Ez milyen felfogás egy férfi részéről? A házimunka a nő dolga, a férfié az ha elromlik valami (többi lent)
Szóval akkor a nő naponta robotoljon (takarít, mos, főz stb), a férfinak meg fél évente adódik 1-2 dolga, ha úgy van.
Mert beláthatjuk, hogy nem naponta romlik el valami, hogy mindig dolga legyen, és nyugodtan néha besegíthet a munkába, hiszen már nem az a világ van, hogy a nő nem dolgozik és háztartásbeli, hanem egyenjogúak lettek és mindketten dolgoznak, tehát a háztartás közös.
Nem csak a nő érdeke, hogy legyen tiszta ruha és étel, hanem a férfié is...
"Ez a felfogás nyilván ostobaság, de ha te ezt egyszer megengedted a szerelem hevében, akkor most hiába sírsz. Vagyis hát van mód még új rendet hozni, csak nehézkesebb lesz, mint az elején tisztázni."
Az elején járok nagyon, fiatal vagyok, járunk még csak, és 2 hónapja lakunk együtt. Tehát mivel az elején vagyok, szeretném kicsit "betörni". Egyébként már noszogattam és néha segít, de szeretném hatékonyabban ösztönözni. Próbáltam szépen is, de jó lenne ha magától is észrevenné és figyelmesebb lenne.
22L
"jó lenne ha magától is észrevenné és figyelmesebb lenne"
Ez majd később jön - talán.
Az elején KONKRÉTAN meg kell beszélni, hogy kinek mi a dolga. A férfiak elég nagy részének nincs érzéke hozzá, de ha ügyes vagy, rá lehet venni és megtaníthatod.
Próbálkozom rávenni, több kevesebb sikerrel.. :)
Csak az nem tetszik, hogy ha ritkán segíts is, nagyon ragaszkodik ehhez az elvhez, hogy a nő dolga.
És ez nem tetszik nekem. Mintha kötelező lenne nekem végezni. És annyira sértő.. :/
Pedig ha megmondaná hogy megért, tisztel, becsül és segít akkor nem lenne gond. Szivesebben megcsinálnám haladóan a házimunkát és vele lennék, de nem veszi észre hogy többet lehetnénk együtt.
Nem akarom rásózni teljesen, magamra vállalom én, csak vegye észre ha valamit meg lehet mozdítani .. :)
Úgy látom, harmadszorra is csak arra térsz vissza, hogy "vegye észre" és "legyen figyelmes".
Van egy rossz hírem: NEM FOG MENNI!
Egy átlag férfi személyiségétől annyira távol áll az, hogy aktívan keresse a lehetséges házimunkákat, mint Makó Jeruzsálemtől.
És ne is nagyon akard ezzel megerőszakolni, ha jót akarsz.
Tudom, hogy neked, mint nőnek ez lenne kellemes, mert nem akarsz állandóan szólni - de NEM FOG MENNI!
Szólni kell. Az elején mindig - aztán, ahogy ez rutin lesz nála is, akkor már csak néha.
"Az egyike volt a felesegem reszerol a valook, hogy nem ferfias ha egy ferfi mosogat, vasal, felmos."
Jó ostoba nő. :) Remélem a következő pasija olyan férfias lesz, hogy büfögve döglik a kanapén sörrel a kezében, tökét vakarva, és néha férfiasan elveri őt, akkor elégedett lesz a volt nejed. :)
"Nem akarom rásózni teljesen, magamra vállalom én, csak vegye észre ha valamit meg lehet mozdítani "
Látszik, nem régóta élsz férfival. El kell áruljak egy nagy titkot: a férfi a szóból ért. Ne csináld mártír módra a házimunkát, hátha majd rájön, be kéne segítenie. Ő nem nő. A pasik abból értenek, ha megmondod, mit akarsz. Ha csak megcsinálod, abból azt szűrik le, neked így van ez jól.
Mondasz valamit!
#18-at például kik pontozták le 0%-ra?
Pedig az a munka, amit csak néhányan tudnak elvégezni, értékesebb, mint amit mindenki. Kérdezz meg bármilyen közgazdászt.
De ugye sokan ész nélkül, vörös köddel átitatva jönnek be ide. Aki nem tetszik, azt leszavazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!