Miért hanyagolják el a mosntani szülők a gyerekeiket?
13 éves vagyok,és azt veszem észre,hogy a velem egykorúakkal a szülei semmit nem foglalkoznak.Mindent megengednek nekik,csak hagyják őket békén vagy egyszerűen nem is érdekli őket mit csinálnak a gyerekeik..A gyerekek ezt persze kihasználják:nem tanulnak,cigiznek,isznak,piercinget csináltatnak,és még sorolhatnám...jah,és aki nem teszi ugyan ezt,azt kigúnyolják,megvetik,megkeserítik az életét.
Én sem vagyok szent,de amit egy-két ismerősöm csinál az már sok.
Jó,jó biztos vannak kivételek,de igen kevesen.
Nem értem miért van ez.Nektek erről mi a véleményetek.
Mert a legtöbb szülönek 10-14 órát kell dolgoznia, hogy meg tudjanak élni, azonkivül mostanában mindenhol azt hallják, hoyg a gyereknek nem szabad semmit tiltani - mert lelki sérülési lesznek, meg nekik jogaik vannak, a szülöknek meg CSAK kötelességei.
Olvass itt is egy kicsit, ha egy szülö valamit nem enged meg a gyerekének (12-16 éves), akkor gonosz, és a legjobb, ha a gyerek nem is foglalkozik vele.
sok szülő úgy van vele, hogy inkább ráhagyja a gyerekre a dolgokat, mint hogy elmagyarázza, vagy esetleg a "veszélyesebb" dolgokra felhívják a gyerekek figyelmét...
ez olyan, mint a kisgyerekeknél a tv...
sok szülő inkább beülteti a tv vagy most már a szgép elé, mint hogy játszani kelljen vele!
és ahogy te is írtad, ezt a gyerekek ki is használják, elindul a lavina, és a szülő ekkor próbálna valamit lépni, de ilyenkor már halott ügy...
ha Te azok közé tartozol, akiket a szülei nem engednek hosszú láncra, becsüld meg, hidd el, később örülni fogsz neki, és ha gúnyolódnak, ne foglalkozz velük, mert tudnod kell, hogy ők mind egyformák, de te más vagy!!!
25/N
Baromi nagy a felelőség a szülőkön és bizony az a legnagyobb gond, hogy felelőtlenül vállalnak gyereket és lelkiértéket, nyugalamat, odafigyelést, igaz szeretetet nem adnak nekik...nincs előttük példa, értéktelenné, anyagiassá, érzéketlenné válnak a világban és ez az emberiség veszte.
Engem nem hat meg az, hogy a szülőnek mennyit kell dolgoznia...igen ez van ebben a kemény kapitalizmusban, DE!
A felelőség ott kezdődik, hogy csak azért, mert elvárják, vagy mert legyen...stb...nem vállalok gyereket.
AKI NEM TUD SZERETETET ADNI AZ KÖNYÖRGÖM NE CSINÁLJON GYEREKET!!!
13:40
25 éves vagyok...gyermekáldás előtt...én még olyan nevelést kaptam amit írtam és őszíntén örülök neki és hálás vagyok érte. És túlhajszolt a férjem, de ha egyszerűen (anyagilag) fogunk élni akkor sem enged dolgozni, hajtani a pénzt, mert nekem nevelnem kell, tisztességes, szeretetteljes emberré a gyerekünket.
És ez kivitelezhető, mert nekem nem a divat, a szenvedélybetegség, a buli, az állandó költekezés a démonom, így nem őrülök meg ha kevesebb van a pénztárcámban hisz az a gyereké.
Tudok spórolni, nem darál be ez a rendszer!
Hagyjuk már ezt a hülyeséget h nincs idő!
Miért régen volt?? MIkor azzal kezdődött a nap h megetette a disznót, a csirkéket meg midnen sz*art,közben megfejte a tehenet és csak aztán ment el a bányába dolgozni!Most meg egyesek felkelnek reggel 7kor és munka előtt annyi dolguk van h megigyanak egy kávét!
Meg volt 5-6 gyerek egy családban!
Most meg a nők is automata mosógép meg mosogatógép meg minden mellett meg vannak halva.
hidd el, ha a szülők csak napi 6 órát dolgoznának, vagy legalább az anyuka 6-ot, két gyerek esetén csak napi 4-et, akkor biztos, hogy nagyon is szeretetteljesen, odafigyeléssel törődnének a gyerekekkel.
csakhogy részmunkaidős foglalkozásból nem lehet megélni, ez itt a gond.
előző!
régen még teljesen más világ volt.
akkoriban egy 14 éves gyerek már robotolt a földeken a felnőttekkel együtt, és éppúgy, mint ők, örültek, ha a nap végén feküdni bírtak.
az én nagyapám is már 9-10 évesen kint dolgozott a földeken, ha elaludtak, és nem értek ki napfelkeltekor! a határ szélére, akkor a grófi intéző nem engedte dolgozni a későket, nem kaptak napszámot, és nem volt mit enniük sem. ne kívánd vissza azt a világot, mert attól bármi csak jobb lehet.
a bányában pedig a férfiak dolgoztak, a tehenet pedig a nők fejték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!