Meddig jár gyerektartás, a gyereknek, és a családipótlék?
gyt ameddig nappali tagozaton tanul és első diplomáját megszerzi- nem tudom van-e konkrét korhatár, és mennyi
csp nem tudom
Kedves utolsó.Ahhoz képest hogy benne dolgoztál nagyon nem tudod hogy meddig jár.
Én csak onnan tudom,hogy a fiam 19 éves és nappali tagozatos tanuló.
A bírósági értesítés szerint a gyerektartás utalása addig tart amíg a gyermek nappali tagozatos diák,és nincs önálló keresete,de maximum 25 éves korig.
A családi pótlék 18 éves korig alanyi jogon jár.Ha tovább tanul nappali iskolában akkor igazolni kell,és tovább jár max.25 éves korig amíg tanul.
Nem a gyerektartásról írtam,amire válaszoltál,de semmi baj,tűnj nagyok okosnak. A gyerektartás és a családi pótlék nem ugyan az. Amugy meg engem ismételsz,szóval...
Inkább hagyjuk.
Okos enged..
Családipótlék 21 éves korig ha nappal tanul,
gyerektartás 25-ig ez is csak nappali képzésnél de 18 fölött már rokkontartásnak hívják külön pert kell érte inditani.
A gyerektartás nemcsak az életkortól és a tanulmányi rendtől függ, hanem a szakképesítés megszerzésétől is.
Egyszerűbb lenne, ha megírnád, hogy az illető hány éves és milyen oktatási intézményben tanul, valamint van-e szakképzettsége. Pl: hiába jár 25 éves korig, ha nappali tagozatos hallgató, ha már van egy diplomája 21 évesen, a következő alapképzéses diploma megszerzését már nem köteles támogatni az elvált szülő.
A családi pótlék: a közoktatásban tanuló gyermek után annak a tanévnek a végéig, amelyikben betölti a 20. életévét. (akkor változtatták amikor a gyest levitték 2 évre, csak a gyest visszaemelték, ezt pedig nem)
Ha felsőoktatásban tanul nappali tagozaton, akkor csp nem jár utána, de a gyermeklétszámba beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!