. Azaz gondold át, mivel jársz jobban, ha bíróságra adod, aztán meg lesheted hogy mikor miért kell rohangálni az apja után, vagy ha hagyod a csodába a dolgot.

2010. febr. 12. 17:54
 37/52 anonim ***** válasza:
48%
Na halihó válaszadók! ki volt ott a gyerek csináláson? hogy ennyire jól tudjátok hogy az apa nem is akarta a gyereket és a nő ráerőszakolta? mert nekem úgy jön le hogy egy páran gyertyát tartottak és tudják hogy a csaj megfenyegette ha nem szeretkezünk pont most akkor megöllek hát nevetséges!! Ne itélkezzünk már úgy hogy nem tudjuk mi volt az előzmény könnyű úgy itélkezni hogy aztse tudjuk hogy mi volt! Igen énis apa nélkül nőttem fel apu iszonyatosan akart majd 3 éves koromban rádöbbent hogy neki nem kell gyerek és felált és elment gyerektartás 2000 azaz kétezer forint volt megállípítva aztsem fizette látni nem látogatott csak ha anyu vitt minden hétvégén anyu átcipelt hozzá egész 5 éves koromig mert megunta! mára van apámnak két gyereke asse tudom hány évesek balalgásomra nem jött el apám jött a kifogással! és akart tervezett baba voltam tök boldogok voltak anyuék
2010. febr. 12. 17:55
 38/52 anonim ***** válasza:
46%

Nyilván oka van annak hogy nem veszi a nevére..

Mondjuk talán az hogy NEM AKART GYEREKET TŐLED!!

2010. febr. 12. 17:55
 39/52 anonim ***** válasza:
50%

Na, megérkezett a Főokos :) 17:44

Engedd már meg, hogy mindenki válaszolja azt, amit gondol! Ez egy ilyen fórum, tudja a kérdező is, azért írt ide. Más esetben felkeresett volna egy ügyvédet, aki csak a jogi szöveget mondja el neki.

Egyáltalán felfogod, hogy itt most egy pici baba jövőjéről van szó? Nyilván, a legtöbb kommentelőben megszólalnak az érzelmek. Ez nem jogi fórum, hogy csak a száraz tények hangozzanak el!!

Ha nem tetszik, amit olvasol itt, akkor húzzál el innen, ne másokat b.sztassál!

2010. febr. 12. 17:57
 40/52 anonim válasza:
91%

Egyik előttem szólóéhoz írnám, hogy a gyereket nem szabad hitegetni, és az apja ellen nevelni, mert az sosem vezet jóra. Ha nem ő, akkor majd lesz más az apja a gyereknek, aki majd foglalkozik vele, és igazi apukája lesz. Én 3 évet vártam rá, van aki többet, van aki kevesebbet vár, de általában kerül olyan pasi, aki a gyerekkel együtt elfogadja a nőt, és sajátjaként neveli fel a gyereket.

Ha nagyon akarod intézd el az apaságot, de gondold át megéri-e.

2010. febr. 12. 18:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!