Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt? Most már...

Miért csinálja ezt? Most már kezdek kikészülni a hozzáállásától és a bántásaitól.

Figyelt kérdés

Az alaphelyzet az, hogy amikor teherbe estem, akkor ösztöndíjas Phd képzésre jártam első évben, ahol havi 100ezer volt az ösztöndíjam. Ezért cserében havonta egyszer kellett bemennem a suliba, amúgy otthon dolgozni, így nem halasztottam a baba miatt (nem terveztük amúgy, de eszünkbe sem volt elvetetni). Szóval a gyerek másfél éves koráig a GYES-CSp-vel együtt alaphangon 150ezret vittem haza, mellette pedig a gyerek 9 hónapos korától vállaltam otthonról végezhető munkákat, amiből szintén összejött havi 100körül, így onnantól havi min. 200at keresem kisbaba mellől, ami szerintem elég szép. Most augusztusban járt le az ösztöndíjam, és októberig voltak még munkáim, azóta sajnos nincs, pedig úgy volt, hogy szeptembertől van állandó, be is adtam a gyereket bölcsibe, de végül nem jött össze. Azóta álláskeresésben vagyok, de eddig nem találtam a szakmámban :(

Lényeg a lényeg, a párom október óta van családfenntató státuszban, keres is annyit, hogy ne kelljen kényszerből elmennem mondjuk takarítani, amíg nem találok a szakmámban munkát, és írom itthon a disszertációm is (együtt beszéltük meg, hogy legyen így).

Az elmúlt hetekben megsokszoroztak az olyan beszólásai, hogy én semmit sem csinálok, csak meresztem a s..gem itthon, hogy nincs másra eszem, mint költeni a pénzt (hozzáteszem, magamra semmit nem költök, azon akadt ki, hogy amíg a gyerek influenzás volt és én is elkaptam, mindketten 39 fokos lázzal itthon, alig éltem, és rendelni mertem kaját, nem mentem el bevásárolni és főzni). Folyamatosan érzékelteti, hogy ingyenélő vagyok, és nagyon bántó megjegyzéseket tesz. Pedig minden nap köldök állásjelentkezést, írom egész nap a disszetrációm, kutatok, a gyerekkel csak és kizárólag én foglalkozom, én látom el a háztartást stb., neki nincs más dolga, mint dolgozni napi 8 órát. Folyamatosan kijár bulizni, hogy kieressze a gőzt, persze nekem ez sem jár, meg semmilyen kikapcsolódás, mert úgysem csinálok semmit.

Kiszolgáltatottnak érzem magam, és azt, hogy úgy érzi, mindent megtehet azért, mert most ő a kenyérkereső. Kezdünk teljesen eltávolodni, én tele vagyok tüskékkel a beszólásai miatt, folyamatosan be vagyok frusztálva.

Ez most akkor tényleg így van, hogy amíg nincs keresetem, addig kuss a nevem, és nem csinálhatok semmit? Nagyon fáj, hogy ezt csinálja, és amikor megpróbáltam vele megbeszélni, akkor megint azt vágta a fejemhez, hogy jó dolgomban nem tudom, hogy mit csináljak és semmiségeken problémázok. Vagy akkor hagyjam a disszetrációt meg a munkakeresést és menjek el bármilyen munkát csinálni? Pedig ha mielőbb ledoktorálok, akkor a lehetőségeim is sokkal jobbak lesznek. Tanácstalan vagyok :(

2015. febr. 10. 11:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
# 7 - Ne haragudj, de egy ilyen ösztöndíjhoz nem akármilyen tudás szükséges, a kérdező simán meg fogja állni a helyét, amint végez. Már most megállná a helyét, ha kapna lehetőséget, és biztos vagyok benne, hogy kap is előbb-utóbb, hiszen a jó szakemberek keresettek és jól fizetettek, csak megvannak az álláskeresésnek a maga hátulütői, és előítéletek, amikkel meg kell harcolni. Nekünk pocsék hallgatói önkormányzatunk volt az én diákéveimben az én sulimban, de egyébként én is megjátszottam volna az ösztöndíjat.
2015. febr. 10. 14:27
 12/20 Költőnő? ***** válasza:
100%

7-eske személyében befutott a tipikus magyar mentalitás...

Nekem sz*r vmiért, dögöljön meg a szomszéd lovai is...

