Ti mennyi idő után engednétek ezt meg a gyereketeknek?
A nagyobbik lányom most hat éves, a kicsi pedig 5 napos, nemrég jöttünk haza a kórházból.
Az a baj, hogy a nagy mindenáron szeretné felvenni, megfogni, én viszont nagyon féltem a babát. A nagylányom nagyon szeleburdi, minden kiesik a kezéből, és nem tud finoman nyúlni semmihez sem.
Amíg a babának tartani kell a fejét, nem szívesen adnám a kezébe.
De a lányom folyamatosan hisztizik emiatt, és azt hajtogatja, hogy ő akkoris fel fogja venni, ha én nem engedem. Nagyon félek, hogy ha egyszer egy pillanatra nem figyelek, már meg is történik a baj. Azt pedig kivitelezhetetlennek tartom, hogy egyetlen pillanatra sem tévesztem szem elől a nagyobbikat.
Ti hogy oldottátok ezt meg?
Már most megengedném neki, és megmondanám, hogy ahányszor szeretné akkor szóljon és az első időben segítek neki, mindezt azért, hogy ne a hátam mögött csinálja, amikor kimegyek a szobából pisilni.
Először üljön le egy fotelba és add a kezébe. Tanítsd meg, hogy hogyan tartsa, mire figyeljen.
Szia!
Egy kicsit túlreagálod. Ahogy előttem is írták szépen ültesd le, és tedd az ölébe tartva a baba fejét. Ha tiltod tényleg képes egyedül majd kivenni a kiságyból, és nagyobb baj történhet.
Nálunk most 1 hónapos a pici. A legnagyobb pont 4 évvel idősebb, és fogta már a hugit. Irtó büszke volt magára. A 2,5 éves még nem akarta megfogni. Mikor hazajöttünk a kórházból sokszor mondtuk a nagyoknak, hogy a picire vigyázni kell, mert kicsi. Óvatosan simogassák, adjanak puszit stb. Elég vadak tudnak lenni, de a babához olyan finoman nyúlnak, hogy csak lesek. Simogatják, puszit adnak neki. A baba körüli teendőkbe is bevonjuk őket, pl. a nagy adja a fürdésnél a fürdetőkenőcsöt. Szólnak ha a pici sír, figyelik mit csinál.
Ha nem engedsz meg semmit tényleg egyszer kiveszi ha nem leszel ott, ugyanis a mozdulatot látja tőled, és azt megpróbálja majd leutánozni. Jobb megelőzni a magánakciót, mert baj is lehet belőle. Ahogy írták előttem, legyen nála is amikor együtt vagytok. Így elejét veheted, hogy magától kivegye.
Most őszintén, miért csinálsz ebből ekkora ügyet? Ugyanúgy, ahogy a gyakorlatlan férfirokonoknak, a kislányodnak is nyugodtan a kezébe adhatod a babát. Leültök az ágyra, kanapéra, ahol akkor se lesz baja, ha véletlenül kicsúszik a kezéből, aztán szépen a kezébe adod. HA kicsúszik, kicsúszik, ott a pólya, ami majd megvédi.
Ha viszont tényleg tiltod ,akkor a kislányod tényleg egyedül fogja megpróbálni.
A mi kislányunk 4 éves volt, amikor megszületett a tesó. Mikor hazavittük, még aznap az ölébe adtuk. Leültettük a rökaméra, és úgy adtuk oda. Mi mellettük voltunk, semmi gond nem adódott. Ma már mindkettő felnőtt, családosak, de nem kívánok senkinek jobb gyerekeket és jobb testvéreket... úgy gondolom, ez a kezdeti szeretet végigkísérte életüket, nem alakult ki testvérféltékenység.
Most, harminc év távlatából is ugyanúgy csinálnám:)
Én is azt mondom hogy add oda neki, nyilván nem úgy hogy szaladjon vele a ház körül. Leülteted a kanapéra és ráfekteted a lábára, tartod te is a fejét.
Vond be a kicsi körüli dolgokba, segítsen tápszert készíteni, fertőtlenítsen cumit, vagy ilyesmik. Ha teljesen elzárod, jogosan akar majd erőszakkal a részese lenni. Szerintem a legrosszabb amit tehetsz hogy folyton elküldöd a tesójától és félsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!