Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez milyen felfogás egy férfi...

Ez milyen felfogás egy férfi részéről? A házimunka a nő dolga, a férfié az ha elromlik valami (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval akkor a nő naponta robotoljon (takarít, mos, főz stb), a férfinak meg fél évente adódik 1-2 dolga, ha úgy van.

Mert beláthatjuk, hogy nem naponta romlik el valami, hogy mindig dolga legyen, és nyugodtan néha besegíthet a munkába, hiszen már nem az a világ van, hogy a nő nem dolgozik és háztartásbeli, hanem egyenjogúak lettek és mindketten dolgoznak, tehát a háztartás közös.

Nem csak a nő érdeke, hogy legyen tiszta ruha és étel, hanem a férfié is...

2015. febr. 6. 09:58
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%

De ha úgy vesszük, enni fontosabb, mint ruhát mosni, mert ha nem eszel, meghalsz, ha nem mosol, büdös leszel. Akkor melyik ér többet?

Ha én nőként megjavítom a számítógépet, ahogy már ezerszer tettem, akkor mondhatom a páromnak, hogy "ugorj, r!banc, meleg vacsorát az asztalra!".

2015. febr. 8. 01:46
 42/49 anonim ***** válasza:

Sok mindent mondhatsz, de továbbra is tartom azt, hogy az adott viszonyok között az a munka értékesebb, amit csak az egyikük tud elvégezni, és a közeli környezetben sem lehet KÖNNYEN elintézni.

A szülés pl. tipikusan ilyen.

2015. febr. 8. 17:22
 43/49 anonim ***** válasza:
100%
Jézus. Komolyan a mosogatáshoz hasonlítod a szülést? Mint házimunkát?
2015. febr. 8. 17:34
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki nem tud számítógépet szerelni, vagy nem akar mosogatni, nem mentség. Meg lehet tanulni, vagy meg kell csinálni, mert muszáj. A szülésre az egyik nem biológiailag képtelen, így ez nem képezheti összehasonlítás alapját.
2015. febr. 8. 17:36
 45/49 anonim ***** válasza:
Jo a mosogato gép javítása 7000, ha meg szakácsot fogadsz akkor 15ezer/ora vagy 35ezer vagy 200ezer, attól függ kit fogadsz fel. Na ezért is hülyeség amivel ervelsz.
2015. febr. 8. 18:16
 46/49 anonim ***** válasza:

"a mosogatáshoz hasonlítod a szülést?"

Ne haragudj: mondtam én ezt? Olvasd vissza, mit mondtam.

Az meg, hogy mennyiért tud gépszerelőt vagy szakácsot szerezni, egy dolog. Az a piaci ár.

Teljesen más az, ha az otthoni munkát nézed: az pedig attól függ, hogy ki mihez ért, milyen felszerelés van, stb.

2015. febr. 8. 18:30
 47/49 anonim ***** válasza:

De otthon, a családban nem azt nézem, hogy ki mihez ért.

Először is azért, mert amit férfimunkának kiáltanak ki, ahhoz konkrétan kell szaktudás. Pl. autószerelés.

Amit női munkának címkéztek fel, ahhoz nem kell szaktudás. Pl. mosogatás.

Ezt érted? Én nem úgy kerestem párt, hogy legyen magas, széles vállú és értsen az LG mosógép javításához.

2015. febr. 8. 22:18
 48/49 A kérdező kommentje:

Végig olvastam a hozzászólásokat, de hozzászólni már nem nagyon tudok mit.

Szerintem mindenki leírt mindent.

De az biztos, hogy egy nagyobb férfimunka semmivel nem ér többet a nőinél, sőt ritkábban adódik férfimunka.

Egy háztartás közös, 2 felnőtt ember vállalja, így mindenkinek ki kell vennie a részét.

Akkor lenne kifejezetten a nő feladata, ha ő csak a férfi dolgozna.

Ha mindkét fél dolgozik, akkor ebben a felállásban meg kell osztani.

:( :)

2015. febr. 9. 08:13
 49/49 A kérdező kommentje:
2015. febr. 9. 08:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!