Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez milyen felfogás egy férfi...

Ez milyen felfogás egy férfi részéről? A házimunka a nő dolga, a férfié az ha elromlik valami (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval akkor a nő naponta robotoljon (takarít, mos, főz stb), a férfinak meg fél évente adódik 1-2 dolga, ha úgy van.

Mert beláthatjuk, hogy nem naponta romlik el valami, hogy mindig dolga legyen, és nyugodtan néha besegíthet a munkába, hiszen már nem az a világ van, hogy a nő nem dolgozik és háztartásbeli, hanem egyenjogúak lettek és mindketten dolgoznak, tehát a háztartás közös.

Nem csak a nő érdeke, hogy legyen tiszta ruha és étel, hanem a férfié is...

2015. febr. 6. 09:58
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

De egy házasságban nem értékre mérik. Ha az értékét akarja, legyen a szakmája, és kérjen érte pénzt.

Olyan nincs, hogy én megszereltem a mosógépet, ezért most 3 évig szart se csinálok, mert ennyit ér.

2015. febr. 6. 13:38
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőle, ha a nő dolga a házimunka, ha egyedül lakna mit tenne? Koszban tengődne, áthívná anyucit, vagy fogadna bejárónőt? A másik miért női dolog, f*sszal nem lehet mosogatni, vagy mi? Én biztos nem vergődnék ilyen emberrel, de nyilván te tudod mi éri meg.
2015. febr. 6. 14:57
 33/49 anonim ***** válasza:
65%
Elismeréssel csatlakozom az előttem szólóhoz. A mosogatás egyértelműen uniszex feladat (sok mással együtt).
2015. febr. 6. 15:35
 34/49 anonim ***** válasza:
90%

"Meg ugye ha maga lenne is kellene főznie, így hogy egy személlyel többre főz, ez nem egy plusz teher a számára. Vagy most ha neked nem lenne párod, akkor nem főznél?"

Úristen 6#, ilyen alapon te is zabálnál valamit ha egyedül lennél, akkor miért nem te főzöl? Vagy mosogatnál meg takarítanál is gondolom, ha egyedül lennél, nem? Akkor takaríts te is...anyám milyen sötét férfiak vannak...Örülhetsz is, hogy találtál egy ilyen balga házicselédet magadnak.

Kérdező, én a férjemmel közösen csináltam egy órarendet, hogy melyik nap kinek mi a feladata. Így nincs vita. Amíg a nő 8-6ig melózik, ugyanúgy mint a férfi, addig nehogy már csak ő vigye otthon a második műszakot egyedül. Ez a nézet akkor volt elfogadható, amikor a férj dolgozott a bányában/földeken/ gyárban, az asszony meg vitte otthon a háztartást, meg a gyerekeket nevelgette. De most a bő is a "bányában" van egész nap, akkor miért is csak ő takarítson???

Most itthon vagyok, mert babát várok és nyilván az órarend nem aktuális, hiszen egész nap van nekem időm megcsinálni mindent, sőt igyekszem a férjem kedvében járni. Ha hazajön vacsival várom, megmasszírozom, mert imádom és mert megérdemli. De ez most egy különleges helyzet. A 6#-osnak meg akkor legyen nagy a szája, ha a neje nem dolgozik hanem szépen eltartja!

2015. febr. 6. 16:24
 35/49 anonim ***** válasza:
68%

Ha elvárja, hogy a nő otthon maradjon, vezesse a háztartást, és nevelje a gyereket, (ha ebben mind a ketten megegyeznek, és mind a kettejüknek megfelel), akkor ő, mint férfi teremtse meg az ehhez szükséges anyagi hátteret.

Most én is itthon vagyok, így én csinálok szinte mindent. (Még így se teljesen, mert a párom sokat segít így is.) De elismeri és értékeli a munkámat, sőt, a pénz is közös, soha nem kell kérnem, és nem zsebpénzt meg alamizsnát kapok tőle, számára egyértelmű, hogy azért tud ennyit dolgozni, mert én megteremtem neki a lehetőséget és támogatom.

Amikor én is dolgoztam,( és amikor majd visszamegyek,) akkor sokkal többet segített, közösen csináltunk mindent, nagyjából fele-fele arányban.

Lakásban lakunk, itt elvileg minden női munka pedig.

Ez két ember dolga, és az ő igényeiken alapszik.

Valamint ahogy írták: BESZÉLJ HOZZÁ. Mondd el neki, írjátok le, ha ez kell, de ne várd, hogy kikapja a kezedből a seprűt, vagy odébb tegye az asztalt anélkül, hogy szólnál neki.

