Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyi idő után engednétek...

Ti mennyi idő után engednétek ezt meg a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

A nagyobbik lányom most hat éves, a kicsi pedig 5 napos, nemrég jöttünk haza a kórházból.

Az a baj, hogy a nagy mindenáron szeretné felvenni, megfogni, én viszont nagyon féltem a babát. A nagylányom nagyon szeleburdi, minden kiesik a kezéből, és nem tud finoman nyúlni semmihez sem.

Amíg a babának tartani kell a fejét, nem szívesen adnám a kezébe.

De a lányom folyamatosan hisztizik emiatt, és azt hajtogatja, hogy ő akkoris fel fogja venni, ha én nem engedem. Nagyon félek, hogy ha egyszer egy pillanatra nem figyelek, már meg is történik a baj. Azt pedig kivitelezhetetlennek tartom, hogy egyetlen pillanatra sem tévesztem szem elől a nagyobbikat.

Ti hogy oldottátok ezt meg?

2015. jan. 15. 10:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Írod, hogy nehezen fogadta a tesót, azzal hogy eltiltod tőle csak még rosszabb lesz.
2015. jan. 15. 11:25
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Odatenném mellé, hogy simogassa, beszéljen hozzá. Persze úgy, hogy én is ott vagyok. Elmondanám neki, hogy milyen finoman kell vele bánni és miért.

A kezébe adnám úgy, hogy leültetem kényelmesen, hogy igazából nem is kelljen tartania, csak a fejét. Vagy pl. pólyában add a kezébe, úgy sokkal könnyebb tartani. Ha végig ott vagy mellette nem lehet baj.

2015. jan. 15. 11:27
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tiltással csak magad ellen dolgozol. Nem engeded közel a kistesóhoz, nem fogja igazán megszeretni sosem, hiszen még kicsi, csak annyit fog fel az egészből, hogy nem elég, hogy anyu mostanában sokkal többet foglalkozik a kistesóval, mint vele, őt még ki is hagyják, kirekesztik az egészből.

Nyugodtan a kezébe lehet adni, nem szabad kihagyni a kistesó dolgaiból. Ahogy más is mondta, le kell ültetni nyugodtan a kanapéra a kislányt és jól bebugyolálva a kezébe adni a kistesót. Közben lehet előtte guggolni és figyelni őket, elmagyarázni, hogy nézze meg milyen pici és törékeny a kicsi, óvatosan kell vele bánni. Megkérheted, hogy simogassa meg, vagy adjon neki puszit, ha valamit durván csinál, akkor szólj rá, hogy ezt így nem szabad, óvatosabban próbálja meg. De ezt sem durván, kiakadva.

Már akár néhány napos korától kezdve, ha kell mindennap a nagyobb lányom kezébe adnám a picit így néhány percre és minden jól ment, akkor megdicsérném, elmagyaráznám, hogy egyelőre csak így veheti kézbe, de így mindig meg kell előtte kérnie engem, hogy segítsek.

Ha úgy látom szeretne segíteni körülötte, akkor pedig megkérném egyéb feladatokra is. Pl. adja a cumit a szájába, pelenkázásnál adogassa a popsitörlőt, vagy bármi apróság, amit már ő is megtud csinálni és kicsit fontosabbnak érezheti magát. Minden egyes ilyen feladatért nagyon megdicsérném, hogy ügyes volt. Mindig mindent részletesen elmagyaráznék neki a saját nyelvén, mit miért szabad és miért nem.

Szerintem ez előrébb vezet, mint a tiltás és a rettegés, hogy egyszer a kislány magánakcióba kezd.

2015. jan. 15. 11:37
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te reagálod túl ezt a kérdést, és pont ezért érzi a nagylányod, hogy valami nincs rendben itt, és eert nem tetszik a tesó kérdés neki.

Mi mikor haza jöttünk már is a 21 hós lányom kezébe adtam a kistesót. Na de én is leültettem, a kezemet mindig a feje alatt tartottam, és csak pár percig lehetett nála. Aztán ahogy a tesó nagyobb lett, úgy egyre tovább.

A nagylányom minden percét megélte a tesóval velünk. Adhatta a popsitörlöt, megfürdethette(egy ronggyal áttörölte míg én fogtam a vízben), foghatta a cumisüveget, adhatta neki az elsö kanál ételt...

Szó szerint mindenben részt vehetett, úgy hogy ott voltam.

Imádják egymást a lányaim.

2015. jan. 15. 11:42
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Na az ilyen viselkedés miatt lesz a nagy kezelhetetlen, hisztis és extra féltékeny. Így van, a pici még pici, de nem cukorból van. Vigyázni kell rá, óvni kell, de semmi akadálya nincs, hogy a másik megfogja. Övé is, mint a tiétek. Csak mit lát? Nem voltál napokig otthon, majd hazamentél egy csomaggal és mindenki vele(tek) foglalkozik, eddig pedig átlagban vele. Ezt neki is meg kell tanulni, de neked is, hogy vele is foglalkozni kell ugyanúgy. Ültesd le, tedd a kicsit pólyába vagy takaróba, és add a nagyobb kezébe egy picit. Csak úgy fogja érzékelni, hogy neki is van tesója, ha érzi is nem csak látja. Nem kell túlzottan óvni egyiket sem.
2015. jan. 15. 11:53
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Tedd a picit pólyába, és úgy add a nagytesónak. Nem lesz semmi baj.
2015. jan. 15. 11:57
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik most annyit lát a dologból, hogy ő valamiért egy nagyon fontos családi dologban kirekesztett lett. Ha pár év múlva visítós, ajtócsapkodós , ""bezzeg mert őt jobban szeretitek" - féle veszekedéseket akarsz, akkor jó úton jársz, ha nem, akkor jobb, ha mielőbb bevonod a dologba. Hadd segítsen peluscserénél azzal, hogy adogat, krémez (azért az nem agysebészet), és segítséggel nyugodtan átadhatod neki a kicsit (óvatosságból eleinte ülve, segítséggel).
2015. jan. 15. 12:01
 18/31 anonim ***** válasza:
87%

Nem olvastam el az előző hozzászólásokat!

Kérdező sztem te nagyon túlreagálod. És most igazán nem lennék a gyereked helyében mert téges csak a kicsi érdekel, hát eltudom képzelnih beszélsz vele ha megakarja simogatni, vagy csak úgy nyúl felé. Miért nem foghatja meg ha betekered egy pokrócba és úgy megfogja ülve. Ha leül nem is kell tartania csak fektesd oda neki. Ne zárd ki ennyire. 6 éves nem olyan kicsi. Ismerősöm 4 éves kislánya is olyan aranyosan fogta az én pár napos kislányom, leült és úgy adtuk neki oda kb 1 perc volt, de annyira örült h csak na.6 évig vele foglalkoztatok most meg ennyire kizátod??!!

2015. jan. 15. 12:30
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg a pólya lenne a megoldás. Ülj el egy kényelmes fotelba, üljön az öledbe a nagylány és apa meg adja a kicsit pólyába csavarva a nagylány kezébe. Akkor te is tudod támasztani a kezeddel, ha kell, biztos nem esik le.

Illetve ha még apa is mellettetek áll, végképp nem lehet gond.

2015. jan. 15. 12:44
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem kell ebből ekkor ügyet csinálni. Nálunk a 2 éves is fogta a picit :)

Kislányod meg pont azért viselkedik így, mert nem hagyod, hogy foglalkozzon a saját szintén a babával. És ezzel csak rontasz a helyzeten.

2015. jan. 15. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!