Szülők! Ti engednétek a 10 év alatti gyereketeknek, hogy ilyen műsorokat nézzen?
Egyértelműen nem.
Van 10 év alatti gyerekem és nem nézheti. Mondjuk nem is akarja, mert nem érdekli.
Nehéz kérdés... Pedagógiát tanultam és mégsem vágom rá egyértelműen azt, hogy nem.
Alapjáraton az lenne az ideális, ha a gyerek nem nézne ilyen műsort, de azt tapasztalom, hogy egy-egy mai mese még sokkal károsabb hatással van a mentálhigiénés fejlődésükre, mint egy ilyen -a tényeken alapuló- sorozat. A híradó nem különb.
Nem mindegy,hogy mennyire 10 év alatti, 9 éves, vagy 6.
Azt hiszem, engedném, de megbeszélnénk a végén, hogy nehogy benne ragadjon valami.
Mellesleg én gyerekkoromban bármit megnézhettem.Alapból egy félős gyerek voltam, a híradótól és egyéb tényszerű, gyermek számára egyébként unalmas műsortól sosem féltem, abszolút semmit nem váltott ki belőlem.Ellenben volt olyan mese és film, ami a frászt hozta rám, sőt még bábfilm is, pedig az én gyerekkoromban még nagyon lightosak voltak a krimik és a rajzfilmek.
Egy gyerek máshogy fogja fel ezeket a dolgokat, ahogy a felnőttek azt gondolják.Például bizonyos felnőttek(pl óvónő) azt hiszik a gyerekek félnek a feketébe öltözött emberektől.Nem tudom, honnan veszik, hülyeség!A fehérbe öltözöttől sokkal több gyerek fél,mivel az orvosra emlékezteti őket.
Vagy másik példa:a felnőttek azt hiszik, a gyerekeknek a tingli-tangli, bugyuta direkt gyerekeknek készített zenék , dalocskák tetszenek.Nos, ahogy én látom, 99%-uk max. elviesli,de leginkább unja ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!