2015. febr. 10. 14:31
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
7: És miért baj az, ha valaki tanul? És ha pont közben jött a baba? Egyébként írta a kérdező, hogy közben dolgozott is, a baba mellett is.
2015. febr. 10. 15:01
 14/20 anonim ***** válasza:
65%
hát én ezt meg tudtam magamnak válaszolni,pedig gyk-s segítségem sem volt,amint leszólt a párom bevágtam a hisztit,hogy ha nem tetszik akkor ezt és ezt sem csinálom és akkor tényleg nem fogok csinálni semmit:D rögtön rájött milyen szemét,sőt elé tártam mennyit költ rám és mennyit magára és csönd is lett :)
2015. febr. 10. 15:23
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Lásd be, hogy a párod mellett folyamatos bizonytalanságban fogsz élni. Amíg minden könnyű es szupi, addig melletted áll, de ha vihar van a biliben, akkor ellened fordul.
2015. febr. 10. 16:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon csúnya dolog tőle, hogy az állítólag élete párjával így bánik... Én biztos hogy meg lennék ijedve hogy ilyen ember neveli a gyermeket...

Én mindenképpen megvárnám amíg ledoktorálsz, akkor sokkal több lehetőséged lesz lesz, mintha így elmész aprópénzért dolgozni valamit.

Egyébként én kiköltöztem a páromhoz kölföldre, és én sem dolgoztam 2 évig, hanem tanultam. Elmehettem volna takarítani, napi 10 órát, nagyon kevés pénzért, így úgy döntöttünk hogy inkább tanulok, és utána olyan munkába kezdek amit szivesen csinálok.

Lehet valaki erre is azt mondja hogy ingyenélő vagyok, de én egyetlen egyszer sem hallottam ezt a páromtól. Azóta már van munkám, és női fizetéshez képes nem is rossz.

2015. febr. 10. 16:24
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
karrier vagy gyerek. te egyertelmuen a gyereket valasztottad. tehat feleslegesen jartal 10 evet egyetemre meg kaptad az osztondijat
2015. febr. 10. 17:16
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó. Miért olyan evidens, hogy egy nőnek vagy karrierje van, vagy gyereke? És miért olyan evidens, hogy egy férfinek mindkettő jut? Semmiképp sem gondolnám, hogy feleslegesen jártam 8 évet (nem 10-et) egyetemre, mégha most nehezebben is találok munkát egyelőre. Tudod, minél magasabb fokú egy képzés, annál nehezebb azonnal munkát találni: több autószerelő vagy pincér hirdetés van az expressen, mint asztrofizikus. Viszont, ha sikerül a fokozat után elhelyezkedni egy egyetemen vagy egy kutatóközpontban, akkor az nagy valószínűséggel egy életre szóló dolog.
2015. febr. 10. 21:00
 19/20 anonim válasza:
16-os válaszolóval hasonló szituban vagyok. Egyetemet végzem, párom "tart el", bár ezt a szót utáljuk. Soha semmilyen körülmények között nem vágta a fejemhez, hogy ingyenélő stb vagyok. Természetes dolog, hogy a diploma meglesz, azonnal rajta leszek az álláskeresésen. Valószínűleg mi vagyunk a hülyék, de mi mindent részletesen megbeszélünk, egyeztetünk, lefixálunk, akár vitatkozunk, de az tuti, hogy a férjemmel mindig közös megegyezére jutok. Rosszul választottál, de még nem késő. A leírtak alapján talpraesett, okos nő vagy. Mire vársz még? :)
2015. aug. 29. 14:04
 20/20 A kérdező kommentje:

Régi kérdésem jött, de a mostani válasz miatt előre ugrott.

Ha érdekelne valakit, május óta külön élünk. Nem csak a kérdésben foglalt probléma miatt, hanem sajnos a kijárogatása, bulizgatásai, ivása olyan szinten fajult el az utolsó időkre, hogy nem bírtam tovább. Nagyon nehéz döntés volt, sokáig hezitáltam, vissza-vissza táncoltam, megbocsájtottam, de lassan kiderült, hogy ezt nem szabad tovább tűrnöm, mert ott használ ki, ottcsap be, ahol csak tud.

Lett egy féllállásom. Nem sok pénz, nagyon szűkösen, de eléldegélünk valahogy a fiammal. Mellette vannak alkalmi ilyen-olyan kisebb munkák is, meg tanítok, és próbálom befejezni a disszetrációt, de ez így nagyon nehéz. Vannak napok, hogy 15 órát dolgozom, és mellette egyedül a gyerek, háztartás. Lassan kezdek kikészülni, de ki kell tartanom. Mellette ő meg folyamatosan teper, hogy visszafogadjam, írogat, jön, hogy nem akar minket elveszíteni, de azok után amik történtek, ez elképzelhetetlen számomra (egyszer ráhagytam a gyereket este, áthívta a haverjait és úgy berúgott a gyerek mellett, hogy amikor hazaértem, matt részegen feküdt magatehetetlenül itthon, és amikor felkeltettem, járni nem tudott, azt se tudta hol van). Szóval nagy volt a gond. Nagyon nagy. Ezek után muszáj egyedül csinálnom. :(

2015. szept. 1. 08:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!