2015. febr. 6. 19:04
 36/49 anonim ***** válasza:
83%

A pasid nevelését az anyja elég rendesen elszabta. Mert nyilván náluk az megy és ő azt látta, hogy este munka után anyuci mos-főz-takarít, apuci meg leül a tévé elé. Neki ez a normális, és nem érti, mit pattogsz. Körülbelül mintha ő programozó lenne és kódolna melletted, aztán meg felháborodottan közölné, hogy mit lógatod a lábad, amikor látod, hogy ő csinálja az ajánló modult, miért nem állsz neki a fizetésinek? Te meg csak néznél bambán, és nem értenéd, hogy mégis mi a fenét akar tőled, nem értesz hozzá, azt se tudtad, hogy egyáltalán több modul van, és különben is ez a programozók dolga.

Ha már ez a helyzet, először is ülj le vele beszélni. Igazuk van az előttem szólóknak, felejtsd el, hogy ő magától bármit tud és észrevesz. Nem fog. Ő magától még annyit lát, hogy a tűzhelyen van a kaja, esetleg tudja, hogy ha alágyújt, akkor meg tudja melegíteni. Ha nagyon jófej, akkor a tányérját berakja a mosogatóba.

Szépen mondd el neki, hogy mit vársz el tőle és miért. Értesd meg vele, hogy ez a közös háztartásotok, ahol amíg ugyanannyit dolgoztok, neki is pontosan ugyanannyira kell kivennie a házimunkából a részét, mint neked. Tudtommal összesen két valóban csakis női feladat létezik: a szülés és a szoptatás. Ezeknek az elvégzésére ugyanis a férfiak fizikailag alkalmatlanok. De az összes többi munka uniszex, tehát ő is elvégezheti. És amíg te is dolgozol, el KELL végeznie. Sőt továbbmegyek: ha valami okból kifolyólag ő nem dolgozik, te viszont igen, addig az összes házimunkát neki kell megcsinálnia, kivétel nélkül.

Nem lehetetlen feladat. Nálunk pont ez volt a felállás nemrég, annyival szerencsésebb vagyok, hogy anyósom nem kapatta el a gyerekeit. Így a párom mindent szó nélkül megcsinált. Na jó, panaszkodott kicsit, és hogy az ágy mögött nem járt a porszívó, az tuti. De alapvetően élhető volt a lakás, volt kaja, stb. Ezt csak azért írom, hogy ne hidd azt, hogy egy férfi erre nem képes. Dehogyisnem. Sőt manapság egyre gyakoribb, hogy felfogják, egy nő napja is 24 óra csak. :)

2015. febr. 6. 19:21
 37/49 anonim ***** válasza:

"összesen két valóban csakis női feladat létezik: a szülés és a szoptatás"

Csak a szülés... némi előkészítéssel már férfinak is lehet teje, szoptathat. Jó, általában 2 férfi kell egy gyerekhez, kevés a tej.

2015. febr. 7. 00:28
 38/49 anonim ***** válasza:
0%

#31, igenis számít egy életközösségben is a munka értéke.

Viszont a karbantartás nem ANNYIVAL értékesebb, hogy aztán azon kívül semmi mást ne kelljen csinálni.

Főleg, ha az ráadásul ritkán van.

2015. febr. 7. 00:30
 39/49 anonim ***** válasza:
77%
Jó, akkor számoljuk ki az értékét forintra. Nekünk múltkor 7000 forintért javították meg a mosógépet. Egy takarítónő mondjuk 2000-et kér egy óráért, akkor 3,5 óra takarítás ér egy mosógépjavítást. Ennyit ha mondjuk egy hét alatt takarítasz, akkor hetente egyszer kell elromolnia a mosógépnek, hogy a feleséged takarításávaé egálban legyél, és akkor a főzésről még nem beszéltünk.
2015. febr. 7. 22:11
 40/49 anonim ***** válasza:

Igen, ez nagyjából korrekt becslésnek tűnik.

Ezzel együtt, amint látod, 100% arányban szavazták le az összes eddigi ilyen írást.

Úgyhogy korrektségről ennyit... itt leginkább szélsőséges és elvakult emberek szavaznak.

Azzal együtt, hogy néha a jó ügy mellé állnak... de akkor is úgy, hogy "végezzünk ki mindenki mást, aki csak egy hajszállal is eltér a mi véleményünktől".

A világ pedig nem fekete-fehér... csak ők látják annak.

2015. febr. 7. 23:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!