2 hetes a kisbabám, s az édesapját nem érdekli, mégcsak meg se nézte. Az apai jogait nem hajlandó érvényesíteni. Mi a teendő ilyen estben? A nevére sem veszi, semmi. kötelezhettem hogy a nevén legyen, gyerektartás?
Én a helyedben hagynám a fenébe. Ha most nem foglalkozik vele, akkor később se fog. Amit persze meg fog bánni, de szerintem valami oka van, amiért nem ismeri el a babát, és ne akard, hogy miattad meggyűlölje. Vagy Téged. Tudom, hogy nehéz, de muszáj megpróbálnod egyedül. :(
Kitartást és gratulálok a picihez!
Hát igen... talán édesapukával is egyeztetni kellett volna gyerekügyben. Nem tudom mit csodálkozol, gondolom eddig se akart gyereket.
Ha nem vállalja az apaságot, akkor lehet apasági vizsgálat elvégzését kérni, ha az pozitív, akkor igen lehet gyerektartást fizetnie. Ellenben apai jogai is lesznek, tehát elviheti a gyereket, láthatása lesz. Amit ha akarsz ha nem, érvényesíthet... Aztán majd jól egymás ellen nevelitek... szép lesz.
Magadnak szülted, vedd a nevedre és oldd meg!!! Ha az lesz@rtad, hogy ő nem akarja, akkor nem tartod gusztustalan dolognak lehúzni pénzre?????
Apasági tesztre kötelezheti a bíróság az apát. Ha ő az, akkor fizetnie kell, mégha nem is vállalja a gyereket, ha nem ő az, akkor persze nem kell.
De tényleg meggondolhattad volna, hogy kinek szülsz gyereket. Mert így csak szegény gyerekkel b@szol ki. Mert gondolom ő annyira nem akarta, ha már most sem érdekli. Nem lehet egy férfira sem rákényszeríteni az apaságot, ahogy a nőknek is joga van eldönteni, hogy mikor szülnek!
a 3. válaszolóval teljesen egyetértek.
ha bírósághoz fordulsz, kötelező lesz alávetnie magát az apasági tesztnek, és ha bebizonyosodik, hogy ő az apa, akkor gyerektartást is kell fizetnie, hacsak el nem tekintesz ettől.
akkor is adhatod a gyerekednek az apa vezetéknevét, ha nem ismeri el a gyereket, mert valamilyen névnek kell szerepelnie az anyakönyvi kivonatban, mint apa, még azoknál is, akiknél teljesen ismeretlen.
és ilyenkor természetesen viselheti a gyerek az anyakönyvbe bejegyzett apa nevét.
15:45 milyen bunkóóóóóóóó!!!!!!!!!
Az ilyen egyáltalán minek válaszól?!
Bocs az offért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!